Opieka medyczna dla dziecka |
Autor |
Wiadomość |
Bożka
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 20:54
|

|
kisia napisał/a: | Cytat: | jedna z nich to nieporozumienie duze, nie powinna byc pediatra, zero podejscia do dzieci, reszta lekarek fajna. |
jak ma na nazwisko :?: |
dr Bachulska |
|
|
|
|
kaszanna
Wysłany: Sro Lip 12, 2006 11:45
|

|
manexxl napisał/a: | Ja zdecydowanie odradzam przychodnię i pediatrów na os. Zubrzyckiego. mam przykre doświadczenia związane z pediatrami tam pracującymy. Córka była pod ich kontrolą miała 2 miesiące miała kaszelek i katar, lekarka nic nie słyszała i twierdziła że dziecko jest zdrowe. Po czym tego samego dnia wieczorem córka trafiła do szpitala z rozponaniem zapalenia oskrzeli. |
U dzieci choroba może rozwinąć się w tempie ekspresowym więc może osłuchowo nic na wcześniej na to nie wskazywało.Kaszel i katar może wywoływać np. suche powietrze. |
|
|
|
|
Dorotka
Wysłany: Sro Lip 12, 2006 11:50
|

|
zolw napisał/a: | na imię ma Maja | pięknie :) |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Sro Lip 12, 2006 13:23
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
powróćmy może to głównego tematu Opieka medyczna dla dziecka :D |
|
|
|
|
Anula [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 18, 2006 09:32
|
|
ja również polecam Pana dr. Mucha ze Szpitala Wojskowego, jest naprawde dobry. Mój mały Krzyś choruje niestety często bo chodzi do przedszkola, czasem zdarza sie ze ma co miesiąc zapalenie oskrzeli. dr. Mucha ma naprawde dobre podejście do dzieci. Krzys go bardzo lubi.
A co ważne przychodnia jest całodobowa, od godz. 18 przyjmują lekarze z róznych Szpitali. Kiedyś trafiłam na nocny dyżur dr. Muchy , chyba była 2 w nocy jak mały dostał gorączki i wymiotował. Lekarz przyjął nas naprawde troskliwie.
Polecam. |
|
|
|
|
frohike
Wysłany: Sro Lip 19, 2006 06:10
|

|
Anula napisał/a: | czasem zdarza sie ze ma co miesiąc zapalenie oskrzeli |
tez tak kiedys mialem po czym okazalo sie ze jestem alergikiem :(
zrob mu Aniu testy alergiczne
mnie zaden lekaz nie chcial na takie wyslac i cale dziecinstwo moja choroba rozwijala sie |
|
|
|
|
perll1
Wysłany: Sro Lip 19, 2006 20:24
|

|
zolw, moge ci polecić dr. Kozłowskiego z Zabrza z Kliniki Neonantologii przyjezdża do domu i nie bierze dużo ( 30 zł) a naprawde jest świetnym lekarzem - antybiotyki w ostateczności , szczepienia w domu. Nie wiem czy gdzies przyjmuje w przychodni. Tego mozna dowiedzieć się pewnie od niego samego. |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Sro Lip 19, 2006 22:09
|

|
perll1, tego Kozłowskiego o ktorym mysle???? |
|
|
|
|
Harcerka
Wysłany: Sro Lip 19, 2006 22:21
|

|
ja jak musze to chodze tylko po godzinach na Pilsudkiego... inaczej nie zdazam:)) ale teraz sama sie bvede przepisywac i tez wybiore Eskulapa... |
|
|
|
|
perll1
Wysłany: Sob Lip 22, 2006 01:01
|

|
Dorothea napisał/a: | tego Kozłowskiego o ktorym mysle???? |
Chyba nie , raczej go nie znasz |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Sob Lip 22, 2006 19:43
|

|
perll1, pewnie,ze nie znam z Kowalskim mi sie pomyliło, chyba wiesz ktorym???? |
|
|
|
|
monic@
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 18:00
|

|
hmm.. moje dzieci niestety chorują dlatego z całą stanowczością (wiem co mówię) odradzam Szpital Wojskowy , i to nie tylko o pediatrów chodzi :dobani: Zubrzyckiego.. tak samo. Polecam natomiast wspaniałą pediatrę, pani dr Jarosz - Chobot. |
|
|
|
|
Bożka
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 19:57
|

|
monic@ napisał/a: | pani dr Jarosz - Chobot |
Ale w Gliwicach tylko prywatnie? Bo chyba do Katowic - Ligoty nie jezdzisz ? |
|
|
|
|
monic@
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 21:58
|

|
W Gliwicach owszem, prywatnie, ale wierz mi Bożka że jedna wizyta u lekarza, który ma do ciebie serce, chce cie wysłuchać i ci pomóc.. i co najważniejsze - pomaga, jest dużo więcej warte niż pieniądze. Z opieki lekarzy w Katowicach Ligocie też jestem bardzo zadowolona. A przeszliśmy kilka placówek i naprawdę wiem co mówię :) Pozdrawiam |
|
|
|
|
Bożka
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 22:04
|

|
To widocznie mam duzo szczescia, poniewaz mam dwie zaufane lekarki, ktore maja duzo serca i cierpliwosci do mojej cory. |
|
|
|
|
monic@
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 22:11
|

|
to fakt.. duże to szczęście mieć wokół siebie ludzi zaufanych i pomocnych, .. a jeśli w dodatku są lekarzami, to wiele w życiu ułatwia. Tak apropos ... weszłam na stronę w w w sercedziecka.org, p l i tak strasznie mi się zrobiło smutno. Współczuję rodzicom Jakubka z całego serca :( |
|
|
|
|
Bożka
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 22:13
|

|
Milo, ze weszlas na stronke, nie wszystkie dzieci maja tyle szczesia :( Na szczescioe moja mala dostala druga szanse :) |
|
|
|
|
monic@
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 22:16
|

|
To wspaniale :hurra: Z moja starszą córeczką też jeździłam kilkakrotnie na badania, bo ciągle miała jakieś niepokojące szmery, ale ostatecznie wszystko się uspokoiło.. ufff A twojej córci dużo zdrówka życzę .. i siły :) |
|
|
|
|
Bożka
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 22:18
|

|
monic@ napisał/a: | To wspaniale :hurra: Z moja starszą córeczką też jeździłam kilkakrotnie na badania, bo ciągle miała jakieś niepokojące szmery, ale ostatecznie wszystko się uspokoiło.. ufff A twojej córci dużo zdrówka życzę .. i siły :) |
Dziekuje bardzo :) |
|
|
|
|
monic@
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 22:26
|

|
nie ma za co... nie ma nic straszniejszego dla matki niż chore dziecko :( Ja teraz tez truchleję bo jutro z samego rana jadę z małą właśnie do Katowic. Będą wyniki na które czekam od miesiąca .. no i decyzja co dalej :/ Chciałabym żerby już było jutro po południu :/ |
|
|
|
|
|