Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

Previous topic «» Next topic
Skad jestes?
Author Message
atena

: 283
Posted:     [ !!! ]

[quote="Bzyki"]w ogole ciekawy temat, tez kiedys chcialem taki zalozyc, ale mi to z glowy wypadlo [/quote] :ok:
Jak juz pisalam urodzilam sie na terenach obecnego wojewodztwa kujawsko-pomorskiego i stamtad pochodzi takze moj ojciec, mama natomiast z dolnoslaskiego (poznali sie w szkole w Toruniu ;) ). Z kolei dziadkowie ze strony mamy z terenow obecnej Ukrainy -okolice Buczacza, a dziadkowie mojego ojca to Polak ze Stanislawowa i Niemka.
Sporo tych korzeni ze wschodu...

Krzysio
[Deleted]

[quote="atena"]Sporo tych korzeni ze wschodu...[/quote]
normalka :P po wojnie duzo osob ze wchodow z kresow sie osiedlalo albo wlasnie na slasku (w czasach prl-u tez kiedy wczyscy za praca tu zejzdzali ), albo na zachodzie polski na tzw. ziemiach odzyskanych, a zachodnio pomorskie to juz w ogole w wiekszosci zamieszkany przez polakow ze wschodu :D

[quote="tuchałowa"]Bizon, a z jakiej wsi? My- okolice Jarczowa :D[/quote]
a moze z miasta, miasteczka ? :P
hmm nie okolice jarczowa tylko wioska o nazwie jurow :] po wojnie w 1945 roku we wsi jurow osiedlo sie wiekoszosc mieszkancow wsi ryczki (spotykana jest tez nazwa rzeczki) dzis na ukrainie, przy granicy z polska, 6 km na polnoc od rawy ruskiej), mieli wybor, albo zyc w zsrr albo opuscic swoje rodzinne strony :/

Admike

Imię: Adam (dla znajomych Adaś :-) )

: 2495

urodziłem się 12 lipca 19... w szpitalu miejskim w Raciborzu we wtroek o godz. 20

mówię o sobie "Brzezik" z uwagina to,że w tej dzielnicy Raciborza mieszkałem do września 2002r.od tamtej pory mieszkam w Opolu,ale mam nadzieję już nie długo... nigdy nie powiem o sobie opolanin :dobani: czyli [i]ułan[/i] :dobani: bo [b][i]jeżech HANYS pełnom gymbom!!![/i][/b] :ok: :super: :super: :super: a na [u][i]obczyźnie[/i][/u] TYLKO mieszkam,pracuję i studiuję

Gliwice4ever

: 130

Urodzilem sie w roku 1980 w Gliwicach. Gdy mialem 2 lata moja rodzina wyjechala z Gliwic. Od tego momentu nigdy w Polsce nie bylem. Ale jeden z moich celow na nastepne 5 lat, jest taki aby wszystko sie ulozylo w pracy, i abym znalzl czas na podroz do Polski z rodzina. W Chicago mieszkalem od roku 1982-2004. Tutaj sie wychowalem i pokonczylem liceum i studia. Teraz mieszkam w okolicach Chicago, na polnoc jakies 40 mil, w miescie Gurnee, z zona i dwoma najwspanialszymi dzieciami. :super:

atena

W takim razie zapraszamy do Polski! :P

Frycek

Advert persons: 1
Imię: Mariusz

: 6603

Zapraszamy na Sierpien :)..bedziemy mieli wizyte Zbyszka,ktory odwiedza Polske :)
Zrobimy miedzynarodowke :)

frohike

: 6403

a ja tez urodzilem sie w moich Gliwicach i nie zamierzam sie stad predko wynosic :D

Admike

Imię: Adam (dla znajomych Adaś :-) )

: 2495

[quote="frohike"]a ja tez urodzilem sie w moich Gliwicach i nie zamierzam sie stad predko wynosic :D[/quote]

a Świat jest taki piękny...

