Pomysły na prezenty świąteczne |
Autor |
Wiadomość |
nowakm
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 10:50 Pomysły na prezenty świąteczne
|

Imię: Dolphinek
|
Zbliżają się święta, powoli, ale zawsze, i jak zwykle co roku ten sam problem nurtujący, a mianowicie co kupić najbliższym, jaki upominek. Najlepiej taki, żeby im się podobał i nie był kolejnym dupsem, który będzie stał i się kurzył. Więc musiałoby to być coś raczej praktycznego, ale nie żadne garnki - bo to najbardziej praktyczne w domu przybory :D hehe. Zegarki, skarpetki, krawaty, buty to też odpada, bo to wszystko już było :] cos może bardziej oryginalnego :)
Wiem, że do świąt jeszcze trochę czasu, ale jak znam siebie to i tak nic konkretnego nie wymyśle i pewnie na ostatnią chwile kupię jakieś barachło, więc proszę o pomoc. Może Wy wpadniecie na coś fajnego :) :P |
|
|
|
|
Anula [Usunięty]
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 11:17
|
|
ja zaczynam od dyskretengo podsłuchiwania co komu brakuje, np. mama zawsze narzeka że sie jej kosmetyki kończą, tata lubi dostać akcesoria do akwarium bo to jego pasja, siostry chyba jakieś ciuchy bo tych wiecznie mało i mało, dla dziecka wymarzona zabawka o której stęka od pól roku przy sklepowej wystawie wiec wreszcie ja dostanie. Dla ukochanego... no cóż .... może dla mnie ukochany by się przydał ;) |
|
|
|
|
Monique [Usunięty]
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 11:21
|
|
ja zawsze mam problem z prezentami.. mam duza rodzine.. i na wigilii jest ok 20 osob.. ale przezent kazdy sobie kupuje :( i od tamtego roku.. wszyscy kupujemy sobie kosmetyki.. tylko ze ja zawsze dostane cos co mi sie pozniej dubluje.. i mam zapas tego na jakis dlugi czas.. a dla dzieciaczkow oczywscie zabawki.. ja poprostu pytam sie rodzicow dzieci co dziecku sie przyda i aka rzecz dostaje.. :) |
|
|
|
|
leszek
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 12:27
|

|
Ze względu na to, że mamy takie czasy a nie inne znajomi wpadli na fajny pomysł. Tak jak w szkole kiedyś było losują karteczki dla kogo zrobią prezent. Każdy dostaje jeden prezent ale za to konkretny :). |
|
|
|
|
Madzia
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 12:34
|

|
ja tez podsłuchuje co kto chce i zwykle udawało mi sie trafić; w tym roku mam jeszcze teściów i szwagierkę z dziećmi, więc będzie nieco trudniej ;) |
|
|
|
|
tuchałowa
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 12:43
|

|
W mojej rodzinie od lat królują kapcie, piżamy, szaliki, czapki , sweterki , kosmetyki, bo to jest pewne , że się przyda :) Żeby było praktycznie, to najlepiej powiedzieć sobie wprost co chciałoby się dostać, choć nie każdego wypada o to pytać, więc można też zrobić jakiś wywiad środowiskowy. Ja mam już pewien zarys tego co chcę kupić rodzince :hyhy: |
|
|
|
|
Madzia
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 12:47
|

|
kosmetyki zawsze się przydadzą ;) ja tam je lubię dostawać...też mam już ogólny zarys prezentów |
|
|
|
|
nowakm
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 13:25
|

Imię: Dolphinek
|
Szczęściary :D heheh,
tuchałowa napisał/a: | Żeby było praktycznie, to najlepiej powiedzieć sobie wprost co chciałoby się dostać | no włsnie tak by było najlepiej, ale ja bym chciała, żeby to była niespodzianka :D |
|
|
|
|
Madzia
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 13:27
|

|
no własnie, ja też lubię niespodzianki |
|
|
|
|
tuchałowa
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 19:21
|

|
Ja też lubię niespodzianki, ale nie lubię przykrych niespodzianek :hyhy: |
|
|
|
|
Madzia
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 19:51
|

|
mi sie jeszcze takowa nie zdarzyła...odpukać ;) |
|
|
|
|
nowis
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 21:20
|

|
mi na szczęście też nie, chociaż wiadomo gdyby taka miała miejsce, to napewno zrobiłabym dobrą minę do złej gry, żeby nikogo nie urazić :) hehehe.
Ktoś mi podsunął pomysł, żeby kupić skórzany,markowy prtfel, teczkę albo coś w tym stylu, byleby tylko nie kupować krawata - bo to podobno najgorszy prezent dla faceta :) hehe :oczami: :kwiatek: |
|
|
|
|
Basiorek
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 22:01
|

|
a co kupić mamie? kosmetyki odpadają, bo tak jak ja używa tylko sprawdzonych i od wielu lat tych samych... |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 22:18
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
gdybym miała liczną rodzinę skorzystałabym z tego pomysłu leszek napisał/a: | losują karteczki dla kogo zrobią prezent. Każdy dostaje jeden prezent ale za to konkretny |
U mnie prezenty daje się przede wszystkim dzieciom ( czyli moim dzieciom :D), moi rodzice dostają jakieś drobiazgi i to samo dostaje od rodziców.Zawsze problem jest z teściowa bo nigdy nie wiem co jej kupić :kwasny: kobieta w jej wieku przecież wszystko ma. W tamtym roku dostała albumy na zdjęcia(chyba) w tym roku po prostu sie zapytam. Mam nadzieje ze ona tez to zrobi bo nie znoszę prezentow na odwal się, jakieś piżamy, skarpetki, czy inne bzdety, które nawet rozmiarowo nie pasują. W ogóle to wolę sama sobie kupić prezent :) |
|
|
|
|
Monique [Usunięty]
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 22:24
|
|
ja napisalam do mikolaja ze chcialabym deseczke.. i kieliszki do kamikadze.. na 6 grudnia.. a na 24 wszystko co jest potrzebne do ich zrobienia :) to od jednego mikolaja.. mojego prywatnego.. a od rodziny.. hmmm nie wiem.. |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 00:01
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
:D ja juz prezenty mam prawie wszystkie kupione :) |
|
|
|
|
Arex30
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 00:05
|

Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
|
|
|
|
|
Olaa
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 00:29
|

|
hmmm
mamie kupielam korale i bransoletke bo idelanie bede pasowaly zakupionej ostatnio sukienki :D Siostrze kolczyki, Darkowi- jazz- czyli plytke :) Tacie- nie mam pojecia co kupic :( ? |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 07:48
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
Olaa napisał/a: | Tacie- nie mam pojecia co kupic |
skarpetki i/lub alkohol + ewentualnie papierosy jak pali ;) |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 13:33
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Uzbieralo sie tego troche
dla siebie nowy plaszczyk i sukienie na sylwestra :D
a dla reszty to ksiazeczki do czytania, takie kolorowe i spiewajace, ulubione slodkosci, kosmetyki ( tudziez perfumy ulubione), portfel, akcesoria do nowej lazienki. |
|
|
|
|
|