|
Skad jestes? |
| Author |
Message |
atena

: 283
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Bzyki"]w ogole ciekawy temat, tez kiedys chcialem taki zalozyc, ale mi to z glowy wypadlo [/quote] :ok:
Jak juz pisalam urodzilam sie na terenach obecnego wojewodztwa kujawsko-pomorskiego i stamtad pochodzi takze moj ojciec, mama natomiast z dolnoslaskiego (poznali sie w szkole w Toruniu ;) ). Z kolei dziadkowie ze strony mamy z terenow obecnej Ukrainy -okolice Buczacza, a dziadkowie mojego ojca to Polak ze Stanislawowa i Niemka.
Sporo tych korzeni ze wschodu... |
|
|
|
|
Krzysio [Deleted]
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="atena"]Sporo tych korzeni ze wschodu...[/quote]
normalka :P po wojnie duzo osob ze wchodow z kresow sie osiedlalo albo wlasnie na slasku (w czasach prl-u tez kiedy wczyscy za praca tu zejzdzali ), albo na zachodzie polski na tzw. ziemiach odzyskanych, a zachodnio pomorskie to juz w ogole w wiekszosci zamieszkany przez polakow ze wschodu :D
[quote="tuchałowa"]Bizon, a z jakiej wsi? My- okolice Jarczowa :D[/quote]
a moze z miasta, miasteczka ? :P
hmm nie okolice jarczowa tylko wioska o nazwie jurow :] po wojnie w 1945 roku we wsi jurow osiedlo sie wiekoszosc mieszkancow wsi ryczki (spotykana jest tez nazwa rzeczki) dzis na ukrainie, przy granicy z polska, 6 km na polnoc od rawy ruskiej), mieli wybor, albo zyc w zsrr albo opuscic swoje rodzinne strony :/ |
|
|
|
|
Admike

Imię: Adam (dla znajomych Adaś :-) )
: 2495
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
urodziłem się 12 lipca 19... w szpitalu miejskim w Raciborzu we wtroek o godz. 20
mówię o sobie "Brzezik" z uwagina to,że w tej dzielnicy Raciborza mieszkałem do września 2002r.od tamtej pory mieszkam w Opolu,ale mam nadzieję już nie długo... nigdy nie powiem o sobie opolanin :dobani: czyli [i]ułan[/i] :dobani: bo [b][i]jeżech HANYS pełnom gymbom!!![/i][/b] :ok: :super: :super: :super: a na [u][i]obczyźnie[/i][/u] TYLKO mieszkam,pracuję i studiuję |
|
|
|
|
Gliwice4ever

: 130
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Urodzilem sie w roku 1980 w Gliwicach. Gdy mialem 2 lata moja rodzina wyjechala z Gliwic. Od tego momentu nigdy w Polsce nie bylem. Ale jeden z moich celow na nastepne 5 lat, jest taki aby wszystko sie ulozylo w pracy, i abym znalzl czas na podroz do Polski z rodzina. W Chicago mieszkalem od roku 1982-2004. Tutaj sie wychowalem i pokonczylem liceum i studia. Teraz mieszkam w okolicach Chicago, na polnoc jakies 40 mil, w miescie Gurnee, z zona i dwoma najwspanialszymi dzieciami. :super: |
|
|
|
|
atena

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| W takim razie zapraszamy do Polski! :P |
|
|
|
|
Frycek

Advert persons: 1
Imię: Mariusz
: 6603
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Zapraszamy na Sierpien :)..bedziemy mieli wizyte Zbyszka,ktory odwiedza Polske :)
Zrobimy miedzynarodowke :) |
|
|
|
|
frohike

: 6403
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| a ja tez urodzilem sie w moich Gliwicach i nie zamierzam sie stad predko wynosic :D |
|
|
|
|
Admike

Imię: Adam (dla znajomych Adaś :-) )
: 2495
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="frohike"]a ja tez urodzilem sie w moich Gliwicach i nie zamierzam sie stad predko wynosic :D[/quote]
a Świat jest taki piękny... |
|
|
|
|
Bizon

