Przesunięty przez: Major Czw Lis 09, 2006 23:57 |
Lista dłużników |
Autor |
Wiadomość |
Major
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 23:30
|

Zaproszone osoby: 2
|
Piotrulek napisał/a: | tak czytam i czytam i ...nasuwa mi sie jedno pytanie,czy jezeli jest ktos na tej liscie dlużnikow to w/g was jest dobry czy zly??mozna mu zaufac czy też nie??... |
W zasadzie to ta lista moim zdaniem nie dokońca jest wiarygodna, bo chyba wszyscy mają jakieś długi czy coś takiego. Napewno ujawnianie ich jest krzywdzące dla wielu ludzi. Zresztą problematyczność usunięcia się z takiej listy nawet po spłaceniu długu jest dla mnie już dużą przesadą. Wiadomo, że była ona stworzona, żeby zaszkodzić przekrętasom, ale jak to w życiu bywa i tak ucierpią najczęściej Ci biedniejsi lub z pewnymi problemami, które taka lista może jeszcze pogłębić. |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 23:49
|

Imię: Mjeetek
|
Wiesz co Majorq.. moim zdaniem nie ten dział :) Co to ma do spraw "damsko męskich" nie żebym się czepiał.... ale przeniósłbym ten temat do pogaduszki o wszystkim-forum ogólne |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 23:56
|

|
khaman, hyhy dobra uwaga :D Stworzyłem go sugerując się ostatnim elementem "Z życia wzięte" :P |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Pią Lis 10, 2006 00:29
|

Imię: Mjeetek
|
tylko takie spostrzeżenie, po prostu nie zawsze łatwo trafić tematem w dział ale akurat rzuciło mi się w oczy ;) Dobra koniec OT |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Nie Lis 12, 2006 00:18
|

|
Aither!
I znow Cie zaskocze ! Nie muza miec odrebnosci mjatkowej czyli tak zwanej intercyzy:) |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 14:01
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
katarzyna35k-ce, dziwne u nas wymagali takich papierkow, jesli ktos bral kredyt <5000 to zona musiala byc a jesli nie to albo jakies papierki o odrebnosci albo o separacji czy rozwodowe... sadze ze to wszystko zalezy od "widzi mi sie" instytucji :) |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 17:17
|

|
Obecnie wiele się pozmieniało, ze względu na dużą konkurecyjność kredytodawców. Teraz coraz częściej firmy/banki czy inne opcje oferują niemal minimalne świadczenia, żeby tylko kogoś złapać. To wiąże ze sobą też duże ryzygo, bo biorąc taki kredyt na poczekaniu można się nieźle wrąbać. |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 11:30
|
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
|
tak prawde mowiac to wszystko zalezy od kredytobiorcy... prawda jest taka ze poki jestes mily (czyli splacasz swoje zobowiazanie) to bank/ nie bank nie ma sie czego doczepic i jest sielankowo fajnie milo i wesolo... jednak wystarczy raz podpasc... i klapa :) ma sie spore klopoty zwlaszcza jesli dlug narosnie :) bo odsetki karne sa na prawde wysokie :) a okres karencji tez jest coraz wezszy :)
Polacy zyja ponad swoj stan. Coraz wiecej ludzi zaciaga roznego rodzaju kredyty a potem klopot bo trzeba splacac... w nasze zycie wkrada sie styl hamerykanski... zyc ponad stan i zadluzac sie juz ok kolebki... |
|
|
|
|
|