"Ateisci" |
Autor |
Wiadomość |
katarzyna35k-ce
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 01:27
|

|
Major napisał/a: | Ja bym tylko chcial zwrocic uwage na fakt, ze idac tokiem myslenia nemo1125, w chwili obecneh moglbym rozwinac identyczny zarzut wobec katarzyna35k-ce, ktora stwierdzila ze ludzie wierzacy czy tez katolicy to ciemniacy, ale nie bede jej tego pogladu probowal na sile zmieniac, moze akurat w otoczeniu, w ktorym sie obraca tak jest, moze nie miala szans lub okazji spotkac innych ludzi, ktorzy udowodniliby wlasna osoba, ze sa inteligentnymi ludzmi wierzacymi. | czy ja pisze jakos nieczytelnie???? niezrozumiale????
Gdzie ja napisałam ze wszyscy ludzie wierzacy to ciemniacy?
Czy umiesz czytac ze zrozumieniem Major?
zacytuje Ci jeszcze raz moja wypowiedz a Ty sie zastanow ,przeczytaj do konca i przemysl dobrze zanim napiszesz bzdury!
czasem zasatanawiam sie czy ateizm taki realny i prawdziwy nie wywodzi sie z ilosci wiedzy . Bo zazwyczaj najwekszymi wyznawcami religii sa ludzie , zeby nie powiedziec niedouczeni, ale moze o małych zasobach wiedzy.oczywiscie to nie jest reguła. |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 08:49
|

Imię: Bożydar :]
|
nemo1125 napisał/a: | post kobi'ego sprawił, że szczęka mi opadła bardzo nisko, zatkało mnie i poczułem się jak na kazaniu Ojca Dyrektora. |
A to nie jest przypadkiem obrażanie? Sorki, ale wszyscy wiedzą, że w tym kraju porównanie do OD jest cholernie obraźliwe. Więc jak niby Twoje wypowiedzi nie są atakiem na tych co nie zgadzają się z Tobą? To ma być normalna dyskusja? No comment... :zdegustowany: |
|
|
|
|
nemo1125
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 08:52
|

|
kobi napisał/a: | No comment... | masz rację no comment... |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 22:42
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
zawsze są kłutnie ateistów z wierzącymi |
|
|
|
|
marek11
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 22:54
|

Imię: Marek
|
..... tyle nas "dzieli". a co nas łączy |
|
|
|
|
nemo1125
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 11:49
|

|
marek11 napisał/a: | a co nas łączy | etyka? (nie jestem pewien czy to prawidłowe określenie w tym wypadku) Nie widzę różnic w zachowaniach ludzi religijnych i niereligijnych jeśli chodzi o stosunki międzyludzkie. (Oczywiście tam gdzie nie są poruszane sprawy wyznania itp :) ) |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 16:39
|

Zaproszone osoby: 2
|
W takim razie skoro to jest temat o Ateistach, moze obecni tu Ateisci niech wypowiedza sie na temat swoich przekonan, swiatopogladu i stosunkow miedzy ludzkich. Nie szukam w tej prosbie zadnej dziury w calym, a jedynie chce wrocic do tematu.
katarzyna35k-ce napisał/a: | Czy umiesz czytac ze zrozumieniem Major? |
Zdaje mi sie, ze potrafie, ale moge sie oczywiscie mylic. Jak rowniez moge to samo zadac Tobie pytanie cytujac moja wypowiedz:
katarzyna35k-ce napisał/a: | idac tokiem myslenia nemo1125, w chwili obecneh moglbym rozwinac identyczny zarzut wobec katarzyna35k-ce, ktora stwierdzila ze ludzie wierzacy czy tez katolicy to ciemniacy |
To tylko bylo odniesienie do tego co sie przyczepil do mojej wypowiedzi nemo1125 uzywajac tylko i wylacznie jednego wyrazu, za ktory przeprosilem wczesniej w tej samej wypowiedzi.
katarzyna35k-ce napisał/a: | oczywiscie to nie jest reguła |
Tak zwrocilem na to uwage.
"Uderz w stół, a nożyce się odezwą" |
|
|
|
|
nemo1125
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 02:15
|

|
Major, temat rzeka, daj konkretny problem do obgadania bo tak to można zacząć prowadzić monolog począwszy od wpływu cen cukru na życie seksualne pszczół a skończyć na problemie olimpiady w kraju łamiącym prawa człowieka. :]
W kwestii formalnej to tak właściwie 90% wypowiedzi w tym temacie jest OT bo autor wątku chciał się tylko dowiedzieć (nie wiadomo właściwie po co) kto jest ateistą :niepewny:
PS
Nie wiedzieć czemu nie dostaję powiadomień o odpowiedziach w tym temacie... |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 15:06
|

Zaproszone osoby: 2
|
To pytanie troche brzmi w sposob naciagniety, ale w jakis sposob kreowane sa wartosci moralne w zyciu Ateisty. Tak jak to ma w przypadku wyznawcow konkretnych wiar, gdzie wiele tych wartosci czerpie sie z pisma świętego. Jak to wyglada w przypadku przekazywania informacji w kolejne pokolenia? |
|
|
|
|
|