Poprzedni temat «» Następny temat
żałoba narodowa
Autor Wiadomość
trunks 
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 15:16     

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
najlepsze jest to, ze dostali medale zasługi....tylko nie wiem za co ? Oni wracali ze zwykłej konferencji (wiadomo jak takie cos wygląda - główną atrakcją jest bankiet -_-), a nie z zadnej wojny. Odwoził ich na dodatek samolot, jakby nie mogli wrócić autem....naprawde zasługa...
Ostatnio zmieniony przez trunks Sob Sty 26, 2008 15:17, w całości zmieniany 1 raz  
PW Email Cytuj
Piotrulek
[Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 16:52     

trunks napisał/a:
Odwoził ich na dodatek samolot, jakby nie mogli wrócić autem...

niewiele masz pojecia o wojsku,w armii po to jest sprzet,aby go non stop testować,wiec i tym razem samolot przeszedl swego rodzaju test,a że go nie zdal to juz inna para kaloszy...
vkimi 
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 17:12     

Imię: Woody
a najlepsze jest to,że prezydent o wszystkim dowiedział się ostatni! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
PW Email Cytuj
p4cz3k 
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 17:15     

Imię: Marcin
prezydent gdy nie podstawia mu "taboreta" to nie widzi nic oprocz blatu od stolu
PW Email Cytuj
Aessa 
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 19:38     

Imię: Paulina
Cytat:
prezydent gdy nie podstawia mu "taboreta" to nie widzi nic oprocz blatu od stolu
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
PW Email Cytuj
MacSen 
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 20:00     

Imię: Matthias
Może kogoś urażę może nie...ale więcej tragedii jest dziennie na drogach i jakoś żałoby niema. Po prostu i w tym przypadku i w przypadku innych wypadków też autokarowych czy chociażby górnictwo itp są to no niestety tragedie jak to ujął pewien redaktor "medialne".
Bo co z tego że dziennie na drodze ginie 20-30 osób kiedy to nie jest jedna śmierć wspólna tylko kilka pomniejszych to nikogo one nie obchodzą z wyjątkiem rodzin i znajomych.
Owszem przykro mi że tylu ludzi zginęło ale żeby od razu żałoba narodowa....Hmmmmm

Toż przecież takie USA pomijając ich wojny w imie Ropy naftowej tam też żołnierze giną czasem w dość dużej liczbie ( Chinook 2-a miesiące temu + 40 osób)i jakoś takiej szopki z tego nikt tam nie robi.

W zasadzie to ich rozumiem ... mają armie dużą no to naturalne że różne błędy się zdarzają ale to nie powód do żałoby.

Echh jak ta polska malućka ... jacy my Polacy małostkowi. A potem się dziwimy że sie z nas na świecie wszyscy śmieja .....echhhh
PW Email Cytuj
tuchałowa 
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 23:59     

MacSen napisał/a:
A potem się dziwimy że sie z nas na świecie wszyscy śmieja .....echhhh
Moje zdanie na ten temat jest takie, że to nie w świecie się z nas śmieją, tylko my śmiejemy się sami z siebie..za często...

Trudno ocenić czyje życie jest ma większą wartość, wedle prawa każde, dlatego nie trzeba nam teraz wyliczać ile ludzi ginie dziennie i w jaki sposób...Moim zdaniem żałobę warto ogłosić wtedy, gdy jest to naprawdę duża strata dla Polaków i będą w wstanie ją uszanować (np. po śmierci Jana Pawła II).
Ja rozumiem dobre chęci prezydenta i nie będę oceniać czy w tym przypadku była uzasadniona, ale wydaje mi się, że w ciągu ostatnich kilku lat dosyć często jest ogłaszana, a nadużywanie prowadzi tylko do tego, że zmniejsza się jej wartość i nikt nie traktuje jej poważnie - jak obecnie.

Po za tym wyjątkowo głupie wydaje mi się przerabianie onetu, p l na czarno...
PW Email Cytuj
Gmeras 
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 00:15     

Imię: Piotr
onet tego samego dnia znienił to na zwykłe szare logo

lepsze były telegazety w tv całe czrnobiałe :P
PW Email Cytuj
MacSen 
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 01:21     

Imię: Matthias
tuchałowa napisał/a:

Po za tym wyjątkowo głupie wydaje mi się przerabianie onetu, p l na czarno...

