Segregacja odpadów |
Autor |
Wiadomość |
vkimi
Wysłany: Wto Lip 08, 2014 09:47
|

Imię: Woody
|
dobra, ale załóżmy że śmieciara na pace w innym worku ma coś ostrego i rozcina inne wory lub przy prasowaniu one pękają. są też kubły ogólne gdzie odpady są wymieszane i też trafiają do jednej śmieciarki |
|
|
|
|
tier
Wysłany: Wto Lip 08, 2014 14:33
|

|
Odpady z pojemników do segregacji nie są zgniatane w śmieciarce.
Łatwiej oddzielić od siebie plastik, szkło i papier, niż wybierać te odpady zogólnych śmieci.
Mówąc (czyli pisząc) drukowanymi literami - łatwiej posegregować literki A B i C ze zbioru literek A B i C, niż wybierać je z całego alfabetu...
:cool: |
|
|
|
|
vkimi
Wysłany: Sro Lip 09, 2014 08:42
|

Imię: Woody
|
i tu się mylisz bo są zgniatane. często na osiedlu stałem rano za śmieciarą i widziałem co sie wyprawia
(ewentualnie coś przez ostatni miesiąc mogło się zmienić, bo przesiadłem się na rower) |
Ostatnio zmieniony przez vkimi Sro Lip 09, 2014 08:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sebek
Wysłany: Pią Lip 11, 2014 08:15
|

|
U mnie nie zgniatają. Jeździ samochód z paką i ładują na pakę. W jednym tygodniu plastik, w innym szkło, w jeszcze innym makulaturę ;) |
|
|
|
|
kozik262
Wysłany: Wto Lip 12, 2016 14:48
|

|
Na moim osiedlu firma wyworząca odpady dostarcza odpowiednie pojemniki i worki na śmieci. Dzięki temu nie ma żadnego problemu z sortowaniem śmieci. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
 |
|