Nasze polskie morze |
Autor |
Wiadomość |
Major
Wysłany: Nie Maj 21, 2006 23:35 Nasze polskie morze
|

Zaproszone osoby: 2
|
Przenieśmy dyskusje tutaj na temat plaż z tematu "Kąpielisko Leśne". |
|
|
|
|
p4cz3k
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 08:49
|

Imię: Marcin
|
nie przepadam za morzem...przynajmniej za tym polskim...jakos tak...nie lubie lezec plackiem na sloncu...i co chwile biegac do wody zeby sie ochlodzic...nad baltykiem bylem osttani raz chyba 6 lat temu...pozniej byl krotki epizod w holandii tam jakos inaczej bylo :P moze dlatego ze siedzialem nad zatoka...
preferuje wyjazd w gory na kilka dni i spacerek...czy tez mazury :hyhy: :hyhy: slonko / woda / i bardziej aktywny wypoczynek niz placek na plazy :)
---
znajomy ktory co roku jezdzi nad morze mowil mi kiedys ze obecnie bardziej oplacalnie jest wyjechac nad morze srodziemne niz wycieczka nad baltyk :)
---
trunks teraz nie pamietam, na polskiej lini brzegowej jest rozmieszczone kilkanascie baz wojskowych...z tego co pamietam (tak jak pisalem kilka lat temu :P ) nie bylo to nigdy uciazliwe :=] |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 11:23
|

|
Jakoś nie zauważyłem żeby tam samoloty latały, a co dopiero jakiś uciążliwy hałas. |
|
|
|
|
Fenix
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 12:04
|

Imię: Krzysztof
|
p4cz3k napisał/a: | znajomy ktory co roku jezdzi nad morze mowil mi kiedys ze obecnie bardziej oplacalnie jest wyjechac nad morze srodziemne niz wycieczka nad baltyk |
Jak ma sporo kasy to tak ja nienarzekam jestem nad bałtykiem przeważnie 2 miechy i nie nażekam na nudę i na plaży plackiem nie leże zabieram rower i nudy nie ma
jak mam coś za darmo to czemu mam za coś płacić pozatym klimatu takiego jak nad morzem bałtyckim nie znajdę nad morzem śródziemnym :D Takie jest moje zdanie. |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 14:55
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
p4cz3k napisał/a: | trunks teraz nie pamietam, na polskiej lini brzegowej jest rozmieszczone kilkanascie baz wojskowych...z tego co pamietam (tak jak pisalem kilka lat temu ) nie bylo to nigdy uciazliwe :=] |
no ja o Ustce czytalem (dokładnie o Wicku Morskim pod Ustką), ze tam jest najwieksze lotnisko i czesto ćwiczą tam zagraniczni lotnicy m.in. z Czech i Węgier, oraz amerykance stacjonujący w Niemczech. Ponoć chałas jest, a pozatym spaliny, czy tez zrzuty paliwa zanieczyszczające wodę. Tak czytalem w jakims artykule, ale nigdy tam nie bylem, wiec nie wiem -_-. |
|
|
|
|
Alinka
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 18:26
|

Imię: Ala
|
:) no ale przeciez nikt nie karze ci jechac akurat do Ustki.. jest tyle innych fajnych miejsc.. Dąbki, Mrzezyno.. ?eba.. tam nie ma lotnisk i nic nie zepsuje twojego spokojnego wypoczynku |
|
|
|
|
Bożka
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 19:37
|

|
trunks napisał/a: | p4cz3k napisał/a: | trunks teraz nie pamietam, na polskiej lini brzegowej jest rozmieszczone kilkanascie baz wojskowych...z tego co pamietam (tak jak pisalem kilka lat temu ) nie bylo to nigdy uciazliwe :=] |
no ja o Ustce czytalem (dokładnie o Wicku Morskim pod Ustką), ze tam jest najwieksze lotnisko i czesto ćwiczą tam zagraniczni lotnicy m.in. z Czech i Węgier, oraz amerykance stacjonujący w Niemczech. Ponoć chałas jest, a pozatym spaliny, czy tez zrzuty paliwa zanieczyszczające wodę. Tak czytalem w jakims artykule, ale nigdy tam nie bylem, wiec nie wiem -_-. |
Cwicz, cwicza, zwlaszcza wiosna i jesienia , wlasnie pare dni temu moj chlop stamtad wrocil :) Nad morzem jest jednak tyle pieknych innych miejscowosci - Pobierowo, Pogorzelica, Sliwin i jeszcze pare. Ogolnie kocham Baltyk, nad innym morzem nie ma drogocennnego jodu. |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 19:38
|

