Poprzedni temat «» Następny temat
Ale kino z z BAJK?
Autor Wiadomość
Gmeras 
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 14:20     

Imię: Piotr
Miało być UM(rzad miejski) a nie SM(spółdzielnia mieszkaniowa) :P :D to tak jak by ktos nie zrozumiał mojej mysli ;D
PW Email Cytuj
madziar 
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 16:31     

Gmeras napisał/a:
starsze osoby lubia takie kllimaty takich kin a jak miasto gliwice bedzie to miec to bedzia rózne atrakcje organizowane przez miasto ;]

Gmeras a ilu starszych widziałeś chodzących do bajki? No chyba że straszy to 30 latek ;)
Ja ostatni raz byłam baaardzo dawno na filmie braci Kohen, z Billem Bob Thortonem, był świetny, choć czarnobiały. Pamiętam że to były moje samotne walentynki. I siedzieli sami młodzi ludzie. Myślę że kina typu BAJKA chcą zaoferować pewien klimat, ambitniejsze kino. No i dla tych którzy chcą rodzinnie spędzić czas nie ma wymówki że pojdę do innej sali :)
PW Email Cytuj
Piotrulek
[Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 16:36     

madziar napisał/a:
kina typu BAJKA chcą zaoferować pewien klimat, ambitniejsze kino

i tutaj sie warto zastanowić czy chcą czy będą musialy aby utrzyjmać się na powierzchni,ale nie ważne jak to się nazywa,jest wiele osob i starszych i mlodszych czekających na ambitne kino,a nie na"sieczkę",dlatego też niech wlasciciele Bajki zaczną za czymś takim się oglądać i takie pomysly realizować,bo koniec Bajki nadchodzi wielkimi krokami... :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz:
wolf 
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 18:30     

Widac że niemacie zielonego pojecia o marketingu co on moze zdzialac i z czym zwiazany jest marketing.
Dobry plan marketingowy by mogl podniesc Kino.
PW Email Cytuj
Krzysio
[Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 18:50     

wolf napisał/a:
Widac że niemacie zielonego pojecia o marketingu co on moze zdzialac i z czym zwiazany jest marketing.

ty, nie wszyscy :P ja sie tu jeszcze nie wpisalem :P

wolf napisał/a:
Dobry plan marketingowy by mogl podniesc Kino.

a moze, moze :) tylko watpliwe jest aby urzad miejski byl by zainteresowany takim czyms :P tam tylko mysla o sobie :]

kino amok, bylem tam raz w zyciu i wiecej chyba nie pojde, nie dlatego ze puszczaja tam zle filmy, ale dlatego ze to kino tragicznie wyglada :P juz wole w domu zostac i na kompie obejzec, dla mnie taki sam efekt i jeszcze mam blisko do lodowki :)
mogliby jakies wygodne fotele i nowe zainstalowac, poprawic obraz i dzwiek na sali, walnac duzy swiecacy szyld przed wejsciem azeby bylo widac ze tu jest kino ;)
no i przedewszystkim zainwestowac w reklame :) ale po co, niech ludzie jezdza do zabrza filmy ogladac :P
tak samo z bajka by mogli zrobic :] ale po co, lepiej zlikwidowac i niech bedzie jedno kino :] to mnie najbardziej wkurza, boja sie zainwestowac, lepiej niech kupia jeszcze 5 pomnikow i sobie nagrody przyznaja
ogolnie to dla mnie zenada aby likwidowac kino, i tak nie za wiele tych kin w miescie mamy (2,3 ? :przestraszony: ) , a te milipleksy moze beda moze nie :]
nasze miasto ma naprawde super wizytowke, opel i tesco :rotfl: :rotfl:
Gmeras 
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 20:01     

Bzyki napisał/a:
no i przedewszystkim zainwestowac w reklame
co moze amok reklamy nie ma to chyba ty nie widzisz plakatów i nie czytasz gliwickich gazet ;]
Bzyki napisał/a:
ale po co, niech ludzie jezdza do zabrza filmy ogladac
poniewaz lepszy dźwiek obraz i duzy wybór filmów prawie o której godzinie chcesz
Bzyki napisał/a:
nasze miasto ma naprawde super wizytowke, opel i tesco
i radiostacja gliwicka czyli muzeum w którym nic nie ma :P
PW Email Cytuj
madziar 
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 22:23     

Gmeras napisał/a:
radiostacja gliwicka czyli muzeum w którym nic nie ma

Szkoda że tak myślisz, bo tam jest cała historia, ktorej nie powinniśmy zapominać. Najlepeij postawić nowe multipleksy, wsztystkie historyczne budynki poburzyć, miejsca z tradycjami zamienic w miejsca praktycze czyli fryzjer, sklep spożywczy itp.

Ja jestem za pozostawieniem odrobiny wlasnej tożsamości, kultury. Bo niedlugo będą tylko angielskie niemieckie francuskie molochy a my już powoli schodzimy do pozycji taniej siły roboczej. :/
PW Email Cytuj
Gmeras 
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 07:22     

Madziar histtoria tylko tam gdzie jest zapisana do zwiedzania nic ciekawego Koles zamiast o histori radiostacji to gadał o zarówkach jak jest zbudowana ale to OT
PW Email Cytuj
Krzysio
[Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 19:56     

Gmeras napisał/a:
poniewaz lepszy dźwiek obraz i duzy wybór filmów prawie o której godzinie chcesz

no wlasnie, a dlaczego takiego kina w gliwicach nie ma ? bo ciolki nami rzadza :]

madziar napisał/a:
Szkoda że tak myślisz, bo tam jest cała historia, ktorej nie powinniśmy zapominać. Najlepeij postawić nowe multipleksy,

no wlasnie, dlatego nie powinni likwidowac bajki, tylko wyremontowac, dac nowe lepsze opakowanie, takie kino w stylu retro to by bylo cos :D

