Kafelkowanie, co i jak? |
Autor |
Wiadomość |
praz
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 15:06 Kafelkowanie, co i jak?
|

|
Mam taki mały problemik, a mianowicie jestem zmuszona do wykafelkowania jednej ściany w łazience a w sumie to nie wiem jak:) Może mnie ktos poinstruuje co mi do tego potrzebne bo reszte to juz jakos wykombinuje, dodam że na chwilę obecna mam ścianę i kafelki no i dwie ręce :) |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 16:07
|

Imię: Mjeetek
|
A kafelkowałaś w ogóle? Na początek musisz mieć listwe poziomującą, żeby ci się kafelki nie pozsuwały pod własnym ciężarem. Podobno lepiej się uczyć kafelkować od podłogi :D |
|
|
|
|
asik
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 02:06
|

|
khaman, chcemy uzupełnić kilka kafelek które odleciały:> |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 09:04
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
Zapytajcie Ziutka :) jego Ojciec jest wysmienitym kafelkarzem :) moze wam doradzi :) co jak co ale kafelek klasc to ja tez nie potrafie :) wiec nie ma sie co martwic :D |
|
|
|
|
Bogna
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 11:34
|

|
lol bnapewno potrzebne kafelki, jakeis listyw,poziomica,zaprawa,klej,fuga... nam znajomy kladl kafelki wiec nie musze wiedziec i potrafic tego robic;p |
|
|
|
|
praz
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 11:38
|

|
Bogna napisał/a: | nam znajomy kladl kafelki wiec nie musze wiedziec i potrafic tego robic;p |
to sie ciesz ;P ja nie musze bo nie problem zbajerowac jakiegos naiwnego Pana i by mi to zrobił ;) , ale wole sama sie w to pobawić ;) |
|
|
|
|
Wieczorny
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 17:47
|

|
wejdź sobie na forum muratora.
oni tam wiedzą wszystko ;) |
|
|
|
|
Bogna
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 10:47
|

|
hihi ja tez nie msuze nikogo "zbajerowac" wystarczy tlyko tel do wujka.. i ustalenie konkretow;p |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 13:45
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
ja dzwoniłam do Piotrulka jak zaistniała konieczność wykafelkowania jednej ściany i mogę go polecić :D |
|
|
|
|
Tasior
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 20:52
|

|
zanim sie przystapi do kafelkowania to trzeba dobrze popatrzec na sciane, przedefszystkim musi byc prosta, te czasy w ktorych sie kladlo dwa centymetry kleju juz dawno poszyy do lamusa, czasmi bardziej sie oplaci przykleic plyte gipsowa, a klejenie kafelek na regipsach to bajka :) |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 21:21
|
|
kisia napisał/a: | ja dzwoniłam do Piotrulka jak zaistniała konieczność wykafelkowania jednej ściany i mogę go polecić |
dzikeuje bardzo za dobre slowko... |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 10:28
|

|
praz
Mój ojciec przez wiele lat zajmował się płytkami i wiem jakimi kwotami się operuje w tej branży. Jak ktoś ma zdolności manualne to faktycznie może spróbować sam się tego podjąć. Jednak chyba najlepiej poszukać wśród znajomych sprawdzonego Pana Złota Rączka ;) który zrobi to o wiele taniej a często solidniej niż niektóre "profesjonalne firmy" |
|
|
|
|
ivett
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 18:36
|

Imię: ivett
|
No dobra, wszystko ładnie ale ja potrzebuje "na wczoraj" taniego i solidnego kafelkarza!!! Proszę o telefony kontaktowe do sprawdzonych "wujków", "sąsiadów", którzy ze mnie nie zedrą a chca dorobić :help: |
|
|
|
|
|