|
jeszcze dodam Dąbki, Darłow, Darłowek, Kołobrzeg |
|
|
|
|
Bożka
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 19:43
|

|
Zapomnialam o Kolobrzegu, ach chetnie bym pojechala :) nawet Swinoujscie ma swoj urok, Miedzyzdroje odpadaja- przereklamowane. |
|
|
|
|
Fer
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 21:02
|

|
Na wybrzeżu jest wiele ładnych nadmorskich miejscowości gdzie można troche wypocząć - Mrzeżyno, Rogowo (powojskowa nadmorska mieścina), Dźwirzyno, Sarbinowo, Mielno - to są mniejsze miejscowości położone niedaleko Kołobrzegu gdzie można naprawde wypocząć. Nad morzem nie trzeba tylko siedzieć na plaży i leżakować, ale także można aktywnie spędzać czas - jakieś spacery po ścieżkach utworzonych na wydmach, jazda rowerowa, nauka/pływanie na windsurfingu, a także zwiedzanie większych miast na wypożyczonych skuterach, którymi możemy praktycznie wszędzie dojechać :) |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 21:47
|

|
Niechorze też ładna mieścina. Przynajmniej wtedy gdy ja tam byłem, a było to jakieś parenaście lat temu :P |
|
|
|
|
Bożka
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 21:51
|

|
Niechorze nadal ladne, ale coraz wiecej ludzi tak uwaza, w ubieglym roku bylo ich tam mnostwo, w sasiedniej Pogorzelicy zdecydowanie mniej ( a jest bardziej urokliwie). |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 21:55
|

|
Bożka, a znasz Gryfice??? |
|
|
|
|
Mariusz
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 21:58
|

Imię: Mariusz Damian
|
Ale się rozmarzyłem ...
Ja od małego prawie co roku jeździłem na wakacje właśnie nad nasz Bałtyk. Zawsze lubiłem się tam kąpać, lubiłem budować babki z piasku przy tym morskim wietrze, potem powroty do domu z piaskiem w sandałach, których nie lubiłem, potem wyjście na obiad (zawsze to samo: frytki, frytki i frytki), następnie spacerek, powrót do domku i gra w karty, a wieczorem wyjście do jakiejś knajpki ... i te ... wakacyjne zakochania :)
Fajne momenty, czas super płynął z tą osobą, a najgorszy był moment rozstania się. Niby został mail, numer gg czy nr tel, ale to nie to samo ...
Ogólnie wakacje nad morzem były super !
W tym roku też postaram się coś wykombinować :) |
|
|
|
|
Bożka
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 22:00
|

|
W Gryficach bylam tylko na wycieczce kolejka waskotorowa, dosc ladne miasteczko, nad morze jest kawal drogi . |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 22:02
|

|
Bożka, tak masz racje spory kawał, ale miasteczko dosyc przyjemne.A znasz moze Restauracje Magnolia???
Z Gryfic do Szczecina jest rowno 100 km |
|
|
|
|
Bożka
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 22:06
|

|
Dorothea napisał/a: | Bożka, tak masz racje spory kawał, ale miasteczko dosyc przyjemne.A znasz moze Restauracje Magnolia???
Z Gryfic do Szczecina jest rowno 100 km |
Niestety nie kojarze, po parku latalam :D |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 22:17
|

|
Bożka napisał/a: | po parku |
w tym parku zawsze fajne imprezki były organizowane, muzyka swietna i zabawa do rana |
|
|
|
|
Bożka
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 22:22
|

|
To prawda, niestety z malym dzieckiem wiele takich przyjemnychh imprez przeszlo mi bokiem. Co tam, wazne ze ryby swieze i sloneczko swiecilo :D Przypomniala mi sie jeszcze jedna miejscowosc - Trzesacz- piekne tarasy widokowe, ruiny kosciolka. Wszedzie mozna rowerem dotrzec :) |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 23:24
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
nad Baltykiem bylem tylko raz na wycieczce szkolnej w 6 klasie podstawowki we Władysławowie...niewiele pamietam. |
|
|
|
|
|