Firma transportowa |
Autor |
Wiadomość |
kk
Wysłany: Pon Mar 19, 2012 11:58 Firma transportowa
|

Imię: Krzysztof
|
Czy możecie polecić jakąś firmę transportową, oferującą przewóz osób. Może ktoś z was albo znajomy? Chodzi mi o przewiezienie gości z Gliwic/Knurowa do Wodzisławia Śląskiego na ślub, a następnie po mszy na wesele.
Nad transportem powrotnym jeszcze się zastanawiam - czy lepiej zamówić kolejny (u tego samego wykonawcy czy tez innego) czy kierowcy nie nakarmić i nie przetrzymać na weselu, by potem odwiózł gości.
Ile takie coś może kosztować? |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Pon Mar 19, 2012 20:04
|

Imię: Mjeetek
|
Ja ci mogę polecić Bartek-Expres z Gliwic. Sami korzystaliśmy. Szef konkretny gość. Kierowcy nie trzeba było karmić :) Po prostu umawiasz się na konkretną godzinę albo telefon i czeka. Nie wiem jak teraz z cenami, zadzwonisz się dowiesz, zależy ile osób i jak ustalisz trasy i kursy. Do Wodzisławia pewnie może być nieco drożej jak wyjdzie ponad 50km. Ewentualnie znajomy ma busika ale na 9 osób. Jakby co pisz na PW. |
|
|
|
|
kk
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 09:45
|

Imię: Krzysztof
|
khaman napisał/a: | Ja ci mogę polecić Bartek-Expres z Gliwic. Sami korzystaliśmy. Szef konkretny gość. Kierowcy nie trzeba było karmić :) Po prostu umawiasz się na konkretną godzinę albo telefon i czeka. Nie wiem jak teraz z cenami, zadzwonisz się dowiesz, zależy ile osób i jak ustalisz trasy i kursy. Do Wodzisławia pewnie może być nieco drożej jak wyjdzie ponad 50km. Ewentualnie znajomy ma busika ale na 9 osób. Jakby co pisz na PW. |
Może wyjść ponad 50km. Optymalnie byłoby pojechać z Gliwic przez Knurów, pod kościół zaraz za Wodzisławiem, tam kierowca poczekałby godzinę-półtora i zawiózł gości do sali oddalonej o ok. 8km i to by było na tyle. Nocny "odbiór gości", to już oddzielne zlecenie.
Niełatwe to zadanie logistyczne, żeby wszystko zgrać i nikt nie narzekał ;) |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 16:51
|

Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
|
|
|
|
|
Kostek
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 13:58
|

Imię: Przemek
|
Mam znajomego, który prowadzi takową działalność, jeżeli temat aktualny to proszę o wiadomość na priv, gdyż nie będę szafował oficjalnie danymi osobowymi :) |
|
|
|
|
Solid_Wood
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 20:25
|

|
Kostek, jeśli znajomy prowadzi działalność, to to jest reklama i to fajna, a nie rozgłaszanie danych osobowych :-) Może kto inny też by skorzystał? :-) |
|
|
|
|
Kostek
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 14:28
|

|
Solid_Wood a może mi nikt nie płaci za reklamowanie czegokolwiek? ;] |
|
|
|
|
Solid_Wood
Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 22:45
|

|
może znajomy odpali działkę :-)
wracając do tematu, Krzysiu, co to za wesele? :-) chyba mam zaległości. Trzeba w końcu zorganizować to piwko ;-) |
|
|
|
|
Kostek
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 12:43
|

|
Sorry za offtopa, ale takich "może" mam całą szafę ;] |
|
|