Gdzie ubezpieczyc Mieszkanie |
Autor |
Wiadomość |
Frycek
Wysłany: Wto Maj 31, 2005 18:35 Gdzie ubezpieczyc Mieszkanie
|

Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
|
W zwiazku z zakupem mieszkanka, zastanawiam sie gdzie w jakim towarzystwie najlepiej ubezpieczyc moje M.
Jakie stawki i na jaka wartosc ubezpieczone macie mieszkanie , co mozecie doradzic |
|
|
|
|
ANIUS
Wysłany: Sro Cze 01, 2005 10:15
|

|
Allianz, ale nic wiecej nie powiem:P warunki tych ubezpieczen zmieniaja sie co chwilke, a i towarzystwa przescigaja sie w oferowaniu coraz to innych "paragrafow" do umowy, jedne co warto wiedziec...musisz umowic sie z agentami z kilku agencji, wysluchac kazdego, zabrac umowy do dokladnego przestudiowania , a potem samemu porownac i zdecydowac...oni nie mowia wielu rzeczy w rozmowie, bo licza na ignorantow, ktorzy sie nie zapytaja o pewne zreczy i wybiora ich firme, bo facet mial swietna "nawijke"..a w rzeczywistosci oferta konkurencji jest lepsza:) a moze o kilka zlotych drozsza...czasem warto:) |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Sro Cze 01, 2005 11:27
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
PZU na razie mogę tylko powiedziec tyle. Nie pamiętam dokładnie jakie składke płace, na ile jest ubezpieczone i co obejmuje ubezpieczenie. Jak przyjde do domku to zobacze co i jak. Mogę jeszcze powiedziećtyle, że jeżeli chodzi o wypłate odszkodowania np za zalanie miezkania to w moim przypadku wycena została zrobiona niedbale i dostałam o 200 zł mniej niż wydałam na usunięcie szkody :/ |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Pon Wrz 19, 2005 06:34
|

|
Czy ktos ubezpiecza w innym towarzystwie?? i co w chodzi w sklad waszego ubezpieczenia? |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Czw Wrz 29, 2005 20:11
|
Smoczyca

|
ja ubezpieczam w SKOK co i od czego chce ubezpieczyc mieszkanie sama sobie wybralam a co wazniejsze kwote ubezpieczenia tez... |
|
|
|
|
zolw
Wysłany: Sro Lis 16, 2005 21:26
|

|
ja mam w PZU, składka ok 100zł/rok, jak masz drzwi klasy C to zniżka, narazie nie korzystałem, oby :kwasny: |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Pią Lis 18, 2005 08:54
|

|
ubezpieczylem w PZU okolo 200zl rocznie |
|