Przecież onet, p l jest pro rządowy to co się dziwisz :/ zresztą nie tylko on...
Ostatnio zmieniony przez MacSen Nie Sty 27, 2008 01:22, w całości zmieniany 1 raz  
PW Email Cytuj
kisia 
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 15:29     

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
Prezydent postanowił o ogłoszeniu trzydniowej żałoby narodowej, od północy z poniedziałku na wtorek, w związku z pożarem hotelu socjalnego w Kamieniu Pomorskim
21 osób zginęło w pożarze budynku w same święta w nocy z niedzieli na poniedziałek

h t t p;//wiadomosci.wp, p l/kat,1342,title,Dramat-w-Kamieniu-Pomorskim-w-pozarze-zginelo-21-osob,wid,11031976,wiadomosc.html]źródło: w w w wp, p l

PW Email Cytuj
MajkeL 
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 16:22     

Tak to była tragedia....
..ale idąc tym tropem
kisia napisał/a:
21 osób zginęło
w Polsce można by było ustanawiać żałoby narodowe co każdy świąteczny i długi weekend. :kwasny:

np. na polskich drogach zginęło:

10-13.04.2009 WIELKANOC
ZABICI: 35

21-24.03.2008 WIELKANOC
ZABICI: 50

6-9.04.2007 WIELKANOC
ZABICI: 47

Smutna prawda :(
PW Cytuj
nemo1125 
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 16:50     

MajkeL napisał/a:
Smutna prawda
ale nie medialna
PW Email Cytuj
MajkeL 
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 21:52     

nemo1125 napisał/a:
ale nie medialna

Racja :kwasny:
PW Cytuj
Czarnulka 
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 21:54     

Bzdura z tą żałobą...
PW Email Cytuj
bandi 
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 22:02     

Imię: Grzesiek
Podobnie jak z wreczaniem medali komu popadnie. Przyklad? - Leo Beenhakker (za to ze "zmienil mentalnosc zawodnikow"). Przeciez to jego praca, a jakby sie z niej nie wywiazywal to by jej nawet nie mial.
PW Email Cytuj
Czarnulka 
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 22:15     

No może porównywanie żałoby do medali (przynajmniej dla żyjących) nie za bardzo tu pasuje...
Rozumiem,że jest to tragedia. Ustanowić 1 dzień żałoby-ok. Dlaczego nie łączyć się w bólu z tymi,którzy tak cierpią i nie oddać hołdu tragicznie zmarłym. Ale to się przecież dzieje dzień w dzień,tyle,że nie w płonących budynkach. Dlaczego ogłasza się żalobę gdy zginie 4 pilotów jakiegoś samolotu czy 22 osoby w pożarze...codziennie umiera dziesiątki osob w strasznych wypadkach samochodowych...taka ta polska mentalność :/
PW Email Cytuj
kisia 
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 22:21     

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
bandi, rozumiem, że jesteś nowy na forum, ale regulamin dotyczy każdego , więc proszę pisz na temat.
Czarnulka napisał/a:
Rozumiem,że jest to tragedia. Ustanowić 1 dzień żałoby-ok.
też uważam, że trzy dni to przesada.
PW Email Cytuj
trunks 
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 23:10     

powiedzmy wprost - prezydent szafuje żałobą narodową, dla przypodobania sie wyborcom, a bez komentarza niech zostaną jego slowa krytyki w sotsunku do premiera na miejscu tragedii...nawet w takiej chwili nie umi sie od walki powstrzymac.
Załoba narodowa jest w chwilach wanych dla narodu np. jak byla smierc Piłsudskiego, prymasa Wyszynskiego, papieza.....i wlasnie od tego ostatniego za czesto ją dawac zaczeli....to mimo wszystko tylko pożar, tragedia, ale tragedie np. na drogach są codziennie....
PW Email Cytuj
Matrix 
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 16:05     

łacze się w bólu z tymi co stracili cały swój choc niewielki ale dobytek, utracili wiele cennych rzeczy jak dokumenty, zdjęcia których nie da się odtworzyc, zginęły im bliskie zwierzeta, wiem co czuja ci co stracili swoich bliskich, ja w niedługim czasie straciłam kilka bardzo bliskich mi osób, ale robienie żałoby narodowej z tego powodu to jest to lekkie nadużycie przez p. szanownego L.K., robienie jakichs wyrzutów premierowi, rzadowi, kłotnie miedzypartyjne, to juz jest ponizej pasa co oni wyprawiaja, robienie żałoby narodowej z powodu tego że jakis lump rzucił po pijanemu niedopałek papierosa czy coś i z tego powodu zgineli ludzie.......sorry ale w same swieta zgineło wiecej osob na drogach. JAk dla mnie ogłaszanie tej żałoby jest tylko pustym gestem, pokazaniem ze się rzekomo cos zrobiło, a tak naprawde potem sie juz o tym nie pamieta, bo co tak naprawde zrobi prezydent czy premier dla tych ludzi? Wielkie G.... tym ludziom jest potrzebna pomoc psychologów, jakies mieszkania zastepcze, srodki do przezycia na najblizsze dni i tygodnie, jakies zapomogi, a szopki i przedstawienia w telewizji to jest ostatnia rzecz która tych ludzi tak naprawde obchodzi
PW Email Cytuj
trunks 
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 23:35     

h t t p;//w w w youtube, c o m/watch?v=S-fyEW8-mME
PW Email Cytuj
Odpowiedz do tematu