Przesłanie dla kierowców. |
Autor |
Wiadomość |
Aither
Wysłany: Pon Lip 04, 2005 19:59
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
sorley jak nigdy wtedy lody smakowaly mi najbardziej... i tego nikt nie potrafil zrozumiec... krew wzmaga we mnie apetyt :zdziwko: |
|
|
|
|
Zagiel
Wysłany: Pon Lip 04, 2005 22:18
|

|
to rzeczywiscie dosc osobliwe... bo ja to bym chyba tego loda nie zjdal :| |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Wto Lip 05, 2005 11:23
|
Smoczyca

|
dlatego moi drodzy kierowcy i kierowniczki :D brak wyobrazni powoduje, ze zatraca sie granica miedzy fantazja a realiami... ale jedno jest pewne... nadmierna ostroznosc jest bardziej niebezpieczna niz brawura na drodze... |
|
|
|
|
Volt
Wysłany: Sro Lip 20, 2005 00:16 Re: Przesłanie dla kierowców.
|

|
Mariusz napisał/a: | Dlatego zapinać pasy i noga z gazu ! A przedewszystkim nie siadać za kierownicę po spożyciu alkoholu, nawet 1 piwa ! |
Mamy stanąć miejscu? Będzie wtedy bezpieczniej na 100%
:D
Ja czekam z utęsknieniem na kogoś, kto reszcie weźmie za mordę całe towarzystwo miłośników notorycznego ograniczania prędkości, bo w tym kraju już jeździć się nie da
Może zamiast tak zwalać wszystko na wskazówkę na budziku ktoś pomyślałby o porządnych drogach?
btw: z gorzołą i pasami się zgodzę |
|
|
|
|
Volt
Wysłany: Sro Lip 20, 2005 00:17
|

|
Aither napisał/a: | dlatego moi drodzy kierowcy i kierowniczki :D brak wyobrazni powoduje, ze zatraca sie granica miedzy fantazja a realiami... ale jedno jest pewne... nadmierna ostroznosc jest bardziej niebezpieczna niz brawura na drodze... |
I tu się zgodzę :-) |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Sro Lip 20, 2005 17:37
|
Smoczyca

|
Volt dziekuje :) mam to czesto jak jezdzi moj Vater za kierownica :) to jest straszne takie niezdecydowanie :) |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Pon Sie 01, 2005 17:58
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Jestem Pania za kierownica od kilku juz lat...pochwalic sie moge tylko jednym mandatem za szybka jazde...i jedna ulga od przystojnego pana w mundurze,ktory po zatrzymaniu puscil mnie z ostrzezeniem ze w kolejnej wiosce tez stoja i "lapia" :D
Nie powiem abym jezdzila szybko..trzymie sie przepisow...patrze na znaki...tylko czasami noga jakas ciezej cisnie na gaz :D .....moj pasazer nawet raz sfotografowal ile mialam na blacie w dozwolonej 100 :rotfl:
Jednak uwazam,ze na drogach trzeba byc ostroznym...nawet male niewinne szalenstwo moze kosztowac wiele
Potepiam i jestem za wysoka kara,za jazde po alkoholu,wyscigi na waskich drogach....przeciez tacy ludzie nie maja w glowie poukladane.
Zgadzam sie tez co do pasow...choc czasami jednak szkodza niz pomagaja...mam jeden przyklad,gdzie osoba mogla by przezyc gdyby nie byla zapieta :( ...niestety,trzymala sie przepisow :( |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Pon Sie 01, 2005 18:04
|

|
tak pasy mogą zaszkodzić np gdy auto wylatuje z drogi ( i naorzyjład po dordzie 10 razy dachuje) i potem dopiero uderza w coś bo w tedy jest szansa że wyleci się przez któreś okno zanim będzie ostateczne BUM!! ( ale takie przypadki w wiekszosci spowodowane są b. dużą prędkośćią).
Ale gdy samochód wyposarzony w poduszki powietrzne to niezapęcie pasów może spowodować iż wybuchająca poduszka zrobi nam krzywdę. |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Sie 01, 2005 19:23
|
Smoczyca

|
hyh tak zle tak niedobrze.... kiedys w samochodach nie bylo pasow i ludzie jezdzili... |
|
|
|
|
frohike
Wysłany: Pon Sie 01, 2005 19:25
|

|
mi sie wydaje ze wiecej osob zostalo uratowanych przez pasy niz przez nie zginelo |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Sie 01, 2005 20:04
|
Smoczyca

|
no nie wiem... statystyki na ten temat nie sa chyba prowadzone... ale to mozliwe bo gdyby bylo wiecej smiertelnych przypadkow po prostu by tego nie montowano |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Wto Sie 02, 2005 00:29
|

|
frohike to bezsprzecznie jest racja. |
|
|
|
|
truten
Wysłany: Wto Sie 02, 2005 07:12
|

|
A widzieliście tą strone h t t p;//wwwwp, p l/ |
|
|
|
|
bocianu
Wysłany: Wto Sie 02, 2005 07:47
|

Imię: Wojtek
|
oj...
sniadanie stanelo mi w gardle... |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Wto Sie 02, 2005 17:12
|

|
:( :( :( smutne...dlatego kazdy z nas, nim wsiadze powinien sie dobrze zastanowic..... |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Wto Sie 02, 2005 20:34
|
Smoczyca

|
coz... przegladnelam strone i troszke mnie to zszokowalo... moze zabrzmi dziwnie... ale takie jest zycie... jedni umieraja inny traca "zycie".
Uwazam, ze i tak polowa a moze wiecej niz polowa... nie przejmie sie tym poki sam nie bedzie "czescia" takiego wypadku |
|
|
|
|
frohike
Wysłany: Sro Sie 03, 2005 15:29
|

|
truten napisał/a: | A widzieliście tą strone h t t p;//wwwwp, p l/ |
niestety widzialem to juz kiedys |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Sro Sie 03, 2005 19:18
|

|
Zgadzam sie z tym co napisala Aither Cytat: | nie przejmie sie tym poki sam nie bedzie "czescia" takiego wypadku |
stronka zostala zamknieta i za pare minut ogladamy cos calkiem innego co zaprzata nasze mysli...tak sie niestety dzieje i nie tylko w tej sprawie ale i ogolnej.....dopoki,dopoty sami nie jestesmy jej ofiara lub ktos bliski.Wtedy uwazniej i bardziej skupieni czytamy takie wycinki,przygladamy sie ludziom,myslimy.... |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Czw Sie 04, 2005 13:33
|
Smoczyca

|
bo czlowiek uczy sie na wlasnych bledach... bledy innych nie sa dla niego przykladem |
|
|
|
|
Alinka
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 08:18
|

Imię: Ala
|
szkoda ze w Polsce nie ma takiego projektu, aby kazdy kto ubiega sie o prawo jazdy przez tydzien popracowal jako wolontariusz w szpitalu na oddziale paraplegii lub neurologi, porozmawial by sobie z mlodymi osobami po wypadkach, zobaczyl by jakie maja zycie.. i wtedy napewno 3 razy pomysla zanim zaczna wyprzedzac a przynajmniej zdejma noge z gazu.. |
|
|
|
|
|