Bizon

: 206

moja mama pochodzi z wioski ?uszczów zas tato z Mojsławic tez wioska,z tamtad mam 20 km do Hrubieszowa (male miasto),40 km do Chełma.Do przejscia granicznego w Zosinie mam z tamtad 25 km.

gdy bylem mlodszy to jezdzilem tam na dwa miesiace na wakacje poniewaz lubilem tam przebywac a szczegolnie lubilem okres gdy zaczynaly sie żniwa,poniewaz uwielbialem jezdzic w kabinie kombajnu a potem zwozic cala slome do stodoly :) ,teraz nie dysponuje takim czasem zeby tam jezdzic na tak dlugi okres ale zawsze gdy nadarzy sie okazja to jestem chetny tam jechac z rodzicami,tam jest calkiem inny klimat taki swojski ,[b]Bzyki[/b] i [b]tuchałowa[/b] mysle ze wiedza o czym mowie :)

Gmeras

Imię: Piotr

: 5784

[quote="Admike"]a Świat jest taki piękny...[/quote]zawsze mozna go zwiedziac ale nie ma jak w domu ;]

Asienka

: 2377

Gliwice :) od zawsze ale raczej nie na zawsze :)

Krzysio
[Deleted]

: 2377

[quote="Bizon"]tam jest calkiem inny klimat taki swojski ,Bzyki i tuchałowa mysle ze wiedza o czym mowie :)[/quote]
dokladnie :D gdybym mogl to bym tam zamieszkal :P jednak juz chyba za bardzo wsiaklem w te gliwice i na razie bede mieszkal tu :) moze na starosc wroce w rodzinne strony :P ale kiedy to bedzie :rotfl:

atena

Bzyki, Tobie przeciez juz trzecia dekada sie zbliza ;)

Krzysio
[Deleted]

[b]atena[/b], no tak, jeszcze troche i zacznie mi rosnac siwa broda :P

atena

Najwazniejsze jest poczucie humoru! :super:

tuchałowa

: 1204

[quote="Bizon"]Bzyki i tuchałowa mysle ze wiedza o czym mowie[/quote] Oj tak... :)

[quote="Asienka"]raczej nie na zawsze [/quote] Ja chcę wyruszyć w szeroki świat... :) :)

frohike

: 6403

[quote="Admike"]frohike napisał/a:
a ja tez urodzilem sie w moich Gliwicach i nie zamierzam sie stad predko wynosic

a Świat jest taki piękny...[/quote]

no i zwiedzam go sobie caly czas, ale do mieszkania wystarcza mi Gliwice

Bizon

: 206

ja w gliwicach tez lubie mieszkac ale nie obrazilbym sie gdybym mial jeszcze jeden domek chocby letniskowy na mazurach lub w gorach blizej rodzinnych stron zebym mial gdzie odpoczac sobie na urlopie lub mial gdzie pojechac gdy znudzi mi sie codzienne zycie :)

perll1

: 199

Ja też jestem rodowitą Gliwiczanką ale moja cała rodzina pochodzi z Mazur :ok:

Gliwice4ever

: 130

[quote="perll1"]Ja też jestem rodowitą Gliwiczanką ale moja cała rodzina pochodzi z Mazur :ok:[/quote]

Mazury to te jeziora na polnoc od Bialegostoku podobno jest tam pieknie :super:

trunks

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]

: 6046

[quote="Gliwice4ever"]Mazury to te jeziora na polnoc od Bialegostoku podobno jest tam pieknie[/quote]
to prawda jest tam bardzo ladnie, zreszta napewno jest pelno zdjec stamtad w internecie wiec mozna poogladac :)

perll1

: 199

[quote="Gliwice4ever"]Mazury to te jeziora na polnoc od Bialegostoku podobno jest tam pieknie [/quote]
Tak to tam właśnie, tam zawsze spędzałam moje najfajniejsze wakacje :super:

Dorotka

: 1897

korzenie (rodzice) jakby wschodnie - Dobromil, Sambor a ja urodziłam się podobnie jak Kisia w Zabrzu :wstyd: ale tylko dlatego, że ordynatorem oddziału położniczego był tam kolega mojej mamy i u niego urodziła i mnie i moich braci. A potem już tylko Gliwice :)

fekete

: 1284

Ja urodziłem się w Gliwicach (jako pierwsze pokolenie) w szpitalu miejskim ul. Kościuszki 29. Kiedyś miałem dość Gliwic ale od pewnego czasu :)
[quote="frohike"]Świat jest taki piękny...
no i zwiedzam go sobie caly czas, ale do mieszkania wystarcza mi Gliwice[/quote]

Randall_Memphis

: 45

Skąd? Mam napisane pod avatarem :)
z pochodzenia - Częstochowa

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum