Konstytucja Europejska |
Autor |
Wiadomość |
Volt
Wysłany: Wto Cze 21, 2005 22:11
|

|
cinque napisał/a: | Volt napisał/a: | stetryczała, przesocjalizowana, niewydolna unia ma szansę się zmienić |
jakos nie chce mi sie w to wierzyc, jest tak skostniala, uwiklana tak mocno i gleboko w przerozne ukladziki, kliki itp...
ale moze... pomarzyc mozna :D
tez sie ciesze z wynikow referendum :) |
Po wyborach w Niemczech być może powstanie całkiem ciekawy układ brytyjsko - niemiecki. I wtedy kto wie
Nie zapominajmy, że teraz właśnie brytyjczycy, którzy obok Irlandczyków mają najbardziej liberalną gospodarkę w UE obejmują przewodnictwo.
A Schroeder chcąc niechcąc musiał zacząć ciąć przywileje socjalne i urzędnicze - program Agenda 2010
Jak UE chce konkurować z USA to głęboka reforma jej nie ominie |
|
|
|
|
Volt
Wysłany: Wto Cze 21, 2005 22:12
|

|
kisia napisał/a: | ja też nie czytałam :wstyd: |
Ja też nie :wstyd:
Zacząłem, ale wysiadłem po pierwszych kilku stronach. |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Sro Cze 22, 2005 14:27
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
dla mnie tez za duzo tego :] wole ksiazke telefoniczna :) co prawda malo akcji ale za to ilu glownych bohaterow :D |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Sob Cze 25, 2005 01:45
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
Volt napisał/a: | kisia napisał/a: | ja też nie czytałam :wstyd: |
Ja też nie :wstyd:
Zacząłem, ale wysiadłem po pierwszych kilku stronach. |
Myśle, że konstytucja europejska powinna istniec ale powinna być prosta i czytelna. Powinna zawierać podstawowe prawa i obowiazki, zeby kazdy obywatel byl w stanie ja zrozumiec by znac swoje prawa i obwowiazki. Konstutucja liczy sobie chyba około 300 stron więc wydaje mi się że jest to fizycznie nie mozliwe aby wszysko zrozumieć. Mimo to słyszałam że sa ludzie popierający obecny kształt konstytucji, jestem ciekawia czy ktokolwiek z nich przeczytał ja do końca i zrozumiał :?: |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
 |
|