Poprzedni temat «» Następny temat
Sklepy, które powinniśmy omijać.
Autor Wiadomość
kisia 
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 04:01     

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
Aessa, to jeszcze nie wszystkie niespodzianki jakie Cie czekaja przy tych mebelkach. Jestem właśnie po dostawie mebli po 4-ro tyg czekaniu :/ . Napisze jednak o tym jak sie wyśpie ;) i w topiku meblowym
PW Email Cytuj
Alinka 
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 09:41     

Imię: Ala
Sou napisał/a:
Proline Gliwice

Sklep przy PKP. Zamowilem u nich karte graficzna ktora miala byc na "za 3 dni". Po 3 dniach powiedzial typ ze "moze" bedzie po weekendzie. Dalem im jedna ostatnia szanse znajac ich metody dzialania i jak widac nic sie nie zmienilo. Nic na czas nie potrafia dostarczyc!

Ja kupowalam w tym sklepie pamiec przenosna typu pen drive.. w piatek rano kiedy ja kupowalam kosztowala 65zl.. zas tego samego dnia o 15 kosztowala juz 59 zl.. wsciekla napisalam @ do goscia ktory mi to sprzedawal , ze dla mnie 6 zl to roznica!! i jak oni tak moga zmieniac ceny w ciagu kilku godzin.. a on odpisal mi tylko ze "mam pecha" :/
PW Email Cytuj
Arex30 
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 10:15     

Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
Aessa, duzy może wiecej................ szkoda że sie tam dostałaś ....
PW Email Cytuj
Arex30 
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 10:20     

Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
Alinka, ale to fakt ... w sprzecie komputerowym czest sie tak zdarza..... na necie jest oferta proline... wiec mozesz to poobserwowac.
Ja szukałem pamieci RAm i powiem tak że w ciagu 8h ceny spadały..
o k 9 były po 98 ok 13 92 ok 15 88 i wieczorem 85. na drugi dzien kupiłem je rano za 83

potem nie patrzyłem bo sie obawiałem że przepłaciłem....
PW Email Cytuj
Alinka 
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 13:14     

Imię: Ala
Arex30 napisał/a:
Alinka, ale to fakt ... w sprzecie komputerowym czest sie tak zdarza..... na necie jest oferta proline... wiec mozesz to poobserwowac.
Ja szukałem pamieci RAm i powiem tak że w ciagu 8h ceny spadały..
o k 9 były po 98 ok 13 92 ok 15 88 i wieczorem 85. na drugi dzien kupiłem je rano za 83

potem nie patrzyłem bo sie obawiałem że przepłaciłem....

no wlasnie ja obserwowalam w necie ta pamiec od 3 miesiecy.. nie byla mi potrzebna wiec czekalam az stanieja.. i wtedy rano przed wyjazdem do gliwic rowniez ogladalam w necie.. a potem jak juz kupilam to takie cos...
PW Email Cytuj
p4cz3k 
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 20:10     

Imię: Marcin
to moze tak:)

ja nie polecam praktikera w zabrzu (centrum m1?) rok temu robiac generalny remont wlasnie tak zakupilem rzeczy...jakies farby, kafle, panele, brodzik no ogolnie mowiac prawie wszystko...przy kasie dowiedzialem sie ze towar zostanie dostarczony za 2 dni ...rozumiem duze zamowienie etc itd...po 2 dniach telefon...cos nie tak...ze nastepnego dnia...i tak tydzien czekalem...w koncu pojechalem zrobic awanture...okazalo sie ze : nic nie zostalo spakowane - odlozone ... i ktos czesc rzeczy wykupil...zaproponowano mi cos innego za doplata - nie zgodzilem sie - wiec czekalem tydzien !! na sprowadzenie tego z katowickiego (chyba) praktikera...w miedzy czasie - podobno ciezarowka miala wypadek ... i moje rzeczy utknely w w/w ciezarowce...lacznie na dostawe z praktikera czekalem 18 dni...myslalem ze byl to szczyt szycztow ale nie ... po rozpakowaniu okazalo sie ze kabina brodzikowa jest peknieta...no to telefon i mowie...co i jak ... slysze "prosze ja przywiesc do nas" (kabina 2.2 wysokosci - zapakowana w karton mniej wiecej 2.2 x 2 x 0.40) myslalem ze zwyzywam telefonistke...zarzadalem aby przyjechano po stara kabine i przywieziono mi nowa...w trybie natychmiastowym...tryb natychmiastowy to byly 2 dni...przywiezli mi nie ta kabine ... ale sil juz mi zabraklo na awanturowanie sie...po jakims czasie bylem w praktikerze...okazalo sie ze kabina ktora dostalem jest drozsza o 100 pln...pewnie sie pomylili ... ale te 100 pln nie rekompensuje tego jaki bylem zly :p

a co do media markt...gdy rok temu kupowalem komputer (media obsluguje lukas a tam mam otwarta linie kredytowa) gdy poprosilem sprzedawce o "opowiedzenie mi czegos o tym komputerze" pokazal mi etykiete na obudowie i powiedzial wszystko ma pan tutaj...

