Ale kino z z BAJK? |
Autor |
Wiadomość |
Gmeras
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 14:20
|

Imię: Piotr
|
Miało być UM(rzad miejski) a nie SM(spółdzielnia mieszkaniowa) :P :D to tak jak by ktos nie zrozumiał mojej mysli ;D |
|
|
|
|
madziar
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 16:31
|

|
Gmeras napisał/a: | starsze osoby lubia takie kllimaty takich kin a jak miasto gliwice bedzie to miec to bedzia rózne atrakcje organizowane przez miasto ;] |
Gmeras a ilu starszych widziałeś chodzących do bajki? No chyba że straszy to 30 latek ;)
Ja ostatni raz byłam baaardzo dawno na filmie braci Kohen, z Billem Bob Thortonem, był świetny, choć czarnobiały. Pamiętam że to były moje samotne walentynki. I siedzieli sami młodzi ludzie. Myślę że kina typu BAJKA chcą zaoferować pewien klimat, ambitniejsze kino. No i dla tych którzy chcą rodzinnie spędzić czas nie ma wymówki że pojdę do innej sali :) |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 16:36
|
|
madziar napisał/a: | kina typu BAJKA chcą zaoferować pewien klimat, ambitniejsze kino |
i tutaj sie warto zastanowić czy chcą czy będą musialy aby utrzyjmać się na powierzchni,ale nie ważne jak to się nazywa,jest wiele osob i starszych i mlodszych czekających na ambitne kino,a nie na"sieczkę",dlatego też niech wlasciciele Bajki zaczną za czymś takim się oglądać i takie pomysly realizować,bo koniec Bajki nadchodzi wielkimi krokami... :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: |
|
|
|
|
wolf
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 18:30
|

|
Widac że niemacie zielonego pojecia o marketingu co on moze zdzialac i z czym zwiazany jest marketing.
Dobry plan marketingowy by mogl podniesc Kino. |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 18:50
|
|
wolf napisał/a: | Widac że niemacie zielonego pojecia o marketingu co on moze zdzialac i z czym zwiazany jest marketing. |
ty, nie wszyscy :P ja sie tu jeszcze nie wpisalem :P
wolf napisał/a: | Dobry plan marketingowy by mogl podniesc Kino. |
a moze, moze :) tylko watpliwe jest aby urzad miejski byl by zainteresowany takim czyms :P tam tylko mysla o sobie :]
kino amok, bylem tam raz w zyciu i wiecej chyba nie pojde, nie dlatego ze puszczaja tam zle filmy, ale dlatego ze to kino tragicznie wyglada :P juz wole w domu zostac i na kompie obejzec, dla mnie taki sam efekt i jeszcze mam blisko do lodowki :)
mogliby jakies wygodne fotele i nowe zainstalowac, poprawic obraz i dzwiek na sali, walnac duzy swiecacy szyld przed wejsciem azeby bylo widac ze tu jest kino ;)
no i przedewszystkim zainwestowac w reklame :) ale po co, niech ludzie jezdza do zabrza filmy ogladac :P
tak samo z bajka by mogli zrobic :] ale po co, lepiej zlikwidowac i niech bedzie jedno kino :] to mnie najbardziej wkurza, boja sie zainwestowac, lepiej niech kupia jeszcze 5 pomnikow i sobie nagrody przyznaja
ogolnie to dla mnie zenada aby likwidowac kino, i tak nie za wiele tych kin w miescie mamy (2,3 ? :przestraszony: ) , a te milipleksy moze beda moze nie :]
nasze miasto ma naprawde super wizytowke, opel i tesco :rotfl: :rotfl: |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 20:01
|

|
Bzyki napisał/a: | no i przedewszystkim zainwestowac w reklame | co moze amok reklamy nie ma to chyba ty nie widzisz plakatów i nie czytasz gliwickich gazet ;] Bzyki napisał/a: | ale po co, niech ludzie jezdza do zabrza filmy ogladac | poniewaz lepszy dźwiek obraz i duzy wybór filmów prawie o której godzinie chcesz Bzyki napisał/a: | nasze miasto ma naprawde super wizytowke, opel i tesco | i radiostacja gliwicka czyli muzeum w którym nic nie ma :P |
|
|
|
|
madziar
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 22:23
|

|
Gmeras napisał/a: | radiostacja gliwicka czyli muzeum w którym nic nie ma |
Szkoda że tak myślisz, bo tam jest cała historia, ktorej nie powinniśmy zapominać. Najlepeij postawić nowe multipleksy, wsztystkie historyczne budynki poburzyć, miejsca z tradycjami zamienic w miejsca praktycze czyli fryzjer, sklep spożywczy itp.
Ja jestem za pozostawieniem odrobiny wlasnej tożsamości, kultury. Bo niedlugo będą tylko angielskie niemieckie francuskie molochy a my już powoli schodzimy do pozycji taniej siły roboczej. :/ |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 07:22
|

