Poprzedni temat «» Następny temat
Zakupy przez internet
Autor Wiadomość
Piotrulek
[Usunięty]
Wysłany: Sob Lut 26, 2005 16:02     

kisia, Ja jestem na Allegro od 29.10.2000,mam zawartych 1227 transakcji w tym sprzedalem 1055,mam 759 pozytywnych komentarzy i 4 negatywne,wystepuję pod nickiem piotrmp.Czyli mogę powiedzieć,że znam allegro od podszewki.Nigdy nie dalem się zrobić w konia,ale tam handlują różni ludzie.Należy tylko pamiętać,że ilo¶ć komentarzy,zawartych transakcji ¶wiadczy o "jako¶ci"sprzedającego.Nie warto wierzyć w super okazje(chyba,że jest t osprawdzony sprzedawca).Mogę udzielać darmowych korepetycji z tajników poruszania się po allegro.
Ostatnio zmieniony przez Piotrulek Sro Sie 17, 2005 20:46, w całości zmieniany 1 raz  
Piotrulek
[Usunięty]
Wysłany: Sob Lut 26, 2005 16:03     

Oczywiście należy współczuć tym wszystkim,ktorzy zostali oszukani przez pseudo-sprzedawców.
Dim
Wysłany: Sob Lut 26, 2005 16:51     

przez internet raz zamowilam koszulki ze strony w w w koszulki.win, p l ;) nic sie nie stalo jestem zadowolona ;) na allegro pierwszy raz kupilam cos kilka dni temu ;) a dokladniej to dwie kasety zespolu Dead Can Dance :) ale jeszcze ich nie mam bo pieniazkow jeszcze nie wplacilam na konto ;) we wtorek najprawdopodobniej wplace pieniadze i mam nadzieje ze do piatku bede miala przesylke :) mysle ze nie zostane oszkana bo soba sprzedajaca ma glownie same dobre opinie :) sama wrzucialam na sprzedaz skarbonke z diddla i kilka nie potrzebnych mi plytek :) na plyty juz jest chetna osoba :) wiele znajomych kupuje przez allegro i jeszcze nikt sie nie skarzl ;) trzeba patrzec na opinie innych ludzi :)
PW Email www Cytuj
Piotrulek
[Usunięty]
Wysłany: Sob Lut 26, 2005 17:05     

Dim, Może w duecie uda nam się obronić opinię,ale nie allegro,tylko formę zakupów przez internet warto sprobować,myślę...
Dim
Wysłany: Sob Lut 26, 2005 18:43     

No w sumie warto tylko trzeba sprawdzac wiarygodnosc takich sklepikow.. wielu moich znajomych kupowało na win, p l koszulki i inne rzeczy daletgo nie balam sie ze zostane oszukana.. na allegro tez nikt mi sie nie skarzl tylko mowili zeb patrzec na opinie :) nie jest to zły sposob na zakupy... dosc wygodny ;)
PW Email www Cytuj
kisia 
Wysłany: Sob Lut 26, 2005 22:46     

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
Cytat:
nie jest to zły sposob na zakupy... dosc wygodny

a to napewno. Ja jednak bede pielęgnować by nie wymarła, tradycje ;) nie ma to jak przejść się po sklepach, pooglądać, pomacać, powachać, przymierzyć ;)
PW Email Cytuj
Dim
Wysłany: Sob Lut 26, 2005 23:17     

a to to chyba nie zginie w przyrodzie ;) chyba wiekszosc kobitek to lubi.. ;) one podtrzymaja tradycje ;)
PW Email www Cytuj
kisia 
Wysłany: Sob Lut 26, 2005 23:52     

no więc dlatego jako kobieta musze zadbać by tradycja nie zginęła :lol:
PW Email Cytuj
Piotrulek
[Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 27, 2005 09:00     

kisia, A teraz opowiem malą ciekawostkę na temat dotykania towaru przed zakupem,a mianowicie mialem klienta nie dawno w sklepie,ktory chcial kupić styropianową rozetę,ktorą klei się na sufit i służy jako ozdoba nad żyrandolem(wiesz o co biega,no nie??),pokazalaem klientowi bardzo dokladnie wykonany katalog,a on do mnie w ten tekst,że on chce podotykać tą rozetę nim ją kupi i co Ty na to?? :(
of 
Wysłany: Nie Lut 27, 2005 13:30     

moze mlode kobitki w autobusach juz mu nie wystarczaja?? :lol: :mg:

nie nie... trzeba szanowac wole klienta... jak chce podotykac, niech dotyka :wink:
PW Cytuj
kisia 
Wysłany: Nie Lut 27, 2005 13:41     

piotrmp, nigdy zdjęcie nie oddarzeczywistego wyglądu jakiegokolwiek proruktu i ja tez nie wiem czy kupiłabym tylko na podstawie zdjęcia :mg:. Już raz tak kupiłam meble do kuchni i dziękuję bardzo. Zero zamawiania z katalogu, jak nie zobacze to nie kupie. Nie wiem może za jakiś czas mi się zmnieni
PW Email Cytuj
of 
Wysłany: Nie Lut 27, 2005 13:52     

a ja zachodze w glowe.... MP MP MP... gdzie ja to widzialem?