a na etykiecie :
pentium 2,6 ghz
ram 512
radeon 512
dysk 250
dvd-rw
czytnik kart pamieci

na moje pytanie czy moze mi podac bardziej szczegolowe dane takie jak : typ pamieci / wspolpraca dual / dokladne informacje na temat procka pamiec l1 / l2 , etc itd sprzedawca otwarl szeroko buzie i powiedzial ze nie wie...a wiec zapytalem czy moge rozmawiac z "kompetentna osoba" po 10 minutach przyszedl inny koles z manualem (instrukcja) i zaczal czytac co tam jest...no dobrze satysfakcjonowalo mnie to... kupilem ... na pytanie o rozbudowe zestawu uslyszalem "tylko zakupione u nas czesc" no rozumiem...a podlaczenie dysku i zgranie danych ze starego pc - nie mozliwe ... 2 lata nie moge sam dostac sie do srodka...no nic moja ciekawosc na tym sie nie zakonczyla...przyjechalem do domu...okazalo sie ze komputer jest "zaklejony" tak ze moge zdjac obudowe bez naruszenia plomb...po zabawie windowsem i programami sprawdzajacymi hardware okazalo sie ze koles ktory mowil co znajduje sie w komputerze dane znalazl chyba w innej instrukcji...mialem ochote wyciagnac polowe podzespolow...prawidlowo zaplombowac i pojechac z pyskiem ze komputer nie dziala...ale chyba uczciwosc polaczona z lenistwem wymogly na mnie pozostanie w domu...i cieszenie sie tym co mam...

(co do cen - porownujac ceny z allegro - wraz z przesylka - i to za co zaplacilem wychodzi na to ze doplacilem media marktowi 50 pln za "uniemozliwienie mi zdjecia obudowy")

dodatkowo dodam iz dowiadujac sie w kilku miejscach sprzedawca teoretycznie nie ma prawa na dawanie takiej gwarancji gdyz jest ona sprzeczna z gwarancja sprzetu znajdujacego sie w komputerze...kazdy element podlega oddzielnej gwarancji - ale dla media jest to latwiejsze .. w sumie dla kupujacego teoretycznie tez...ale wezmy przyklad ze ktos ma pojecie o komputerach i wezmie np tylko dysk w celu reklamacji a nie bedzie taszczyl calej obudowy ...

dodam ze kupowalem komputer dla znajomego w pewnym sklepie X ... teoretycznie jako zestaw...ale gdy poprosilem aby nie byl plombowany oraz abym otrzymal pisemna gwarancje na kazdy produkt - sprzedawca ladnie sie usmiechnal i dostalem odzielne gwarancje na kazdy produkt...dodatkowo karte / dysk / nagrywarke / i cos tam jeszcze mam gwarancje door2door ... i chyba nastepnym razem sam wybiore sie na zakupy do tego sklepu...lub cierpliwe bede czekal na kuriera z przesylkami z allegro...

a wiec moze media nie dla idiotow ale idioci tam czasem pracuja (jesli kogos urazilem - przepraszam - ale jesli ktos pracuje na stoisku komputerowym powinien wykazac sie choc odrobina wiedzy a nie pozostawac w swiecie 486 czy tez innej amigi...)

a i jeszcze moge przyznac ze nie polecam siedziby plusa w gch'u ... za kazdym razem gdy przychodze sie o cos dowiedziec ... odsylaja mnie do telefonicznego centrum informacji...i bezczelnie informuja mnie iz nawet moga mi udostepnic darmowe polaczenie...
Ostatnio zmieniony przez p4cz3k Nie Lis 04, 2007 20:30, w całości zmieniany 1 raz  
PW Email Cytuj
Sou 
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 21:01     

No ale to ze w media markt jest drozej niz w zwyklym sklepie ( jesli chodzi o kompy ) jest oczywiste i chyba kazdy wie o_O Zreszta kazdy gotowy zestaw komputerowy jest drozszy niz gdybys go sam zlozyl tj powiedzial co chcesz kupic bo samo zmontowanie i tak robia w sklepie za darmo ;]
PW Email Cytuj
Odpowiedz do tematu