|
Madziar histtoria tylko tam gdzie jest zapisana do zwiedzania nic ciekawego Koles zamiast o histori radiostacji to gadał o zarówkach jak jest zbudowana ale to OT |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 19:56
|
|
Gmeras napisał/a: | poniewaz lepszy dźwiek obraz i duzy wybór filmów prawie o której godzinie chcesz |
no wlasnie, a dlaczego takiego kina w gliwicach nie ma ? bo ciolki nami rzadza :]
madziar napisał/a: | Szkoda że tak myślisz, bo tam jest cała historia, ktorej nie powinniśmy zapominać. Najlepeij postawić nowe multipleksy, |
no wlasnie, dlatego nie powinni likwidowac bajki, tylko wyremontowac, dac nowe lepsze opakowanie, takie kino w stylu retro to by bylo cos :D
Gmeras napisał/a: | histtoria tylko tam gdzie |
a idz :P
Gmeras napisał/a: | do zwiedzania nic ciekawego |
przez dwa miesiace w willi caro byla wystawa o zydach gliwickich :] i chyba nie powiesz mi ze to nie byla ciekawa wystawa :P |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 19:57
|

|
Bzyki napisał/a: | przez dwa miesiace w willi caro byla wystawa o zydach gliwickich i chyba nie powiesz mi ze to nie byla ciekawa wystawa | Ja tu mówie o radiostacji gliwickiej ale to OT OT OT |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 21:44
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Bzyki, napisal Cytat: | nie powinni likwidowac bajki, tylko wyremontowac, dac nowe lepsze opakowanie, takie kino w stylu retro to by bylo cos | ..ten pomysl mi sie podoba....taka mala pamiatka dawnych czasow by zostala i nie wierze, ze nie bylo by chetnych na seanse filmowe. |
|
|
|
|
wolf
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 21:53
|

|
Gmeras napisał/a: | Madziar histtoria tylko tam gdzie jest zapisana do zwiedzania nic ciekawego Koles zamiast o histori radiostacji to gadał o zarówkach jak jest zbudowana ale to OT |
Co ty gadasz ja byłem na radiostacji i gość gadał o historii gliwic radiostacji wszystko na temat nic o żadnych żarowkach nie bylo. Moze zle trafiles.
Mi sie zwiedzanie radiostacji podobało. :oczami: |
|
|
|
|
madziar
Wysłany: Sro Mar 01, 2006 23:27
|

|
Najlepiej postawić multipleksy i markety , a tradycje i historie niech szlag trafi. No narazie to wszystko zmierza wlasnie w tym kierunku niestety :kwasny: |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Sro Mar 01, 2006 23:55
|

|
Przynajmniej, kiedys jak rodzina wybierala sie do kina to wszyscy szli razem, razem ogladali film, razem pozniej go komentowali, smiali sie.....kino laczylo w jakis sposob zabiegane rodziny
..dzis to wyglada troche inaczej
Stoi sobie takie wielkie Multikino..zachwyca wielkoscia, nowoscia i wyborem co do filmow.....mam idzie na "wyciskach lez"...tata na jakies "przekrety mafijne" a dzieciaki mazseruja sobie na jakies "mordo bicia"....nie wyobrazam sobie drogi powrotnej do domu...no ale przeciez jest piekne z pozytecznym :kwasny: |
|
|
|
|
madziar
Wysłany: Czw Mar 02, 2006 00:06
|

|
i pewnie to co opisał szamanka jest powodem bycia "samotnym w tłumie" :( |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Czw Mar 02, 2006 07:03
|

|
madziar napisał/a: | Najlepiej postawić multipleksy i markety , a tradycje i historie niech szlag trafi. No narazie to wszystko zmierza wlasnie w tym kierunku niestety |
Szamanka napisał/a: | Przynajmniej, kiedys jak rodzina wybierala sie do kina to wszyscy szli razem, razem ogladali film, razem pozniej go komentowali, smiali sie.....kino laczylo w jakis sposob zabiegane rodziny
..dzis to wyglada troche inaczej
Stoi sobie takie wielkie Multikino..zachwyca wielkoscia, nowoscia i wyborem co do filmow.....mam idzie na "wyciskach lez"...tata na jakies "przekrety mafijne" a dzieciaki mazseruja sobie na jakies "mordo bicia"....nie wyobrazam sobie drogi powrotnej do domu...no ale przeciez jest piekne z pozytecznym | ale przecierz ludzie w tych czasach tego potrzebuja jest popyt na to |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Czw Mar 02, 2006 10:27
|

|
Gmeras, napisal Cytat: | przecierz ludzie w tych czasach tego potrzebuja jest popyt na to | :przestraszony: , potrzebuja Cytat: | bycia "samotnym w tłumie" | jak to trafnie ujela madziar?
No, jesli jest takie podejscie do sprawy, to nie ma co sie dziwic, ze swiat jest zly i ogolnie fee ( wiem to nie w tym temacie :zawstydzony: )
Dodam jeszcze, ze kiedys ja ze swoimi rodzicami chodzilam do parku na wspolne spacery, do kina....
dzis zastapily te niedzielne dni, wlasnie takie wielkachne budynki jak super markety i mulitikina... |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Czw Mar 02, 2006 12:44
|

|
Szamanka napisał/a: | potrzebuja | a co moze nie ? jak by takie kina nie były pozadane to bajka była by oblężana ale ludzie lubia jeździć do zabrza :] i nikt mi tego nie zaprzeczy |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Czw Mar 02, 2006 13:04
|

|
Gmeras, no oczywiscie, ze nikt nie moze zabraniac, bo kazdy ma prawo wyboru.
Lecz gdyby nie bylo takich kin, " Bajka" nadal byla by pozadana :D
Wiadomo, wszystko co nowe, nowoczesne..to piekne i ciekawe |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Czw Mar 02, 2006 13:08
|

|
gdyby :]
ale mamy wolny rynek ;] i takie cos wygrywa :] ja niepowiem ze wole wypad do multikina ;] |
|
|
|
|
|