Radio Maryja i TV Trwam |
Co uważasz o Radiu Maryja i TV Trwam ? |
to ju?ź jest jak sekta |
|
63% |
[ 24 ] |
to sÄ? normalne rozg??osne katolickie |
|
2% |
[ 1 ] |
jak niewiadomo o co chodzi to o kase chodzi |
|
21% |
[ 8 ] |
co Wy od nich chcecie??? |
|
2% |
[ 1 ] |
nie s??ucham,nie ogladam,nie interesuje mnie to |
|
10% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 38 |
Wszystkich Głosów: 38 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
wolf
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 10:18 Radio Maryja i TV Trwam
|

|
Chciałbym poznać wasze zdanie na temat tych niby katolickich rozgłosni.
Osobiscie uważam że to nie są rozgłosnie katolickie lecz już sekty, bo to co oni tam gadaja to się w głowie nie mieści.
Ostanio z neta sciaglem ich rozmowy. Najbardziej mnie rozbawiło to, że jada na Żydów a jak jedne gość zadzwonił do nich i mówi tak ,
jedziecie na tych Żydow, a czy Jezus był Żydem a Maryja Żydówka?? to ksiadz prowadzacy powiedzial, ja niewiem oco panu chodzi i faceta rozłaczyl.
Albo najlepsze, tak dawac proboszczowi na prad, na remont a radiu Maryja tylko te resztki. hehe lub kupujcie unas tunery satelitarne to bedziecie mogli ogladac TV Trwam
DLA MNIE TO SEKTA NIE WIAŻE SIE NIC Z PRAWDZIWA WIARA KATOLICKA.
Prosił bym Moda o zrobienie ankiety bedzie wiadomo, jakie odp beda przeważac.
CO uwarzasz o Radiu Maryja i Trwa.
1.To już jest jak sekta.
2.To są Normalne rozgłosne Katolickie
3.Jak niewiadomo oco chodzi to o kase.
4.Co wy od nich chcecie??? |
Ostatnio zmieniony przez kisia Sro Lut 22, 2006 15:00, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 13:34
|
|
wolf napisał/a: | Osobiscie uważam że to nie są rozgłosnie katolickie lecz już sekty, | cala religia chrzescijanska to sekta :cwaniak: ja tak uwazam ;)
i w tej calej ankiecie nie ma takiej odpowiedzi jaka bym chcial dac :P |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 13:47
|

Zaproszone osoby: 2
|
Bzyki takim rozumowaniem daleko nie zajdziesz. Najpierw musiałbyś poznać znaczenie słowa sekta, a potem szufladkować.
A sektą stała się rozgłośnia i telewizja o. Rydzyka, bo ludzie słuchający tego radia popadli w skrajność i nie patrzą już na słowo Boże, ale na słowo ojca dyrektora. Dla wielu ludzi jeszcze z początku działalności tej "organizacji" wyglądało to normalnie i wielu była taka telewizja potrzebna. Niestety z czasem popadli w zawiłości i intrygi jakie knuło się w tymże radiu. Wiele rzeczy na temat całego tego teatrzyku jest grubo przesadzona i nie można wierzyć we wszystko co tam piszą, bo jak zwykle bywa prawda jest gdzieś po środku.
Zresztą tych bajek dowodem jest to, że np o Rydzyk ma maybacha, co wcale nie jest prawdą, bo ma auto o połowe tańsze :P (mercedesa s klasse). |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 14:30
|
|
Major napisał/a: | Bzyki takim rozumowaniem daleko nie zajdziesz. |
a nigdzie nie chce isc :) mam w (...) chrzescijanstwo i wcale nie zamierzam sie z tym kryc,
szulfadkuje tak samo jak "chrzescijanie" szufladkuja ;) ale to nie o tym temat :P
osobiscie nie slucham radia maryja ani nie ogladam tv trwam ale nie mam o nich pozytywnej opini, bo jak tu miec pozytywna opinie o kims kto tylko miesza i maci ;) |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 14:40
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
o Rydzyk to hipokryta i bardziej biznesmen/polityk niz ksiądz |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 14:43
|
|
trunks napisał/a: | bardziej biznesmen/polityk niz ksiądz |
trunks, dokladnie, koles minal sie z powolaniem :D kto wie, moze teraz byl by naszym prezydentem, prezydent III rp tadeusz rydzyk, rotfl jak to brzmi :P |
|
|
|
|
wolf
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 21:56
|

