Otwarty przez: kisia Sob Lis 10, 2007 02:37 |
Zima.... |
Autor |
Wiadomość |
sebek
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 23:28
|

|
no i jak uważasz, ma sens trenowanie tego? inna kwestia że w polsce nie ma gdzie trenować, pod M1 już nas gonią :d , w dojczach wjeżdżasz na tor, płacisz ileś ojro i mozesz jeździć do upadłego, jak chcesz, i z jaka prędkościa chcesz |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 23:31
|

|
No oczywiscie,ze ma to sens. Kwestia tylko tego,ze pewnie juz nie pamietam idealnie takich sotuacji bo od dwoch lat mi sie nie zdarzyla zadna. |
|
|
|
|
Azbe [Usunięty]
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 23:32
|
|
sebek napisał/a: | no i jak uważasz, ma sens trenowanie tego? inna kwestia że w polsce nie ma gdzie trenować, pod M1 już nas gonią :d , w dojczach wjeżdżasz na tor, płacisz ileś ojro i mozesz jeździć do upadłego, jak chcesz, i z jaka prędkościa chcesz |
ale jeżdżenie po legalnym torze a tak na dziko to różnica - ogromna :) |
|
|
|
|
sebek
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 23:38
|

|
proponuję któryś wieczór, po 21 podjechać na M1 Zabrze, miejsca dość, tylko konieczine uzywac ręcznego hamulca do nawrotów (zakładam ze zadna z Pań nie preferuje tylnonapędowych samochodów :D )
a przypomniec sobie jazde w takiej sytuacji zawsze warto ;)
sory ze takie OT robię, ale tu podaję dwa filmiki, na nich warto się wzorować (proponuję zobaczyć cale, szczególnie przeplatankę ;)
h t t p;//w w w youtube, c o m/watch?v=2hIKOisWYRc
a ja osobiście wolę to, kiedyś bede robił takie kilkukrotne obroty po 360 stopni, tylko kupie drugie auto :)
h t t p;//w w w youtube, c o m/watch?v=UEz9DJ9br48 |
|
|
|
|
Kwiaciarnia IZA
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 07:56
|

Zaproszone osoby: 1
Imię: Iza
|
Tak macie rację powinni tego uczyć na naukach PJ.
Szczerze to ja samoistnie to przeszłam bo uczyłam się styczeń-luty więc śniegu było dużo a mój instruktor zawsze kazał odwiesc kolegę na jakąś pipidówe i tam zawsze było zasypane...więc jeżdziło się ciężko i te poślizgi...
Ale faktycznie kontrolowanych poslizgów nie ćwiczyłam ale do tego musi być jakiś odpowiedni placyk a nie ulica...za zakreętami.
A co do napędu na 4 koła to może kiedyś...narazie się zakopuję :) i zimówki nie dają rady :kwasny: |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 11:13
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
Azbe napisał/a: | tak wygląda mój balkon po tym jak pewni mózgowcy w piątek odlodzali rynny | ja samochodu służbowego nie pokaze, ale nie ma on szyby po takiej akcji ;/
dzis spadający śnieg jest straszny, uważajcie na głowy |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 10:47
|

Imię: Bożydar :]
|
Czas na odkopanie tematu? :hyhy: Niby w kalendarzu zimy jeszcze nie ma, ale za oknem jak najbardziej.
Jak zwykle trąbili w mediach o opadach na kilka dni w przód, ale drogowcy standardowo "zaspali". No chyba, że ktoś jednak widział pług czy też piaskarkę?
Ciekawe ile osób spóźniło się dziś do pracy? ;) |
|
|
|
|
Agnieszka24
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 12:03
|

Imię: Agnieszka
|
ehhh zima jechałam dzisiaj ok 7.30 DK 88 z Zabrza do Gliwic 60 minut!!! normalnie tą trasę pokonuję w 20 minut .
kobi, nie widziałam po drodze niczego co by przypominało pług:/ a pewnie bym zauważyła gdyby takowy pracował gdyż jadąc zawrotną prędkością 40 km/h widzi się wszystko:) |
|
|
|
|
Dorotka
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 12:56
|

|
eeee, rano jeszcze nie było dramatu - specjalnie wyszłam z domu wcześniej, z zapasem na dłuższy dojazd, ale skończyło się na tym, że przejechałam swoją trasę (Sienkiewicza-Strzody- Lipowa) dokładnie w tym samym czasie co zawsze i siedziałam w pracy o pół godziny wcześniej niż potrzeba. Nie wiem jak jest poza miastem, ale po centrum jeździło się rano w miarę normalnie. |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 13:43
|

Imię: Piotr
|
ja raz widziałem dzis plug i udało mi sie tez w największej fali wymiany opon wymienić opony :P |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 14:26
|

|
A przepraszam! Jednak widziałem pług, kilka dni temu, gdy zupełnie nie był potrzebny ;) Pewnie przegrupowanie sił przed atakiem zimy ;)
Z buta zaszedłem do pracy szybciej niż gdybym autem jechał. Przez całą drogę wyprzedzałem megakorek. Nie lepiej by było przesiąść się na komunikację miejską? Jaka jest, taka jest, ale nie ma nic przyjemnego w przebijaniu się samochodem przez miasto z prędkością poniżej 5km/h :/ |
|
|
|
|
sebek
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 15:08
|

|
a ja w sumie mam fun bo wreszcie można polatac bokiem bez szkody dla opon :D oczywiście w granicy zdrowego rozsądku i tam gdzie nikomu to w niczym nie przeszkodzi i nie stwarza zagrożenia ;) no i ogólnie skończyła się nuda na drodze bo cały czas coś nowego można na niej trafić :rotfl: |
|
|
|
|
Basia K
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 10:43
|

|
Wczoraj wieczorem "zasuwał" pług Toszecką.
Komunikacją miejską bez problemu dotarłam wczoraj do pracy i z powrotem do domu. |
|
|
|
|
Admike
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 19:39
|

Imię: Adam (dla znajomych Adaś :-) )
|
zima won! ja już cię tu nie chce ty cholero jedna! :zly: |
|
|
|
|
Karlus
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 00:18
|

|
W poniedziałek mnostwo autobusów w Gliwicach miało opóźnienia.
Kilkanaście kursów nie zostało w ogóle wykonanych, na innych autobusy jeździły ''stadami''.
Mimo wszystko:
Zima :super: :super: :super: |
|
|
|
|
Dorotka
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 09:34
|

|
|
|
|
|
sebek
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 15:41
|

|
to się do kogoś przytul :super: |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 09:34
|

|
Ludzie! Jak jest 10 cm warstwa niezgarniętego śniegu to nie sypcie soli bo syf się robi totalny i jeszcze gorzej przejść przez tą breję. Nie wspominając o butach, które po każdym wyjściu z domu muszą być czyszczone i pastowane. Nie mam zamiaru co zimę zmieniać buty na nowe.
W ogóle powinni zabronić sypania solą :kwasny: |
|
|
|
|
Nikaa
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 11:22
|

|
Dorotka, widzialam Cie w sobote :) z dziecmi na sanki smigalas :) |
|
|
|
|
Dorotka
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 11:29
|

|
Nikaa napisał/a: | z dziecmi na sanki smigalas | śmigały to bączki - ja się nieeee nadaaaję do życia w zimie :( aż im zazdroszczę tej energii i radochy. |
|
|
|
|
|