Poprzedni temat «» Następny temat
Małe rozważania...
Autor Wiadomość
Mariusz 
Wysłany: Nie Sty 22, 2006 21:25   Małe rozważania...  

Imię: Mariusz Damian
Może ktoś mi tu krzywde za to zrobi, może ktoś się obrazi na mnie, może ktoś mnie znienawidzi ... nieważne.
Dobra, pisze o co chodzi.
Chodzi mi o zakładanie bezsensownych tematów, które zaczęły wyrastać jak grzyby po deszczu od pewnego czasu. Tematy te prowadzą do ... niczego. A posty, które są tam wypisywane przyprawiają mnie (i pewnie nie tylko mnie) o dreszcze. Jednym słowem: mała tragedia. Na przykład moge tutaj podać tematy: Wychwalarnia i Narzekalnia.
Nie wydaje mi się by do czegoś prowadziły. Dają jakiś sens, motywy do działań albo coś w tym stylu ? Nie. A teksty typu:"Jaki/-a jestem wniebowzięty/-a bo ktoś do mnie zadzwonił albo ktoś mnie odwiedził, a co gorsze robienie maślanych oczu na łamach forum albo po prostu podlizywanie się na wzajem, a co gorsze prowadzenia dialogu na forum i tworzenia kilku stron wywodów dwóch osób to już szczyt szczytów.
Ktoś może napisać, że powstają one ot tak. Ludzie, na pisanie bzdur macie Śmieciowisko (ten dział całkiem na dole).
Czego chcę ?

Wnioskuje conajmniej o przesunięcie tych dwóch tematów do wyżej wymienionego działu albo całkowite ich usunięcie. To już będzie coś. Jest jeszcze kilka tematów, które się do tego nadają, ale co już później.

Mam nadzieję, że mnie źle nie zrozumiecie. Nie chce tu nikomu na złość robić, ale gadanie bzdur mieliśmy piaskownice w wieku 6 lat. Teraz jesteśmy dorośli (chyba).

Pozdrawiam,
Mariusz.
PW Email Cytuj
Aither 
Wysłany: Nie Sty 22, 2006 21:30     
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
uwazaj bo oskaraz Cie o robienie burdelu... ja na ten temat wypowiedzialam sie bardzo dawno temu. Niestety ale zle mnie zrozumiano i stalo sie jak sie stalo... a co do tematow... beda takie i tego nie zmienisz... wiec rob jak ja... nie czytaj ich.
PW Email Cytuj
siebawie 
Wysłany: Nie Sty 22, 2006 21:32     

Mariusz, .... a może ludzie chcą sobie statystyki ponabijać? Ale zgadzam się z Tobą....
PW Cytuj
Gmeras 
Wysłany: Nie Sty 22, 2006 21:34     

Imię: Piotr
Zgadzam sie z Aither, opcja ignoruj jest przydatna ;) ale lepiej by było gdyby nie trzeba było ich ignorowac :)
PW Email Cytuj
Aither 
Wysłany: Nie Sty 22, 2006 21:36     
Smoczyca

jest kilka tematow ktore nie przechodza mi przez oczy.... bo wzajemna adoracja... doszlam do wniosku ze bede robic to samo i w kazdym temacie... a statystyki mam serdecznie... zgloscie sie do admina... ale i tak wiem co wam powie.
PW Email Cytuj
Mariusz 
Wysłany: Nie Sty 22, 2006 21:51     

Nie pisze tego ze względu na siebie, ale na moich znajomych, których tutaj zapraszałem. Zanim nie weszli tutaj to byli pod wrażeniem, że takie coś istnieje. Wraz z tym gdy weszli na forum czar prysł. To co mi powiedzieli brzmiało podobnie do tego co napisałem wyżej + związek frazeologiczny jednej z koleżanek:"kącik wzajemnej adoracji".
PW Email Cytuj
Aither 
Wysłany: Nie Sty 22, 2006 21:54     
Smoczyca

tylko ze jak ja to powiedzialam to byla wojna... Mariusz, prawde Ci powiem... mam to w (...) to sie nie zmieni wiec po co sie wysilasz? poza tym wszyscy wszystkich tu "adoruja" bo nic innego nie ma do roboty i wiesz o tym
PW Email Cytuj
praz 
Wysłany: Nie Sty 22, 2006 21:57     

Aither napisał/a:
to sie nie zmieni

zgadzam sie , lepiej to olac
PW Email Cytuj
Gmeras 
Wysłany: Nie Sty 22, 2006 22:33     

Mariusz napisał/a:
Nie pisze tego ze względu na siebie, ale na moich znajomych, których tutaj zapraszałem. Zanim nie weszli tutaj to byli pod wrażeniem, że takie coś istnieje. Wraz z tym gdy weszli na forum czar prysł. To co mi powiedzieli brzmiało podobnie do tego co napisałem wyżej + związek frazeologiczny jednej z koleżanek:"kącik wzajemnej adoracji".