: 206
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
moja mama pochodzi z wioski ?uszczów zas tato z Mojsławic tez wioska,z tamtad mam 20 km do Hrubieszowa (male miasto),40 km do Chełma.Do przejscia granicznego w Zosinie mam z tamtad 25 km.
gdy bylem mlodszy to jezdzilem tam na dwa miesiace na wakacje poniewaz lubilem tam przebywac a szczegolnie lubilem okres gdy zaczynaly sie żniwa,poniewaz uwielbialem jezdzic w kabinie kombajnu a potem zwozic cala slome do stodoly :) ,teraz nie dysponuje takim czasem zeby tam jezdzic na tak dlugi okres ale zawsze gdy nadarzy sie okazja to jestem chetny tam jechac z rodzicami,tam jest calkiem inny klimat taki swojski ,[b]Bzyki[/b] i [b]tuchałowa[/b] mysle ze wiedza o czym mowie :) |
|
|
|
|
Gmeras

Imię: Piotr
: 5784
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [quote="Admike"]a Świat jest taki piękny...[/quote]zawsze mozna go zwiedziac ale nie ma jak w domu ;] |
|
|
|
|
Asienka

: 2377
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Gliwice :) od zawsze ale raczej nie na zawsze :) |
|
|
|
|
Krzysio [Deleted]
: 2377
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Bizon"]tam jest calkiem inny klimat taki swojski ,Bzyki i tuchałowa mysle ze wiedza o czym mowie :)[/quote]
dokladnie :D gdybym mogl to bym tam zamieszkal :P jednak juz chyba za bardzo wsiaklem w te gliwice i na razie bede mieszkal tu :) moze na starosc wroce w rodzinne strony :P ale kiedy to bedzie :rotfl: |
|
|
|
|
atena

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Bzyki, Tobie przeciez juz trzecia dekada sie zbliza ;) |
|
|
|
|
Krzysio [Deleted]
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [b]atena[/b], no tak, jeszcze troche i zacznie mi rosnac siwa broda :P |
|
|
|
|
atena

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Najwazniejsze jest poczucie humoru! :super: |
|
|
|
|
tuchałowa

: 1204
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Bizon"]Bzyki i tuchałowa mysle ze wiedza o czym mowie[/quote] Oj tak... :)
[quote="Asienka"]raczej nie na zawsze [/quote] Ja chcę wyruszyć w szeroki świat... :) :) |
|
|
|
|
frohike

: 6403
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Admike"]frohike napisał/a:
a ja tez urodzilem sie w moich Gliwicach i nie zamierzam sie stad predko wynosic
a Świat jest taki piękny...[/quote]
no i zwiedzam go sobie caly czas, ale do mieszkania wystarcza mi Gliwice |
|
|
|
|
Bizon

: 206
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| ja w gliwicach tez lubie mieszkac ale nie obrazilbym sie gdybym mial jeszcze jeden domek chocby letniskowy na mazurach lub w gorach blizej rodzinnych stron zebym mial gdzie odpoczac sobie na urlopie lub mial gdzie pojechac gdy znudzi mi sie codzienne zycie :) |
|
|
|
|
perll1

: 199
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Ja też jestem rodowitą Gliwiczanką ale moja cała rodzina pochodzi z Mazur :ok: |
|
|
|
|
Gliwice4ever

: 130
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="perll1"]Ja też jestem rodowitą Gliwiczanką ale moja cała rodzina pochodzi z Mazur :ok:[/quote]
Mazury to te jeziora na polnoc od Bialegostoku podobno jest tam pieknie :super: |
|
|
|
|
trunks

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
: 6046
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Gliwice4ever"]Mazury to te jeziora na polnoc od Bialegostoku podobno jest tam pieknie[/quote]
to prawda jest tam bardzo ladnie, zreszta napewno jest pelno zdjec stamtad w internecie wiec mozna poogladac :) |
|
|
|
|
perll1

: 199
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Gliwice4ever"]Mazury to te jeziora na polnoc od Bialegostoku podobno jest tam pieknie [/quote]
Tak to tam właśnie, tam zawsze spędzałam moje najfajniejsze wakacje :super: |
|
|
|
|
Dorotka

: 1897
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| korzenie (rodzice) jakby wschodnie - Dobromil, Sambor a ja urodziłam się podobnie jak Kisia w Zabrzu :wstyd: ale tylko dlatego, że ordynatorem oddziału położniczego był tam kolega mojej mamy i u niego urodziła i mnie i moich braci. A potem już tylko Gliwice :) |
| |
|
|
|
|
fekete

: 1284
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Ja urodziłem się w Gliwicach (jako pierwsze pokolenie) w szpitalu miejskim ul. Kościuszki 29. Kiedyś miałem dość Gliwic ale od pewnego czasu :)
[quote="frohike"]Świat jest taki piękny...
no i zwiedzam go sobie caly czas, ale do mieszkania wystarcza mi Gliwice[/quote] |
|
|
|
|
Randall_Memphis

: 45
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|