Poprzedni temat «» Następny temat
Nasze polskie morze
Autor Wiadomość
Major 
Wysłany: Nie Maj 21, 2006 23:35   Nasze polskie morze  

Zaproszone osoby: 2
Przenieśmy dyskusje tutaj na temat plaż z tematu "Kąpielisko Leśne".
PW Email www Cytuj
p4cz3k 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 08:49     

Imię: Marcin
nie przepadam za morzem...przynajmniej za tym polskim...jakos tak...nie lubie lezec plackiem na sloncu...i co chwile biegac do wody zeby sie ochlodzic...nad baltykiem bylem osttani raz chyba 6 lat temu...pozniej byl krotki epizod w holandii tam jakos inaczej bylo :P moze dlatego ze siedzialem nad zatoka...

preferuje wyjazd w gory na kilka dni i spacerek...czy tez mazury :hyhy: :hyhy: slonko / woda / i bardziej aktywny wypoczynek niz placek na plazy :)

---
znajomy ktory co roku jezdzi nad morze mowil mi kiedys ze obecnie bardziej oplacalnie jest wyjechac nad morze srodziemne niz wycieczka nad baltyk :)

---

trunks teraz nie pamietam, na polskiej lini brzegowej jest rozmieszczone kilkanascie baz wojskowych...z tego co pamietam (tak jak pisalem kilka lat temu :P ) nie bylo to nigdy uciazliwe :=]
PW Email Cytuj
Major 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 11:23     

Jakoś nie zauważyłem żeby tam samoloty latały, a co dopiero jakiś uciążliwy hałas.
PW Email www Cytuj
Fenix 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 12:04     

Imię: Krzysztof
p4cz3k napisał/a:
znajomy ktory co roku jezdzi nad morze mowil mi kiedys ze obecnie bardziej oplacalnie jest wyjechac nad morze srodziemne niz wycieczka nad baltyk

Jak ma sporo kasy to tak ja nienarzekam jestem nad bałtykiem przeważnie 2 miechy i nie nażekam na nudę i na plaży plackiem nie leże zabieram rower i nudy nie ma

jak mam coś za darmo to czemu mam za coś płacić pozatym klimatu takiego jak nad morzem bałtyckim nie znajdę nad morzem śródziemnym :D Takie jest moje zdanie.
PW Email www Cytuj
trunks 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 14:55     

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
p4cz3k napisał/a:
trunks teraz nie pamietam, na polskiej lini brzegowej jest rozmieszczone kilkanascie baz wojskowych...z tego co pamietam (tak jak pisalem kilka lat temu ) nie bylo to nigdy uciazliwe :=]

no ja o Ustce czytalem (dokładnie o Wicku Morskim pod Ustką), ze tam jest najwieksze lotnisko i czesto ćwiczą tam zagraniczni lotnicy m.in. z Czech i Węgier, oraz amerykance stacjonujący w Niemczech. Ponoć chałas jest, a pozatym spaliny, czy tez zrzuty paliwa zanieczyszczające wodę. Tak czytalem w jakims artykule, ale nigdy tam nie bylem, wiec nie wiem -_-.
PW Email Cytuj
Alinka 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 18:26     

Imię: Ala
:) no ale przeciez nikt nie karze ci jechac akurat do Ustki.. jest tyle innych fajnych miejsc.. Dąbki, Mrzezyno.. ?eba.. tam nie ma lotnisk i nic nie zepsuje twojego spokojnego wypoczynku
PW Email Cytuj
Bożka 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 19:37     

trunks napisał/a:
p4cz3k napisał/a:
trunks teraz nie pamietam, na polskiej lini brzegowej jest rozmieszczone kilkanascie baz wojskowych...z tego co pamietam (tak jak pisalem kilka lat temu ) nie bylo to nigdy uciazliwe :=]

no ja o Ustce czytalem (dokładnie o Wicku Morskim pod Ustką), ze tam jest najwieksze lotnisko i czesto ćwiczą tam zagraniczni lotnicy m.in. z Czech i Węgier, oraz amerykance stacjonujący w Niemczech. Ponoć chałas jest, a pozatym spaliny, czy tez zrzuty paliwa zanieczyszczające wodę. Tak czytalem w jakims artykule, ale nigdy tam nie bylem, wiec nie wiem -_-.

