Poprzedni temat «» Następny temat
Dobry Bank
Autor Wiadomość
chaoss 
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 22:31     

poki co mam inteligo i jest dobre ;] No, ale duzo operacji czy jakis lokat, kredytow nie robilem. W odroznieniu od konkurencyjnego Mbanku moge bez prowizji korzystac z placowek i bankomatow PKO. Z gadzetow fajne sa powiadomienia o np wplywach i wyplywach z konta na komorke SMSem ;)
PW Email Cytuj
FlashMan 
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 17:18     

Ja należę do MultiBanku i jestem bardzo zadowolony. Głównie zależało mnie na transakcjach internetowych, a te działają bardzo sprawnie. Także przelewy, które dokonywałem z mojego rachunku za granicę i te, których dokonywano zza granicy na mój rachunek działały bardzo szybko (góra 2 dni), hasła jednorazowe SMS-em, dobrze zrobiony serwis internetowy, miła obsługa w siedzibie, nigdy nie stałem w kolejce dłużej niż 5 minut.

Zapewne pozostanę tam na długo :)
PW Email Cytuj
Zafira 
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 19:01     

Imię: piękne ;)
nie mialam zastrzezen do swojego banku - Śląskiego - poki od jakiegos roku nie zaczelam miec co jakis czas trudnosci przy placeniu karta w sklepie :/ tzn. albo karty nie wykrywalo albo, ze nie mam srodkow platniczych na koncie w momencie kiedy bylam swiezo po wyplacie. zmienialam sama karte i nic to nie dalo. na szczescie dzieje sie tak rzadko ale sam fakt jest denerwujacy.
PW Email www Cytuj
Wojownik 
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 21:54     

Imię: A......
A ja korzystam z usług BPH. Lokalizacja świetna - w samym centrum. Co do obsługi przez panie w okienku to dawno nie korzystałem - ostatnio jakieś 15 miesięcy temu jak chcieli mi wcisnąć kartę kredytową o którą wcale nie występowałem. Musiałem wtedy troszeczkę odstać. Ale poza tym ok - bankomatów pod dostatkiem, terminal płatniczy. Tylko czy to się nie zmieni jak połączą się z PKO :niepewny:
PW Cytuj
PAKuS 
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 10:16     

Zaproszone osoby: 3
Imię: RAFA?
ja polecam ten h t t p;//w w w mbank, c o m, p l/]MBANK to jest dobry bank
PW Email www Cytuj
Krzysio
[Usunięty]
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 12:10     

Cytat:
ja polecam ten MBANK to jest dobry bank

racja :)
tylko czasami mnie wkurza to, że w Gliwicach jest 5 bankomatów gdzie bez prowizji mogę wyciągnąć kasę, ale da się to przezyć
mefkm 
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 11:25     

witam

ja mialem stycznosc z PKO - niepolecam i BPH tez niepolecam - ze wzgledu na koszty

od 6 lat mam w ING i tam tez mam wziety kredyt hipoteczny, oplaty 6zł za prowadzenie, 2zł za karte chyba ze miesiecznie zaplacisz nia cos ok 300zł w sklepach, przelewy online 0zł, kredyt udalo mi sie wpasc na niska marze banku - wiec jestem zadowolony z ING.

2 konto mam w mBanku i tu tez wziolem sobie kredyt hipoteczny, prowadzenie 0zł, karta 0zł, przelewy online 0zł w ramach mBanku i 0,5zł na banki zewnetrzne, kredyt rewelacja z systemem BILANSUJACYM (ma go tez PKO ale za ta opcje podwyzszaja az o 0,5% oprocentowanie kredytu - paranoja) - juz objasniam o co chodzi - a mianowicie powiedzmy, ze ktos bieze z banku 100tys zł kredytu i powiedzmy, ze ma tez jakies oszczednosci np. 20tys. zł wtedy zamiast trzymac je na nisko % lokacie wklada je na konto bilansujace (moze w kazdej chcwili pociagnac z tego konta bilansujacego pieniadze) i wowczas odsetki naliczane sa od kwoty nie 100tys lecz 80tys. i tak kazde wplacone dodatkowo pieniadze powoduja ze bilansujemy kwote kredytu - a nie nadplacamy, bo pieniadze nadplacone nie mozna juz wykorzystac - oprocentowanie 5,99% - nasze kochane panstwo polskie podnioslo mi oprocentowanie (mam na mysli wibor) o ok 0,5% co skutkowalo na mojej miesiecznej racie wzrost o 40zł, cholery planuja jeszcze podniesc o 0,5% w najblizszym czasie tragedia (2 lata temu bralem kredyt w ING na oprocentowaniu ok 5,3 - teraz jest prawie 6 - niezle to nasze tanie panstwo, oprocentowanie lokat poszlo w dol a kredyty w gore).