tu tez sie musze zgodzić w 100% takze zapraszałem swoich znajomych z mizernym skutkiem
PW Email Cytuj
trunks 
Wysłany: Nie Sty 22, 2006 23:24     

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
juz od dawna uwazam tematy wychwalarnie/narzekalnia za nietrafione i ich wogle nie odwiedzam. Nie wiem jaki jest sens cos tam pisac jak i tak posty pojawiają sie w takim tempie, ze malo kto przeczyta to co sie tam napisalo.
Ale jak kogos bawi wypisywanie takich pierdół o jakich Mariusz pisał to niech se pisze, po prostu kto nie chce nie zagląda i tyle.
PW Email Cytuj
Major 
Wysłany: Nie Sty 22, 2006 23:25     

Zaproszone osoby: 2
Wiele osób o tym wspominało, zresztą ja też. Był temat podliż się komuś, na który wyraziłem swoje zdanie. Dobrze, że jego żywotność nie była taka jak narzekalni. Tematów niczemu nie służących niestety jest tu sporo i nikt tego nie chce zmienić. Jestem przekonany, że wiele osób właśnie te tematy odbiera jak wyżej napisano "kącik wzajemnej adoracji", zresztą sam niektóre tak odebrałem. Tyle, że ja zdążyłem poznać pierw te lepsze strony forum, później dopiero te słabe.
Tylko też nie popadajmy w skrajność. To że jesteśmy dorośli nie oznacza, że musimy pisać wszystko z pełną powagą i na poważne tematy. Forum służy rozrywce i przekazywaniu informacji tych lekkich jak i tych konkretnych.
PW Email www Cytuj
Krzysio
[Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 12:24     

Cytat:
Nie chce tu nikomu na złość robić, ale gadanie bzdur mieliśmy piaskownice w wieku 6 lat. Teraz jesteśmy dorośli (chyba).

ja nadal czuje sie dzieckiem :rotfl:
Mariusz napisał/a:
"kącik wzajemnej adoracji".

Aither napisał/a:
poza tym wszyscy wszystkich tu "adoruja" bo nic innego nie ma do roboty i wiesz o tym

i dlatego trzeba wszczynac konflikty ? :)
Major napisał/a:
To że jesteśmy dorośli nie oznacza, że musimy pisać wszystko z pełną powagą i na poważne tematy. Forum służy rozrywce i przekazywaniu informacji tych lekkich jak i tych konkretnych.

racja :] jakby ja mial tu wchodzic i czytac same dlugie i nuzace wypowiedzi to by juz dawno mnie tu nie bylo :]
ja traktuje forum jak rozrywke, nie wazne czy sa trafione czy nie trafione tematy, wisi mi, jak jest okazja napisac jakas (...) bez konsekwencji to czemu nie :]
trunks napisał/a:
Nie wiem jaki jest sens cos tam pisac jak i tak posty pojawiają sie w takim tempie, ze malo kto przeczyta to co sie tam napisalo
ja nadazam :hyhy:

a jesli chodzi o narzekalnie i wychwalarnie to czasami sie wpisze czasami nie, jesli zostana zamkniete to trudno, plakac nie bede :]
Dorotka 
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 12:51     

Major napisał/a:
To że jesteśmy dorośli nie oznacza, że musimy pisać wszystko z pełną powagą i na poważne tematy. Forum służy rozrywce i przekazywaniu informacji tych lekkich jak i tych konkretnych.

bardzo trafnie ujęte :padam: jak ktoś akurat nie ma nastroju na wygłupy to może sobie odpuścić "głupawkowe" tematy i śledzić tematy poważne. Jak ktoś natomiast nie ma bladego pojęcia na przyklad o motoryzacji i pastowaniu autka, a akurat ma się ochote powygłupiać to dlaczego by miał tego nie zrobić? Coś mnie wkurza, nie znam się na tym i nie mam zamiaru poznać to nie czytam i tyle
PW Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 13:13     

Nawet nie chce mi sie tego komentowac
PW Email Cytuj
p4cz3k 
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 13:22     

Imię: Marcin
Mariusz, powiem tylko tyle, ze idac twoim tokiem rozumowania mozna by bylo wywalic 1/2 forum, tematy typu :wychwalarnia, narzekalnia, co mam dzis na obiad, niekonczaca sie opowiesc, lancuszki na gg, czas na muzyke, fotozabawa i tak mozna by bylo wymieniac w nieskonczonosc, nic nie wnosza. Ale co moderatorowie i administartor tylko daletego ma je wywalic ze nic nei wnosza ? mimo iz ciesza sie duza popularnoscia? ja osobiscie zagladam tam tylko dlatego aby zobaczyc co sie dzieje, nie poswiecam czasu temu aby tam pisac (dobra zaraz sie ktos przyczepi ze sa tam jakies moje posty - owszem sa:P). Jesli wychodzisz z takiego zalozenia...i nagle zamkniemy 3/4 tematow...i zostana tylko tematy ktore "cos wnosza" (takie jak: spotkania, sprzedam, zamienie, i informacje przeklejone z jakiejs gazety czy strony um - dotyczace gliwic) to forum poprostu zniknie...i przestanie sie cieszyc popularnoscia.

