Poprzedni temat «» Następny temat
Co słychać po Świętach Wielkanocnych????????
Autor Wiadomość
Piotrulek
[Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 28, 2005 20:54   Co słychać po Świętach Wielkanocnych????????  

Napiszcie teraz o waszych odczuciach po kolejnych już,przeszlych Świętach????

Powiedzcie co bylo dobre i oczywiście co bylo złe????????

Czego chcecie uniknąć przy nasępnych Świętach, a czego Wam brakowało???
Ostatnio zmieniony przez kisia Wto Kwi 14, 2009 15:11, w całości zmieniany 2 razy  
Frycek 
Wysłany: Pon Mar 28, 2005 21:10     

Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
U mnie w sumie te swieta takie sobie...przesiedzialem w domu poniewaz moja poloweczka przez cale swieta pracowala :( ,troszke sie obiadlem ,ale codzienie cwiczylem i cwicze :) wiec kondyche sie trzyma :)
PW Email Cytuj
Piotrulek
[Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 28, 2005 21:56     

Frycek, Czemu w Święta żona pracowala, czyżby jakiś grzech młodości??
Ostatnio zmieniony przez kisia Pią Kwi 21, 2006 15:52, w całości zmieniany 1 raz  
Mariusz 
Wysłany: Pon Mar 28, 2005 22:03     

Imię: Mariusz Damian
Fajnie było według mnie :)
Miła atmosfera, wczoraj cała rodzinka do nas zawitała, a dzisiaj my do rodzinki ;) Tak więc pogadaliśmy sobie i niech tak będzie w każde święta :)
Troche nie podoba mi się to, że ludzie mówią :"Dzisiaj lany poniedziałek, jutro do pracy ... koniec świąt" A właśnie to nie koniec świąt ... przez najbliższe 8 dni jeszcze będą trwały święta Wielkiej Nocy.
Poza tym strasznie się objadłem ... ale co tam ;-)
Ostatnio zmieniony przez kisia Pią Kwi 21, 2006 15:54, w całości zmieniany 1 raz  
PW Email Cytuj
Asienka 
Wysłany: Pon Mar 28, 2005 22:10     

Cytat:
Frycek, Czemu w ¦więta żona pracowala,czyżby jakiś grzech młodości??

Ja tez pracowałam w pierwszy dzień swiat, takie zycie :)
PW Email www Cytuj
Frycek 
Wysłany: Pon Mar 28, 2005 22:24     

Imię: Mariusz
Piotrulek napisał/a:
Frycek, Czemu w ¦więta żona pracowala,czyżby jakiś grzech młodości??

poprostu miala okaje dorobic ...takie zycie
PW Email Cytuj
espi 
Wysłany: Pon Mar 28, 2005 23:39     

Imię: Ania
Dziś właśnie sobie myślałam co mi się w świętach nie podoba. Doszłam do mniosku, że wkurzają mnie te święta wraz z całą otoczką. Przed swiętami ludzie dostają małpiego rozumu w sklepach i w ogóle, sprzątają ponad siły (moja mama np.), zapożyczają się, żeby na święta się obkupić, raptem nagle sobie przypominają, że gorliwymi katolikami są, choć przez cały rok mają w nosie wszelkie spowiedzi i nabożeństwa i w reszcie jak już same święta nadejdą siadają za stołem i żrą. Żrą, aż im ciasno w spodniach, ale się nie przejmują i dalej żrą bo przecież są święta. Wrr...

bur
Ostatnio zmieniony przez kisia Pią Kwi 21, 2006 15:57, w całości zmieniany 1 raz  
PW Email Cytuj
Gmeras 
Wysłany: Wto Mar 29, 2005 00:35     

Imię: Piotr
swieta srednie
brzuch pełny
a teraz to zwykłe dalej szare dni ;]
PW Email Cytuj
kisia 
Wysłany: Wto Mar 29, 2005 02:23     

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
u mnie było tak jak co roku. Miło, dużo jedzonka, pyszne ciasta mojej teściowej, ktore bede jeszcze zjadac przez tydzień.
W świetach nie podoba mi sie to, że już ich tak nie odczuwam jak kiedyś. Pewnie dlatego, bo kiedyś ( jako dzicko) nic nie musiałam przygotowywać do świąt, wszystko było podstawione pod nos i było pełno pyszności, ktorych nie było na codzień ( czekolada, pomarańcze, banany)
Teraz jest wszystko, nie ma juz świątecznych rarytasów.Tyle latania,zachodu,sprzątania, gotowania dwa dni mijają w mig i tylko kilogramów przybywa :/
Nie podoba mi sie też lany poniedziałek dlatego że jest lany ;/
Ostatnio zmieniony przez kisia Pią Kwi 21, 2006 16:01, w całości zmieniany 1 raz  
PW Email Cytuj
Demmo 
Wysłany: Wto Mar 29, 2005 08:55     

a ja lubię święta :P np. dzięki temu że były święta miałem chwilę czasu żeby też zrobić coś dla domu, bo normalnie to cały czas zalatany jestem... posiedzieć trochę z rodzinką, pogadać, nie przejmowac się obowiązkami "zewnętrznymi"... jest to pewnego rodzaju odskocznia od tego co się robi na codzień...
zwykle w święta nie biegnie sie nigdzie - tzn zamiast pogadać to "ee.. muszę lecieć, bo autobus mam" itd
my np wreszcie doprowadziliśmy do porządku mieszkanie po remoncie który skończył sie 2 tygodnie temu, ale jakoś nikt nie miał czasu tego porządnie ogarnąć...

