Ojciec Swiety |
Autor |
Wiadomość |
Gmeras
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 11:14 Ojciec Swiety
|

Imię: Piotr
|
Co myslicie o Papiezu
o jego cierpieniach tej chorobie
o trabieniu madiów na ten temat
Dla mnie Papierz jest wielkim człowiekiem mam do niego wielki szacunek oraz wieli podziw
a co do mediów to mysle ze dobrze ze informuja na okrąglo o stanie zdrowiu papieza |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 11:21
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
Jestem totalnie przeciwna temu...
Ojciec ¦więty to też człowiek... media robią po prostu nagonkę nie raz słyszałam o tym, że gazety czy TV przeganiały się z głupimy informacjami "czy papież dziś wyjdzie do okna czy też nie". To stary i zchorowany człowiek... należy mu się spokój aby dojść do siebie... stan Ojca jest ciężki i nie rozumiem dlaczego robią z tego taką sensację... drażnią mnie widoki przesiadujących ludzi przed szpitalem... rozumiem... wszyscy kochamy tego człowieka... ale dajmy mu odpocząć... należy mu się to. |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 11:26
|

|
ale chodzi o to ze sa na biezaco z jego zdrowiem bo jak juz napewno wiecie jest juz kiepsciutko ... :( |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 11:26
|

|
a cop do tych informazji o wychodzeniu do okna to były naprawde zbedne |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 11:28
|
Smoczyca

|
Gmerasku każda gazeta i TV mówi zupełnie coś innego... koloryzują fantazjują i nic dokładnie nie wiedzą za wyjątkiem tego co powie im rzecznik Ojca... i tyle... poza tym patrząc z punktu humanitarnego... to jest jawna nagonka na Ojca... |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 11:51
|

Imię: Mariusz
|
zostawcie starszego czlowieka w spokoju.....tak moge tylko powiedziec
czlowiek chce odpoczac...zrobil duzo dla ludzi. |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 13:41
|
Smoczyca

|
szkoda, że nie ma czegoś takiego jak "były papierz" ...
szacunek dla człowieka, dla niego uciekłam dwa razy ze szkoły :D :D :D ech co za czasy były :) |
|
|
|
|
Asienka
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 13:50
|

|
Cytat: | zostawcie starszego czlowieka w spokoju.....tak moge tylko powiedziec
czlowiek chce odpoczac...zrobil duzo dla ludzi. |
I nie mam nic wiecej do powiedzenia na ten temat :( |
|
|
|
|
Dana
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 13:51
|

|
Wielki Człowiek
Niezalerznie jakiego wyznania człowiek jest ,myśle że nie odmówi Ojcu ¦więtemu
Szacunka jaki się nalezy dla jego Osobowości |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 20:06
|
|
Gmeras, Masz rację też tak uwazam,że w tym wieku powinien się bardziej szanować. |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 20:13
|
|
Dzisiaj dosyć sporo podczas pracy słuchalem radia Plus i czytałem wiadomości na onecie i szlag mnie trafial jak dziadowscy dziennikarze przeganiali się w donosach,papież jest nie przytomy,za 10 min.dementujemy tą wiadomośc ,stan krytyczny ale przytomny,a na dodatek przeczytalem,że "Wasington Post"(nie wiem czy dobrze napisalem)porownal śmierć Terri Siavo z agonią papieża,oczywiście napislaem artykuł,azle jak zwykle moderatorzy onetu nie drukują moich opinii.ZOSTAWCIE TEGO WIELKIEGO POLAKA NIECH UMIERA W GODNO¦CI I SPOKOJU !!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
Dana
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 20:27
|

|
|
|
|
|
delfin [Usunięty]
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 20:41
|
|
Przychylam sie do opinii, ze Papiez to wielki czlowiek i wielka osobowosc. Nie mam watpliwosci, ze ludzie modlacy sie o jego zdrowie czy czekajacy pod szpitalem maja dobre intencje (moze oprocz dziennikarzy, ktorzy szkaja tematu na czolowke gazety). Nie wiem czy Papiez chce zostac sam. Sam prezentowal inne zachowanie i odwiedzal swoich znajomych w chorobie. Zreszta o tym mowi chyba ta religia.
Pytanie czy media powinny informowac o stanie zdrowia Papieza jest dziwne. Media i tak robia co chca. Jesli ktos potrzebuje tych informacji to ma, a jesli nie chce ich czytac lub sluchac to tego nie robi. Nie widze tutaj wielkiego problemu. |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 20:55
|
|
delfin, Ja nie mowie o problemie ,tylko mowie o żerowaniu na nieszczęściu ludzkim dla chwilowej,wręcz sekundowej "slawy". |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 21:19
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
Ten dzien musial nadejsc, papiez jest schorowanym czlowiekiem, przeżył bardzo wartościowe życie, odejdzie z poczuciem spełnionej misji.
¦mierć zawsze jest smutna, nie pozostaje nic innego jak się z tym pogodzić. Myślę, że dla NIEGO śmierć to ulga i wybawienie.
Cytat: | ale chodzi o to ze sa na biezaco z jego zdrowiem | odnośnie informacji w tv, odczuwam jakąś taka jakby nagonkę i prześciganie się mediów w przekazywaniu informacji, czesto sprzecznych. Rywalizują z sobą kto przekaże pierwszy informacje najważniejszą :cry: i mnie to zasmuca |
|
|
|
|
Nelvana
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 21:33
|

|
Ja już mam dość. Jak się włączy tv to dosłownie w każdym programie jest dziś papież. Dziwię się, że dobranocka była normalna. Przy całym moim szacunku do tego Wiekiego Człowieka uważam, że co za dużo to nie zdrowo. |
|
|
|
|
Dana
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 21:39
|

|
Nelvana napisał/a: | Ja już mam dość. Jak się włączy tv to dosłownie w każdym programie jest dziś papież. Dziwię się, że dobranocka była normalna. Przy całym moim szacunku do tego Wiekiego Człowieka uważam, że co za dużo to nie zdrowo. |
A ja myśle że szacunek dla tego człowieka można wyrazić różnymi sposobami
Jeden dzień poświęcony dla niego to i tak mało ,telewizja będzie zawsze a Ojciec ¦więty....
Więc jeden dzień bez filmideł i kabaretów telewizyjnych można przetrzymać.........w moim mniemaniu |
|
|
|
|
frohike
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 21:41
|

|
powinni stonowac program telewiizyjny i np co godzinke podawac nowe wiadomosci z w jakims skrocie |
|
|
|
|
Nelvana
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 21:44
|

|
Nie o to chodzi Dana, że miałam ochotę na film a tu tv mnie złośliwie raczy papieżem. Nie. Po prostu szacunek kojarzy mi się z czymś innym niż wałkowanie non-stop stanu jego zdrowia, podawanie sprzecznych informacji jedna po drugiej tylko po to, żeby zaraz je dementować. Spokój i modlitwa to jest to czego on potrzebuje. Nie sensacja i miliony reportaży i filmów na jego temat w tv. |
|
|
|
|
Dana
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 21:52
|

|
No tak Nelvana masz racje ale ludzie różnie sądzą
i dla niektórych ten sposób jest jaknajbardziej potrzebny więc ja to staram się uszanować ,chodż nie bardzo rozumie :|
przykładem są starsi ludzie przyklejeni do TV w dniu dzisiejszym |
|
|
|
|
|