Gmeras napisał/a:
histtoria tylko tam gdzie

a idz :P

Gmeras napisał/a:
do zwiedzania nic ciekawego

przez dwa miesiace w willi caro byla wystawa o zydach gliwickich :] i chyba nie powiesz mi ze to nie byla ciekawa wystawa :P
Gmeras 
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 19:57     

Bzyki napisał/a:
przez dwa miesiace w willi caro byla wystawa o zydach gliwickich i chyba nie powiesz mi ze to nie byla ciekawa wystawa
Ja tu mówie o radiostacji gliwickiej ale to OT OT OT
PW Email Cytuj
Szamanka 
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 21:44     

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
Bzyki, napisal
Cytat:
nie powinni likwidowac bajki, tylko wyremontowac, dac nowe lepsze opakowanie, takie kino w stylu retro to by bylo cos
..ten pomysl mi sie podoba....taka mala pamiatka dawnych czasow by zostala i nie wierze, ze nie bylo by chetnych na seanse filmowe.
PW Email Cytuj
wolf 
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 21:53     

Gmeras napisał/a:
Madziar histtoria tylko tam gdzie jest zapisana do zwiedzania nic ciekawego Koles zamiast o histori radiostacji to gadał o zarówkach jak jest zbudowana ale to OT

Co ty gadasz ja byłem na radiostacji i gość gadał o historii gliwic radiostacji wszystko na temat nic o żadnych żarowkach nie bylo. Moze zle trafiles.

Mi sie zwiedzanie radiostacji podobało. :oczami:
PW Email Cytuj
madziar 
Wysłany: Sro Mar 01, 2006 23:27     

Najlepiej postawić multipleksy i markety , a tradycje i historie niech szlag trafi. No narazie to wszystko zmierza wlasnie w tym kierunku niestety :kwasny:
PW Email Cytuj
Szamanka 
Wysłany: Sro Mar 01, 2006 23:55     

Przynajmniej, kiedys jak rodzina wybierala sie do kina to wszyscy szli razem, razem ogladali film, razem pozniej go komentowali, smiali sie.....kino laczylo w jakis sposob zabiegane rodziny

..dzis to wyglada troche inaczej

Stoi sobie takie wielkie Multikino..zachwyca wielkoscia, nowoscia i wyborem co do filmow.....mam idzie na "wyciskach lez"...tata na jakies "przekrety mafijne" a dzieciaki mazseruja sobie na jakies "mordo bicia"....nie wyobrazam sobie drogi powrotnej do domu...no ale przeciez jest piekne z pozytecznym :kwasny:
PW Email Cytuj
madziar 
Wysłany: Czw Mar 02, 2006 00:06     

i pewnie to co opisał szamanka jest powodem bycia "samotnym w tłumie" :(
PW Email Cytuj
Gmeras 
Wysłany: Czw Mar 02, 2006 07:03     

madziar napisał/a:
Najlepiej postawić multipleksy i markety , a tradycje i historie niech szlag trafi. No narazie to wszystko zmierza wlasnie w tym kierunku niestety
Szamanka napisał/a:
Przynajmniej, kiedys jak rodzina wybierala sie do kina to wszyscy szli razem, razem ogladali film, razem pozniej go komentowali, smiali sie.....kino laczylo w jakis sposob zabiegane rodziny

..dzis to wyglada troche inaczej

Stoi sobie takie wielkie Multikino..zachwyca wielkoscia, nowoscia i wyborem co do filmow.....mam idzie na "wyciskach lez"...tata na jakies "przekrety mafijne" a dzieciaki mazseruja sobie na jakies "mordo bicia"....nie wyobrazam sobie drogi powrotnej do domu...no ale przeciez jest piekne z pozytecznym
ale przecierz ludzie w tych czasach tego potrzebuja jest popyt na to
PW Email Cytuj
Szamanka 
Wysłany: Czw Mar 02, 2006 10:27     

Gmeras, napisal
Cytat:
przecierz ludzie w tych czasach tego potrzebuja jest popyt na to
:przestraszony: , potrzebuja
Cytat:
bycia "samotnym w tłumie"
jak to trafnie ujela madziar?

No, jesli jest takie podejscie do sprawy, to nie ma co sie dziwic, ze swiat jest zly i ogolnie fee ( wiem to nie w tym temacie :zawstydzony: )
Dodam jeszcze, ze kiedys ja ze swoimi rodzicami chodzilam do parku na wspolne spacery, do kina....
dzis zastapily te niedzielne dni, wlasnie takie wielkachne budynki jak super markety i mulitikina...
PW Email Cytuj
Gmeras 
Wysłany: Czw Mar 02, 2006 12:44     

Szamanka napisał/a:
potrzebuja
a co moze nie ? jak by takie kina nie były pozadane to bajka była by oblężana ale ludzie lubia jeździć do zabrza :] i nikt mi tego nie zaprzeczy
PW Email Cytuj
Szamanka 
Wysłany: Czw Mar 02, 2006 13:04     

Gmeras, no oczywiscie, ze nikt nie moze zabraniac, bo kazdy ma prawo wyboru.
Lecz gdyby nie bylo takich kin, " Bajka" nadal byla by pozadana :D
Wiadomo, wszystko co nowe, nowoczesne..to piekne i ciekawe
PW Email Cytuj
Gmeras 
Wysłany: Czw Mar 02, 2006 13:08     

gdyby :]
ale mamy wolny rynek ;] i takie cos wygrywa :] ja niepowiem ze wole wypad do multikina ;]
PW Email Cytuj
Odpowiedz do tematu