Cwicz, cwicza, zwlaszcza wiosna i jesienia , wlasnie pare dni temu moj chlop stamtad wrocil :) Nad morzem jest jednak tyle pieknych innych miejscowosci - Pobierowo, Pogorzelica, Sliwin i jeszcze pare. Ogolnie kocham Baltyk, nad innym morzem nie ma drogocennnego jodu.
PW Email Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 19:38     

jeszcze dodam Dąbki, Darłow, Darłowek, Kołobrzeg
PW Email Cytuj
Bożka 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 19:43     

Zapomnialam o Kolobrzegu, ach chetnie bym pojechala :) nawet Swinoujscie ma swoj urok, Miedzyzdroje odpadaja- przereklamowane.
PW Email Cytuj
Fer 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 21:02     

Na wybrzeżu jest wiele ładnych nadmorskich miejscowości gdzie można troche wypocząć - Mrzeżyno, Rogowo (powojskowa nadmorska mieścina), Dźwirzyno, Sarbinowo, Mielno - to są mniejsze miejscowości położone niedaleko Kołobrzegu gdzie można naprawde wypocząć. Nad morzem nie trzeba tylko siedzieć na plaży i leżakować, ale także można aktywnie spędzać czas - jakieś spacery po ścieżkach utworzonych na wydmach, jazda rowerowa, nauka/pływanie na windsurfingu, a także zwiedzanie większych miast na wypożyczonych skuterach, którymi możemy praktycznie wszędzie dojechać :)
PW Email Cytuj
Major 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 21:47     

Niechorze też ładna mieścina. Przynajmniej wtedy gdy ja tam byłem, a było to jakieś parenaście lat temu :P
PW Email www Cytuj
Bożka 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 21:51     

Niechorze nadal ladne, ale coraz wiecej ludzi tak uwaza, w ubieglym roku bylo ich tam mnostwo, w sasiedniej Pogorzelicy zdecydowanie mniej ( a jest bardziej urokliwie).
PW Email Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 21:55     

Bożka, a znasz Gryfice???
PW Email Cytuj
Mariusz 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 21:58     

Imię: Mariusz Damian
Ale się rozmarzyłem ...
Ja od małego prawie co roku jeździłem na wakacje właśnie nad nasz Bałtyk. Zawsze lubiłem się tam kąpać, lubiłem budować babki z piasku przy tym morskim wietrze, potem powroty do domu z piaskiem w sandałach, których nie lubiłem, potem wyjście na obiad (zawsze to samo: frytki, frytki i frytki), następnie spacerek, powrót do domku i gra w karty, a wieczorem wyjście do jakiejś knajpki ... i te ... wakacyjne zakochania :)
Fajne momenty, czas super płynął z tą osobą, a najgorszy był moment rozstania się. Niby został mail, numer gg czy nr tel, ale to nie to samo ...
Ogólnie wakacje nad morzem były super !

W tym roku też postaram się coś wykombinować :)
PW Email Cytuj
Bożka 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 22:00     

W Gryficach bylam tylko na wycieczce kolejka waskotorowa, dosc ladne miasteczko, nad morze jest kawal drogi .
PW Email Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 22:02     

Bożka, tak masz racje spory kawał, ale miasteczko dosyc przyjemne.A znasz moze Restauracje Magnolia???
Z Gryfic do Szczecina jest rowno 100 km
PW Email Cytuj
Bożka 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 22:06     

Dorothea napisał/a:
Bożka, tak masz racje spory kawał, ale miasteczko dosyc przyjemne.A znasz moze Restauracje Magnolia???
Z Gryfic do Szczecina jest rowno 100 km

Niestety nie kojarze, po parku latalam :D
PW Email Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 22:17     

Bożka napisał/a:
po parku

w tym parku zawsze fajne imprezki były organizowane, muzyka swietna i zabawa do rana
PW Email Cytuj
Bożka 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 22:22     

To prawda, niestety z malym dzieckiem wiele takich przyjemnychh imprez przeszlo mi bokiem. Co tam, wazne ze ryby swieze i sloneczko swiecilo :D Przypomniala mi sie jeszcze jedna miejscowosc - Trzesacz- piekne tarasy widokowe, ruiny kosciolka. Wszedzie mozna rowerem dotrzec :)
PW Email Cytuj
trunks 
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 23:24     

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
nad Baltykiem bylem tylko raz na wycieczce szkolnej w 6 klasie podstawowki we Władysławowie...niewiele pamietam.
PW Email Cytuj
Odpowiedz do tematu