Opieka medyczna dla dziecka |
Autor |
Wiadomość |
zolw
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 18:55 Opieka medyczna dla dziecka
|

|
Witam!
Wczoraj urodziła mi się córeczka i stąd moje pytanie: Do której przychodni ją zapisać, gdzie są najlepsi pediatrzy i gdzie można liczyć na całodobową pomoc ?
Z góry dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
|
Alinka
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 19:04
|

Imię: Ala
|
nie znam sie ale gratuluje córeczki :bal: :hura: |
|
|
|
|
zolw
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 19:05
|

|
|
|
|
|
perll1
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 19:07
|

|
Moje GRATULACJE :hurra: :hurra: :kwiatek: :kwiatek: |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 21:26
|

Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
|
|
|
|
|
Jacek13 [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 21:50
|
|
Moje gratulacje!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 22:39
|

Imię: Bożydar :]
|
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 23:13
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
zolw, jeszcze raz bardzo gratuluje :D i jak juz Ci pisałam, moje dzieci należą na Opolską do przychodni kolejowej, ale nie bardzo wiem czy pediatrzy sa tam dobrzy czy nie, bo chodze tylko na konieczne szczepienia, ponieważ moje dzieci nie chorują |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 00:11
|

|
kisia napisał/a: | moje dzieci nie chorują |
szczesciara
moje tez nie
zolw, przyjmij moje gratulacje i niech sie chowa zdrowo |
|
|
|
|
izia [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 00:19
|
|
.....najlepszego dla maluszka i rodziców :bal: i obyscie nie musieli korzystać z info o które prosisz |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 00:45
|

Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
|
zolw napisał/a: | stąd moje pytanie: Do której przychodni ją zapisać, gdzie są najlepsi pediatrzy i gdzie można liczyć na całodobową pomoc ? |
Przypominam o Pytaniu.... :pol: |
|
|
|
|
kaszanna
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 07:28
|

|
Jeśli nie masz dogodnego środka lokomocji (czyt. samochód) wybierz najbliższą przychodnię. Nie ma sensu tułać się z chorym dzieckiem autobusami czy płacić za taksówkę. Gaba była zapisana tak jak dzieciaki Kisi, na Opolską, ale nie choruje więc nie wiem jacy są pediatrzy. Teraz zapisana jest na Gwardii bo mamy blisko ale była tylko raz po stronie dzieci zdrowych więc też się nie określę :P Dużo dobrego słyszałam o dr Stelmach z ?abęd i jest jeszcze dr Mucha w Szpitalu Wojskowym ale ja za nim osobiście nie przepadam bo osobiście go znam ;) Ale podobno jest całkiem niezły i na dodatek jest alergologiem. To tyle. No i gratuluję córeczki :) |
|
|
|
|
Bożka
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 07:40
|

|
Moja cora chodzi do por. na opolskiej. Znamy ja niestety od strony dzieci chorych, osobiscie nie moge narzekac na pediatrow. Jest tam ich czworo, o tylko jedna z nich to nieporozumienie duze, nie powinna byc pediatra, zero podejscia do dzieci, reszta lekarek fajna. |
|
|
|
|
zolw
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 09:14
|

|
Dziękuję Wszystkim za życzenia :kwiatek: |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 09:28
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
Cytat: | jedna z nich to nieporozumienie duze, nie powinna byc pediatra, zero podejscia do dzieci, reszta lekarek fajna. |
jak ma na nazwisko :?: |
|
|
|
|
Dorotka
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 09:39
|

|
Ja też gratuluję, a co do poradni i pediatrów - polecam bardzo Panią dr Jadwigę Sokalską, przyjmuje w przychodni dla maluszków na Pl. Piłsudskiego, w razie potrzeby przyjeżdża na wizyty domowe. "Prowadzi" mojego Matika od czasu ja z nami jest. Był chory dokładnie na wszystko (astma, refluks, przepuklina, bezdechy) a Pani Doktor "wyciągnęła" go dokładnie ze wszystkiego w takim tempie, że sama się dziwiła. Jest wrogiem antybiotyków co u niej cenię - Misiek dostaje je w ostateczności. Pierwsza wizyta u Miśka odbyła się u nas w domu - siedziała chyba dwie godziny, patrzyła jak się porusza, asystowała przy kąpieli, żeby pooglądać go dokładnie - a mnie się w międzyczasie włos na głowie jeżył jak pomyślałam o tym, ile sobie zażyczy za tą wizytę - a na koniec zapytana ile mam zapłacić powiedziała, że nic, potraktujmy to jako wstęp do wizyt w przychodni. Jest fachura, czase bardzo szczera, czasem opiernicza - ale jest fachura. |
|
|
|
|
zolw
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 10:04
|

|
Dorotka, chodzi o przychodnię Eskulap (pl. Piłsudskiego 5a)? |
|
|
|
|
Dorotka
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 10:08
|

|
zolw, tak, dokładnie - mam nadzieję, że córcia (pochwal się imieniem!!!) będzie zdrowa i będziecie ją (przychodnię) odwiedzać tylko na szczepieniach |
|
|
|
|
manexxl
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 12:58
|

|
Ja zdecydowanie odradzam przychodnię i pediatrów na os. Zubrzyckiego. mam przykre doświadczenia związane z pediatrami tam pracującymy. Córka była pod ich kontrolą miała 2 miesiące miała kaszelek i katar, lekarka nic nie słyszała i twierdziła że dziecko jest zdrowe. Po czym tego samego dnia wieczorem córka trafiła do szpitala z rozponaniem zapalenia oskrzeli. Zapomniałem nazwiska tej pani ale jak sobie przypomnę to nieomieszkam się podać na forum.
natomiast polecam pana doktora Muchę w przychodni w Szpitalu Wojskowym. Lekarz pediatra-alergolog. Bardzo dobry lekarz, bardzo miły człowiek ma podejście do dzieci i do wykonywanego zawodu. |
|
|
|
|
zolw
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 18:21
|

|
|
|
|
|