no i w koncu po krotkim sledztwie :wink: juz wiem...
sklep na sikorniku :mg:
PW Cytuj
ANIUS 
Wysłany: Nie Lut 27, 2005 14:43     

szczerze mowiac...to ja tez bym chciala sobie podotykac taki kaseton...
jak mam nisko np sufit, byloby widac, gdyby byl on np nieladnie wykonany, tzn nie wzor (wzor mam w katalogu), ale wykonczenie, czy jest gladki, czy ma jakies "chropy".....:)
jestem bardzo dokladna co do szczegolow...
jakis czas temu przyjechaly do mnie meble, panowie ladnie je zlozyli i juz byli ma wychodnym, kiedy zaczelam je dotykac (jeszcze nie uregulowalam calosci) bo chcialam sprawdzic czy wszystko gra...i co... znalazlam kilka wad..obicia na drewnie, prawie niewidoczne...ale jak sie za cos placi, to chce sie miec porzadne i eleganckie, a nie jakby dziecko dlutkiem sie bawilo w drewnie... wiec niestetey kazalam panom rozebrac calosc, spakowac i zabrac do fabryki...czekalam kolejne tygodnie, uscislajac 5, az przyjechaly...juz bez skazy...oczywsicie dobrze je wydotykalam zanim zaplacilam... :rotfl:
PW Cytuj
Piotrulek
[Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 27, 2005 15:00     

osfald, Jasne,że trzeba szanować,ale co za glupota i upierdliwość.
Piotrulek
[Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 27, 2005 15:05     

osfald, Ten sklep to już historia,po wojnie zeszlorocznej ze wspólnikiem,z ktorym po 12 latach się rozszedlem w inreresach,pozostał mi tylko jeden sklep ale już nie na Sikorniku...To moja 3 największa porażka w życiu(strata tego sklepu)
of 
Wysłany: Nie Lut 27, 2005 16:10     

ale sklep chyba istnieje?? dawno nie bylem w tamtych okolicach...

a co do wspolnikow... samo zycie :?
PW Cytuj
of 
Wysłany: Nie Lut 27, 2005 16:20     

co do dotykania... u nas dopiero tworza sie pewne zasady wiec zarowno
klienci jak i sprzedajacy roznie na to patrza...

w stanach kolega zakupil w Circut City notebooka, pouzywal miesiac i oddal bo stwierdzil,
ze nieergonomiczna klawiatura powoduje u niego, obrzek i bol
nadgarstkow... jeszcze go przepraszali :) to jest obsluga!
w amerykanckym :lol: sklepie mozesz urwac sobie winogrono, skosztowac jakiegos tam owocu i jest to
normalne bo klient chce wiedziec co kupuje i czy bedzie to mu smakowac... oczywiscie
bez przesady :mg: w Polsce raz widzialem jak ochrona polozyla za to czlowieka na glebie...
moze biedak byl ze stanow?? :lol:

w Paryskim Auchan natomiast istnial taki nieporzadek i brud ze wogole czlowiekowi
sie odechciewalo kupowac... co kraj to obyczaj... albo nawet brak obyczaju :lol:

reasumujac... do pewnych zasad i zachowan dopiero zmierzamy... mam jednak nadzieje
ze zadomowia sie te ktore sa przede wszystkim dobre dla konsumenta... w koncu to ON napedza caly ten biznes :mg:
PW Cytuj
Piotrulek
[Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 27, 2005 17:40     

osfald, Tak oddalem go znajomym i przynajmniej zatrudnili babki,ktore u mnie pracowaly,bardzo mi na tym zależalo,byly prawdziwymi fachowcami,bo ja je szkolilem.
Admike 
Wysłany: Sro Sie 17, 2005 12:30     

Imię: Adam (dla znajomych Adaś :-) )
Czasem kupuję coś na serwisach aukcyjnych Allegro, p l,ebay.de,ebay, p l jednak nie są to ogromne transakcje.

Parę razy kupiłem płytę kompaktową w sklepie internetowym typu vivid, p l
PW Email www Cytuj
ziutek997 
Wysłany: Sro Sie 17, 2005 13:49     

w polsce jest niedobór sklepów internetowych... i gdy cokolwiek próbuje kupić i tak zazwyczaj niestety wracam do allegro... ( nie licytuję... interesują mnie nowe przedmioty z opcją "kup teraz")
Nie mogę powiedzieć że dużo kupuję przez internet bo nie dysponuje aż tkimi środkami :P jednak od pewnego czasu bardzo duży odsetek przedmiotów które nabyłęm pochodzi z zakupów przez internet...
a odkąd aktywowałem sobie bankowość elektroniczną to jeszcze chętniej kupuje w ten sposób... to są zakupy... nawet z domu nie trzeba wychodzić.... :)

PS Wczoraj dostałem komurke kupioną przez internet... :hyhy:
PW Email Cytuj
Odpowiedz do tematu