Czesc faktycznie bezsensownych tematow jest odrazu zamykana i znika z forum.

Piszesz ze czesc postow cie drazni, jest taka opcja - ignoruj posty danego usera, mozesz z niej skozystac, zapewne admin nie umiescil jej po to aby sie pochwalic umiejetnosciami konfiguracji forum, to samo tyczy sie ignorowanych tematow. Mnie rowniez wiele rzeczy drazni, wiele postow, itd...ale jakos nie zakladam odrazu o tym tematu.
Piszesz o podlizywaniu...jak dla mnie to ewidentnym przykladem podlizywania sie sa twoje posty w temacie "400 m"...wiec dziwi mnie to ze wlasnie Ty o tym piszesz....

Kiedys juz byla wielka batalia na temat stylu forum...itd...sam do konca nie wiem o co wowczas poszlo...ale chyba moral by z tego taki...ze musimy o to dbac...

wiec z prostego rachunku wynika...ze twoj temat jest rownie bez sensowny i nic nie wnoszacy .... BO JUZ BYLY TAKIE TEMATY !!

a co do wieku...i powagi...to prosze...nie Twoim zadaniem jest rozliczanie forumowiczow z tego ile maja lat...i czy podchodza do forum mniej lub bardziej powaznie.
PW Email Cytuj
Olaa 
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 14:02     

a mi daje satysfakcje ze czasem wyrzuce swoje negatywne odczucia i mysli w narzekalni albo pozytywne w wychwalarni i jest niezwykle mile jesli czasem ktos Ci okaze zyczliwosc albo zainteresuje sie na pw albo czasem sie zdarza ze nawet pomoze- uwazam, ze do konca nie jest to bezcelowe- aczkolwiek pewnie nie jest jakies super konkretne i inspirujace dla osob ktore nie lubie sie tam udzielac <ja pisze od czasu do czasu i mi to nie przeszkadza> jesli nie lubisz to poprostu ignoruj ;)

forum musi sie skladac z powaznej czesci i tej ktora jest, jak ktos ujal "lekka", aby rozladowac czasem napiecie powaznego zycia :) wiadomo, ze kazdego cos tu denerwuje, mnie rowniez i tematy, ktore dla mnie sa bezsensowne ignoruje poprostu... a kiedy okaza sie totalnie niepotrzebne na ogol sa usuwane przez moderatorow ;)
PW Cytuj
Mariusz 
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 14:23     

Major napisał/a:
Był temat podliż się komuś....

Zgadza się :) Ja byłem autorem tego tematu, ale intencja była inna :)
Wszystko to zostało zaplanowane na jakimś nieoficjalnym spotkaniu, chyba po meczu piłki halowej. Prosto mówiąc: temat poświęcony był dla dwóch osób z tego forum, ale zapomnijmyo tym już ;)

Podsumowując, zauważcie, że mój post był charakteru informacyjnego, a nie "co o tym myślisz ?"
Mam nadzieje, że coś tu się zmieni na lepsze. Tak jak wcześniej napisałem: nie pisze tego dla siebie, ale ze względu na ludzi, których tutaj zapraszałem. Ich to przeraża.

Koniec tematu, dziękuję za uwagi :)

EOT
PW Email Cytuj
Gmeras 
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 14:25     

Tu nie tylko o to chodzi ze mozna temat zzignorowac ale o nowych członków jak się kogoś zaprasza to odrazu uciekają i nie wracaja bo nie maja tu co robić
PW Email Cytuj
Olaa 
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 14:47     

Gmeras napisał/a:
nie wracaja bo nie maja tu co robić

to znaczy ze trzeba cale forum przebudowac i dostosowac do tematow, w ktorych beda mieli co robic i pisac ??? :zdziwko:

nie kazdy musi byc zainteresowany forum przeciez ;)
PW Cytuj
Gmeras 
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 14:52     

chodzi o to ze jak oni widza to co tu sie dzieje to ich odstrasza to raz a drugi powód to z tym adorowaniem się ;) Ale koniec tematu :]
PW Email Cytuj
Odpowiedz do tematu