|
Kosciol sie obrocil od radia maryja, ale co z tego jak ludzie maja klapy na oczach.
Te radio i ich przekrety to jak mafia, ale rydzyka do pierdla nie wsadzili za przekrety finansowe.
Ludzie do rydzyka sie zwracaja jak do Pana Boga, co za tempych mamy ludzi, szkoda słow. |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 22:22
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
wolf napisał/a: | Prosił bym Moda o zrobienie ankiety |
bardzo prosze :)
dodałam punkt od siebie i od razu zagłosowałam :D |
|
|
|
|
madziar
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 22:36
|

|
śmialiśmy sie kiedyś z pastorów w USA, którzy głoszą tzw "słowo boże" to teraz mamy takiego gwiazdora, biznesmena Rydzyka. Ludzie nie mają piniędzy a i tak dają kasę na niego. To nie ksiądz to dyrektor przedsiębiorstwa. Szerzy nienawiść wśród ludzi, otumania i miesza w głowach. Myślę ze to trywialnie mówiąc współczesna postać :mad: |
|
|
|
|
Bożka
Wysłany: Pią Lut 17, 2006 12:12
|

|
Nie dotyczy to Rydzyka, ale mysle , ze dobrze pod ten temat pasuje :
"Sejm zgodził się na dofinansowanie budowy Świątyni Opatrzności Bożej. Poprawkę przeznaczającą na ten cel 20 milionów złotych przyjął wcześniej Senat.
Przed głosowaniem przeciwko tej poprawce protestowali posłowie SLD jako niezgodnej z naszym prawem, które nie zezwala na dofinansowanie budowy obiektów sakralnych.
Już w Senacie PiS odpierał te zarzuty tym, że pieniądze przeznaczone są na muzeum, które ma powstać w świątyni. Oznacza to więc zdaniem parlamentarzystów PiS dofinansowanie kultury, a nie inwestycji religijnej. Poseł LPR Bogusław Kowalski zwracał uwagę, że na identyczny cel 15 milionów złotych przeznaczył samorząd Mazowsza."- przestaje juz chyba normalnie rozumowac, w naszym kraju sa glodne dzieci, biedne domy dziecka, bezrobocie itd ,no brak mi slow. |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Pią Lut 17, 2006 18:35
|
|
Bożka napisał/a: | przestaje juz chyba normalnie rozumowac, w naszym kraju sa glodne dzieci, biedne domy dziecka, bezrobocie itd ,no brak mi slow. |
ja zawsze wiedzialem ze naszym krajem rzadza kretyni ale ze az tacy :/ po jakiego ch**a komus jakas swiatynia ? jak chca sie modlic to niech na pole ida,
nie lepiej przeznaczyc taka kase na dzieci ? tyle biednych, chorych, niedokarmionych dzieci jest w polsce, brak mi slow |
|
|
|
|
wolf
Wysłany: Pią Lut 17, 2006 19:17
|

|
Nic nie zrobisz Bzyki, durnie sa i beda.
Marnotrawia nasze pieniadze, zamiast na szpitale dać czy na domy dziecka to swiatynie buduja niewiem po jakiego. |
|
|
|
|
madziar
Wysłany: Pią Lut 17, 2006 22:31
|

|
Zostaniemy państwem kościelnym ze zwierzchnikiem Dyrektorem Rydzykiem :looka: |
|
|
|
|
Szaganka
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 13:40
|

|
Czy ktoś z Was widział jak wygląda dobranocka na TV TRWAM ? Normalnie szok :rotfl: Aż zaniemówiłam i całą obejrzałam :rotfl: jejku co za koszmar :orany: :rotfl: |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 14:19
|

|
Nie widzialem :D A o ktorej to cudo mozna oglądnać ? I co tam sie działo? |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 19, 2006 19:41
|
|
Major, w w w radiomaryja, p l ;) sam zobacz :P
ps. kurde nie wiem ,ale chyba nie da sie obejzec w sieci, a kiedys ogladalem :|
jestem zalamny :rotfl: |
|
|
|
|
madziar
Wysłany: Nie Lut 19, 2006 22:48
|

|
No próbowałam obejrzec, wlaśnie trafiłam na audycje dziecięcą. Ale naprawdę trudno to ogladać |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Nie Lut 19, 2006 23:10
|

|
Raz widzialem tam pozdrowienia od dzieci. Jedno dziecko jak się dodzwoniło to miało chyba całą liste różańcową od babci. Wymieniało wszystkich na jeden wydech, wogóle to żałośnie brzmiało. |
|
|
|
|
wolf
Wysłany: Nie Lut 19, 2006 23:24
|

|
poczytajcie :) h t t p;//wiadomosci.onet, p l/1264024,12,item.html |
|
|
|