więc jak dla mnie święta mają swoją dużą wartość i to niekoniecznie związaną z otoczką religijną, bo to przede wszystkim okazja do spędzenia czasu z rodziną, co nie zawsze jest możliwe w dzień powszedni...
PW www Cytuj
Dev 
Wysłany: Wto Mar 29, 2005 09:17     

u mnie spoko..
PW Cytuj
Ilonka 
Wysłany: Wto Mar 29, 2005 10:01     

Imię: Ilona
Ciesze sie, ze juz po tych swietach. My swiat nie obchodzimy, ale odczulam je, bo na ulicach wymiotlo ludzi (bo gdzie maja pojsc, jak sklepy pozamykano) :P W niedziele to widzialam tylko matki z wozkami, doslownie jakby to bylo swieto bobasow, a w poniedzialek troche dzieciakow z pol patologii, ktorzy mieli olbrzymi pistolet na wode i lali kogo popadnie.. i wydzierali mi sie pod oknem. W sobote za to na Zwyciestwa przed Wedzonka ludzie ustawili sie w kolejce mierzacej dobrych 30 metrow :P Smiac mi sie chcialo jak z tymi skwaszonymi minami dreptali w miejscu z nogi na noge, jakby to ktos inny kazal im tam stac za kare ;-) Zgadzam sie z tym, co napisala burek, mianowicie, ze ludzie maja jakis glupi zwyczaj kupowania na swieta przynajmniej dwa razy wiecej jedzenia, niz sa w stanie zjesc. Glupota nad glupotami. Tylko dzieci sa w swej niedojrzalosci najmadrzejsze, zapierajac sie przed kolejna porcja jedzenia, ktorą w nie wpycha mamuska z teksem: "Trzeba zjesc". Zoladek czlowieka wcale nie jest swiateczny i moze pomiescic tyle, ile kazdego przecietnego dnia. Wiec po cholere wydawac kase na te cale zarcie, ktore pozniej kazdy chce wmusic w siebie i pociechy na sile ? Nonsens :rotfl:
Ogolnie jestem zadowolona, ze dzis jest juz normalny dzien i wszystko wrocilo do normy :] Pozdrawiam
PW Email www Cytuj
Dana 
Wysłany: Wto Mar 29, 2005 10:54     

Niedzielne ¦wiąteczne śniadanie
chciałabym żeby nikogo nie zabrakło przy nim w następnym roku
W te ¦więta patrze po swojej zebranej rodzinie przy stole i ciesze się że ich mam takich jakimi są.
W poniedziałek zawsze się złoszcze że jestem mokra - ale.....pewnie gdyby mnie nie polano to byłoby mi dziwnie ,może przykro....?
PW Email Cytuj
PAKuS 
Wysłany: Wto Mar 29, 2005 16:16     

Zaproszone osoby: 3
Imię: RAFA?
a umnie tak jak i przed świętami
PW Email www Cytuj
Piotrulek
[Usunięty]
Wysłany: Wto Mar 29, 2005 16:21     

PAKuś, Czyuli wesolo,no nie??
frohike 
Wysłany: Wto Mar 29, 2005 16:27     

mi sie podoba ze moge sie blogo nudzic i nikt nic mi nie karze robic, :wink:
PW Email Cytuj
Dim
Wysłany: Wto Mar 29, 2005 16:35     

co po swietach?? nic tak samo jak przez i tak samo jak w trakcie swiat... zwyczajnie :P no moze za duzo ciasta zjadlam i mam lekkie wyrzuty sumienia :P
PW Email www Cytuj
Aither 
Wysłany: Wto Mar 29, 2005 19:08     
Smoczyca

a mnie po świętach przybyło w bioderkach i w lodówce... i kto to teraz zje O_O no ale pomału daje rade :)
PW Email Cytuj
LuKaSh
Wysłany: Wto Mar 29, 2005 20:05     

¦więta, ¦więta i po ¦więtach .. jak co roku :D
PW Cytuj
Asienka 
Wysłany: Sro Mar 30, 2005 10:23     

Po świętach trzeba wrócic do szarej rzeczywistości :)
PW Email www Cytuj
Odpowiedz do tematu