Smsowe konkursy |
Autor |
Wiadomość |
kisia
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 01:04 Smsowe konkursy
|
Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
Gdzie tylko sie nie obejrzymy wszędzie proponuja mam wzięcie udziału w konkursie, sondzie czy głosowaniu polegającym na wysłaniu smsa na wskazany nr.
Jestem ciekawa czy bierzecie w nich udział :?: |
|
|
|
|
Fenix
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 07:06
|
Imię: Krzysztof
|
Czasami tak i nie myśląc że coś wygram wygrywam coś ... ale biore udział jedynie w konkursach radiowych. |
|
|
|
|
Yeti
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 07:37
|
|
Mam tylko służbową komórkę, więc nie za bardzo mogę sobie na to pozwolić, bo takie konkursowe sms-y, to na ogół nieco droższe bywają i firmowe służby kontrolne rozstrzelałyby mnie ;). Nie ukrywam jednak, że korciło już nieraz...
Za to moja rodzinka od czasu do czasu daje się skusić, zwłaszcza, kiedy chodzi o jakąś akcję charytatywną, gdzie przy okazji można niby coś wygrać. |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 08:47
|
Zaproszone osoby: 2
|
Nie, nie biore udziału w takich konkursach. Telefon mam stale opłacany przez ojca i staram się, żeby ustalona kwota rachunku nie była przekraczana. Zresztą te konkursy to picówa i wiele się na nich nie zyska. Moi rodzice czasem (rzadko) wysyłają jakieś wspomagające sms`y, które komuś mogą pomóc.
Zresztą ostatnio też słyszałem jak wygląda sprawa z nagrodami z telewizji. To już opowiem przy innej okazji. |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 08:57
|
Imię: Piotr
|
Niue bawie sie nie daje w łatwy sposob innym zarabiać :P |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 15:53
|
|
Major napisał/a: | Zresztą ostatnio też słyszałem jak wygląda sprawa z nagrodami z telewizji. To już opowiem przy innej okazji. |
jak zaplacisz podatek to ci nagrode dadza :D i wez tu sobie wygraj 1 milion zlotych :D nie wiem ile ten podatek wynosi ale podejrzewam ze mozna za to merca kupic :P
ja nie biore udzialu w konkursach, jakos mnie to nie bawi 5 zl w bloto wrzucic :P nie dam innym zarabiac na mojej glupocie (:
najbardziej rozwalaja mnie te tele konkursy co rano na tvn leca, teraz i na polsacie :P tak ludzi w konia robia ze ho ho :zdziwko: kiedys jakas babka zadzwonila i podala prawidlowa odpowiedz, a koles ja rozlaczyl i powiedzial ze niestety to zla odpowiedz, a kilka minut pozniej ktos inny zadzwonil i podal dokladnie ta sama odpowiedz :|
jedynie czasami wysle jakiegos sms charytatywnie :P kilka zl mnie nie zbawi, a komus pomoc moze :] |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 16:42
|
|
Bzyki napisał/a: | najbardziej rozwalaja mnie te tele konkursy co rano na tvn leca, teraz i na polsacie tak ludzi w konia robia ze ho ho kiedys jakas babka zadzwonila i podala prawidlowa odpowiedz, a koles ja rozlaczyl i powiedzial ze niestety to zla odpowiedz, a kilka minut pozniej ktos inny zadzwonil i podal dokladnie ta sama odpowiedz | straszli ludzi w balona przy tym robia :P
Bzyki napisał/a: | jedynie czasami wysle jakiegos sms charytatywnie kilka zl mnie nie zbawi, a komus pomoc moze | tez wysle jak nie mam z resztkami kasy na komie zrobic :P |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 19:00
|
Imię: Bożydar :]
|
Bzyki napisał/a: | jedynie czasami wysle jakiegos sms charytatywnie :P kilka zl mnie nie zbawi, a komus pomoc moze :] |
Teoretycznie tak, ale... :kwasny: Niestety większa część z tej kwoty idzie do kieszeni operatora :kwasny: |
|
|
|
|
manexxl
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 20:31
|
|
A ja kiedyś wysłałem SMS na jakiś konkurs z IDEII i wygrałem samochodową mapę polskii. Ogólnie wysłąłem 2 SMSy jeden z odpowiedzią na pytanie a drógi z danymi i adresem. Koszt jednego to było 50 groszy. Więc chyba się opłacało za złocisza :) |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 20:50
|
|
a ile osób w tym nie wygrało :P |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 23:01
|
|
a czy wysyłacie smsy na swoich faworytów w czasie konkursów, programów telewizyjnych, np teraz taniec z gwiazdami :?:
Ja raz tylko dałam się wciagnąć w smsowy konkurs w Tak Taku. wiedzieli jak mnie podejść, do wygrania była Alfa Romeo, smsa dostałam akurat w dniu kiedy nie miałam samochodu bo mąż zabrał, a miałam sporo do pozałatwiania. Wysłałam 7 smsów ( odpowiedzi na pytania) za 1,22 zł i spasowałam :kwasny:
Na swoich faworytów nie wysyłam głosów, czasami jak mam doładowany telefon wyslę chrytatywnie, ale ponieważ nie wiem jak to działa i czy faktycznie mój sms pomoże komuś, to robie to sporadycznie, w przypływie chwili, gdy pokazywany jest ktoś pokrzywdzony przez los w tv. |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 09:15
|
Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Wyslalam sms-ska...jak bylo glosowanie na kandydata DSDSS ( polski Idol)
Do wygrania byl samochodzik, ktory oczywiscie nie wygralam....ale satysfakcja byla wielka, jak osoba na ktora glosowalam -wygrala a ja dostalam sms-ki z podziekowaniami :hyhy: |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 10:03
|
Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
|
Czasem mi sie zdazy cos wyslac,ale dla mnie to naciaganie kasy :]
Kiedys bralem udzial w konkursie Shella....ale bez powodzenia |
|
|
|
|
madziar
Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 08:02
|
|
kiedys wzielam udzial w konkursi polsatu i wygralam koncert ramazotiego ale w sopocie, a liczylam na rzym, wiec nie pojechalam. A tak to probowalam komorke zgarnac, bo byl konkurs w jakijs gazecie ale nici z tego, jakos szkoda mi wiecej kasy.. |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 21:58
|
|
kisia napisał/a: | a czy wysyłacie smsy na swoich faworytów w czasie konkursów, programów telewizyjnych, np teraz taniec z gwiazdami :?: |
mnie czasami korci ale szkoda mi kasy |
|
|
|
|
voyteck
Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 23:40
|
|
kisia napisał/a: | mnie czasami korci ale szkoda mi kasy | Heh to tak jak mnie :hyhy: |
|
|
|
|
|