Klub seniora |
Autor |
Wiadomość |
Lama71
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 23:34 Klub seniora
|

|
Czy ktoś z Was wie, czy w Gliwicach takowy istnieje? CHodzi o jakieś miejsce, gdzie schodzą się emeryci inni starsi ludzie, w celu wspólnego spędzania czasu wolnego. Napisałem w temacie "klub seniora" bo kiedyś takie miejsca tak się chyba nazywały. CHodzi o zajęcie dla kogoś, kto nie ma hobby, znajomych, ale całe mnóstwo wolnego czasu. A może ma ktoś pomysł, gdzie takowy ktoś mógłby go spędzić, nie koniecznie przy piwie. |
|
|
|
|
llaneta
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 08:38
|

|
może warto taką osobę wysłać do Centrum Wolontariatu przy GCOP na ul. Zwycięstwa a tam pokierują do jakieś organizacji która poszukuje wolontariuszy . Zajęcie pewnie nie będzie ciężkie a jaka satysfakcja dla starszej osoby że może komuś pomóc a i przekazać swoją wiedzę . |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 11:32
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
o klubie seniora w jakiejkolwiek formie nie słyszałam, a zapewne przydałoby sie cos takiego.
Wiem że sporo starszych ludzi uczęszcza na wykłady organizowane przez Uniwersytet III wieku, na Politechnice Śląskiej |
|
|
|
|
plusz0wy
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 14:28
|

Imię: Grzesiek
|
no taki uniwersytet może być dobrym rozwiązaniem, jest tam sporo rodzajów zajęć. Dla każdego coś się znajdzie ;) |
|
|
|
|
Lama71
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 00:05
|

|
dziękuję za Wasze propozycje. Niestety, nie dla każdego sie one nadają. Uniwersytet, jasne, świetny pomysł, ale dla kogoś, kto ma już jakieś podstawy, zainteresowania, pasje. Dla kogoś, kto ich nie ma, raczej kiepsko bym to widział. Prosty człowiek, który z wiedzą akademicką, z uczelnią jako taką nie miał nigdy styczności, raczej się tam nie wybierze.
A wolontariat... to bardzo specyficzne zajęcie, wymagające specyficznych ludzi. |
|
|
|
|
plusz0wy
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 14:47
|

Imię: Grzesiek
|
ale z tego co wiem to taki uniwersytet nie ma nic wspólnego z uczelnią o jakiej myślisz. A jeśli chodzi o pasje to właśnie tam mogą taką osobę czymś zarazić...W moim rodzinnym mieście na takim uniwersytecie są np. zajęcia plastyczne, gotowanie a nawet kabaret i rewia mody :D Są oczywiście i inne zajęcia: nauka języków, zajęcia z komputerem i tym podobne. Bardziej chodzi w nim chyba o miłe spędzenie wolnego czasu niż o typową naukę o jakiej myślisz. Nie wiem jak to wygląda w Gliwicach ale zapytać zawsze można ;)
Co do wolontariatu zgadzam się, to nie dla każdego... |
|
|
|
|
llaneta
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 11:38
|

|
to jest linkdo stronki uniwersytetu z programem zajęć , jest np. basen ,aerobik, warsztaty malarskie i wiele innych h t t p;//w w w utw.gliwice.of, p l/ |
|
|
|
|
espi
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 12:45
|

Imię: Ania
|
Odkopuję temat bo widziałam ogłoszenie o spotkaniu klubu seniora przy radzie osiedlowej na Trynku. Spotkania odbywają się w każdy piątek zdaje się że o 18. 100% pewności nie mam ale mogę sprawdzić jeśli to kogoś interesuje. |
|
|
|
|
|