Poprzedni temat «» Następny temat
Śmiertelna adopcja Golden retriver- bestialsko zabity!
Autor Wiadomość
Morqana 
Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 07:35     

Ok wiec podpisy mozna składać w budynku Politechniki??I od kiedy :niepewny:
PW Email Cytuj
aniolek74 
Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 07:50     

W sumie to już od soboty , 16 września, tyle, że wtedy punkt będzie czynny od 9.00 - 13.00 ( w godzinach pracy firmy).
PW Email www Cytuj
Vito 
Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 09:21     

Witam. Jestem koordynatorem akcji na Gliwice i bardzo bym prosił wszystkie chętne osoby o kontakt zemną. Pomoc wyglądała by następująco: potrzebni są wolontariusze, którzy poświęcą swój czas na rozlepianie plakatów, roznoszenie ulotek i zbierania podpisów. Postanie w jakichś ruchliwych miejscach w mieście z listami i ulotkami. Wszystkie materiały dostaniecie.
Niestety nikt narazie się nie zgłosił, a szkoda, bo cel jest myśle szczytny. Nie mieszkam w Gliwicach, rozszerzyliśmy akcje na Gliwice ze Świętochłowic więc tym bardziej kogoś do pomocy, jakąś dobrą duszyczkę bym potrzebował :)

Pozdrawiam,
Vito
PW Email Cytuj
Vito 
Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 09:26     

Z tymi podpisami jest tak, pracuje właśnie w tej firmie, nie mam możliwości wyjścia na miasto więc pomagam jak mogę, zostałem koordynatorem aby wszytskich chętnym do pomocy przekazywać materiały. Pozatym wszędzie gdzie będzie plakat akcji będzie także lista, którą będzie można podpisać :)
PW Email Cytuj
frohike 
Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 15:34     

a co chcecie osiagnac ta akcja?
PW Email Cytuj
Vito 
Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 20:15     

Akcja ma na celu zebranie podpisów pod petycją do Pana Prezydenta, Pana Premiera i Pana Ministra Sprawiedliwości z prośbą o wprowadzenie zmian w ustawodawstwie dotyczącym opieki i odpowiedzialności za zwierzęta domowe. Prawo obecnie obowiązujące w Polsce nie chroni zwierząt przed okrucieństwem ludzi ani ludzi przed brakiem odpowiedzialności właścicieli zwierząt.

Zwracamy się z apelem o wprowadzenie zmian w ustawodawstwie.
Prosimy, aby zmiany uwzględniły:

W celu ustalenia odpowiedzialności za zwierzę
- przygotowanie do wprowadzenia powszechnego znakowania psów przez chipowanie lub tatuaż, połączonego z centralna
rejestracją, co umożliwi nie tylko ustalenie osoby odpowiedzialnej za zwierzę, ale i ściągalność wymaganych opłat,
zapewniając środki na dotowanie sterylizacji psów,

W celu ograniczenia nadmiernego rozrodu psów
- ograniczenie rozrodu zwierząt nierasowych poprzez zrównanie w obowiązkach hodowców zwierząt nierasowych
(nierodowodowych) i mieszańców (rejestracja hodowli, obowiązek prowadzenia dokumentacji, trwałego oznakowania
zwierząt) z obowiązkami hodowców zwierząt rasowych (rodowodowych)
- zobowiązanie schronisk do wydawania wyłącznie zwierząt poddanych zabiegowi sterylizacji w przypadku suk i zabiegowi
kastracji w przypadku psów
- wytypowanie lecznic prowadzących dotowaną przez miasta i gminy sterylizację psów nierasowych
- wprowadzenie zakazu handlu zwierzętami domowymi poza miejscem ich wyhodowania, tj. w miejscach użytku publicznego,
bazarach, giełdach, itp.

W celu podniesienia kultury posiadania zwierząt
- uznanie znęcania się nad zwierzęciem i zabicia zwierzęcia ze szczególnym okrucieństwem, w sposób nie humanitarny, za
czyn o wysokiej szkodliwości społecznej
- wprowadzenie obowiązkowej jednej godziny lekcyjnej w roku szkolnym - począwszy od 3 klasy szkoły podstawowej, aż do
klasy 6 oraz w klasach gimnazjalnych - poświęconej tematowi - ZWIERZę NIE JEST RZECZ?, ZWIERZę TEŻ CZUJE...
PW Email Cytuj
aniolek74 
Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 23:21     

Podnoszę
PW Email www Cytuj
Aither 
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 11:37     
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
tak jakos przycichla ta sprawa :/ ktos cos wie moze o kontynuacji tej akcji ? jak z tymi petycjami i innymi ?
PW Email Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Czw Gru 07, 2006 14:29     

podobna sprawa wiec wklejam to tu

w w w orlenowskikuba, p l

w w w foranimals.org, p l/sekcja.jpg
PW Email Cytuj
Aither 
Wysłany: Pią Gru 08, 2006 14:00     
Smoczyca

ech... masakra... przeciez pies to nie zabawka na baterie :/ zlosc we mnie rosnie gdy widze takie cos...
PW Email Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Pią Gru 08, 2006 14:01     

Aither, ludzie sa straszni, mysle ze tacy ktorzy tak robia nie powinni ludzmi sie nazywac.........., takie jest moje zdanie
PW Email Cytuj
Aither 
Wysłany: Pią Gru 08, 2006 14:02     
Smoczyca

zgadza sie ale sadze ze poszczegolne jednostki np takie jak My nie zmienia swiata a tym bardziej podejscia ludzi do zwierzat.
PW Email Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Pią Gru 08, 2006 14:09     

Aither, zgadza sie
zapewne wiesz jak niektorzy traktuja swoje zwierzeta, wisi taki pies całe zycie przy budzie i tylko sie modli czy dostanie jedzenie czy nie, w zimie prawie zamarza bo buda nigdy nie byla ociieplona i jeszcze kopy dostanie jak własciciel ma zły humor, a weterynarza i szczepionki to nigdy na oczy nie widział.Strasznie to smutne, ale niestety tak jest w szczegolnosci na wsi, lecz oczywiscie nie tylko..............
Zastanawiam sie po co takim ludziom zwierzeta?????chyba tylko po to aby miec sie gdzie wyladowac kiedy tylko przyjdzie na to ochota....
Nie wspomne juz o takich co swoje zwierzeta przywiazuja w lesie do drzewa, bo nagle piesek sie znudził, albo przestał sie podobac.
Brak słow
PW Email Cytuj
asik 
Wysłany: Pią Gru 08, 2006 14:43     

przykre i po prostu brak mi słów..
PW Email Cytuj
Szamanka 
Wysłany: Sro Gru 20, 2006 21:25     

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
Czlowiek gorszy niz bestia

Jesli nie stac mnie na wziecie psa, lub zdaje sobie sprawe, ze nie zapewnie mu dobrej opieki....to go poprostu nie mam...choc bardzo bym chciala.

Szlag mnie trafia :wsciekly: :wsciekly: , gdy slysze, czytam lub widze taka glupote ludzka....ale tak jak napisala Aither, za mali jestesmy przeciw calemu swiatu i tej okropnosci
PW Email Cytuj
Odpowiedz do tematu