Tak wiec ING bo jest sporo bankomatow - a mBank ze ma super kredyt

co do mBanku nie polecam zadnych posrednikow typu openfinance tylko najlepiej przejechac sie bezposrednio do Katowic do BRE Banku i tam dowiedziec sie szczegolow (mBank i multiBank sa w grupie kap. BRE Banku)

Piesze tak poniewaz open podal mi nieprawdziwe informacje - zupelnie rozbiezne z tymi co dostalem bezposr. z infolinii mBanku (dodatkowo czas oczekiwania na decyzje banku ja mialem ok 3 dni, a open chcial 2 tygodnie) - byle sprzedac kredyt - a dodatkowo twierdzi ze nie bierze zadnych prowizji po czym sie okazuje ze np w czasie trwania ustalenia wpisu hipotecznego do KW mBank podnosi oprocentowanie o 1% a przez open o 1,5% - czasami na wpis mozna nawet czekac do 2-3 miechow.
Ostatnio zmieniony przez mefkm Czw Lip 12, 2007 11:36, w całości zmieniany 1 raz  
PW Email Cytuj
MacSen 
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 12:29   Najlepsze konta bankowe za Free  

Imię: Matthias
No to tak.
Konto które obecnie mam to koszmar 5 zł za utrzymanie...czyli za drogi i to o wiele za drogo.
Niby wyszukałem ofertę 100% darmowego konta h t t p;//e.konto-online, p l/kontaosobiste/
tylko że jakoś nie mam doświadczenia. w tych sprawach. Po prostu jakie po waszemu konto jest najlepsze. Ważne Nie mam zamiaru płacić za utrzymanie konta. Za przelewy między bankowe ok można ale nie za utrzymanie.
Jakie byście polecili...
Ach i nie interesują mnie konta dla studentów i osób uczących się.
PW Email Cytuj
kaszanna 
Wysłany: Sro Wrz 03, 2008 08:19     

Wolę płacić parę złoty za utrzymanie niż za przelewy, bo robię ich sporo. Kwota za przelewy na pewno przewyższałaby kwotę za prowadzenie. Warto nad tym też się zastanowić. Konto mam w ING.
PW Email Cytuj
Frycek 
Wysłany: Sro Wrz 03, 2008 12:43     

Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
MBank i zaden inny:)
Wszystko za darmo :))
mam konto od 2001
PW Email Cytuj
Harcerka 
Wysłany: Sro Wrz 03, 2008 15:42     

MBank ok
Lukas rowniez - przy odpowiedniej kwocie depozytu masz prowadzenie za darmo albo za 1 PLN ale co miesiac wtedy daja ci rowniez 1 PLN jako bonus za regularne wplywy wiec tak czy inaczej wychodzi za darmo:)
PW Email Cytuj
WRX 
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 16:08     

tak jak napisal Frycek, ja mam tam konto od ponad 4 lat i moge smialo polecic :)
PW Email Cytuj
katarzyna35k-ce 
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 10:52     

weszła na rynek Nordea , wszystko za darmo i do tego wszystkie bankomaty gratis.
PW Email Cytuj
Frycek 
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 06:30     

Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
tak tylko trzeba miec wplywy co miesiac 1500zl z tego co sie orientuje
PW Email Cytuj
Odpowiedz do tematu