-=: LISTY :=- |
Autor |
Wiadomość |
Aither
Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 21:02 -=: LISTY :=-
|
Smoczyca
Zaproszone osoby: 1
|
No i stalo sie... prawie kazdy ma dostep do internetu. W kazdej chwili mozna wyslac do bliskich list... dochodzi szybko i bez klopotow. Maile staly sie teraz jedna z glownych form komunikacji na duze odleglosci, nie wliczam w to smsow i mmsow, ktore tez pobily "stare poczciwe listy".
Chcialabym sie dowiedziec czy uzywacie jeszcze dlugopisow i kartek... czy piszecie jeszcze listy, czy sprawia wam to przyjemnosc? Jak reagujecie widzac list w skrzynce? |
|
|
|
|
espi
Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 21:08
|
Imię: Ania
|
Bardzo lubie dostawac, pisac tez lubie tylko musze miec o czym. Tak o niczym to mi nie idzie. Bedac w Londynie pisalam listy na raty, kiedy tylko mialam wolna chwilke. Wychodzily tasiemce jakich malo. Rekordzista mial 40 stron. :przestraszony: Ponoc pisze fajnie i mam lekka reke do pisania, wiec fajnie sie mnie czyta. :D |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 21:11
|
Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Nie kazdy w tym wspolczesnym swiecie jest wlascicielem internetu...moja bratowa powtarza ze to szatanskie urzadzenie :rotfl:
Fakt latwiej jest wyslac wiadomosc meilem i w tym samym dniu miec odpowiedz.W sms nie napisze tyle ile bym chciala.
Ostatnio wpadlam na pomysl aby swoim znajomym Ci ktorzy dorobili sie faxa pisac listy i wysylac wlasnie tym sposobem :rotfl:
Jednak nic nie zastapi przyslowiowej kartki papieru...czasami w rozne kolory,koperty i znaczka.Kiedys wysylalam tego "tonami"...dzis niestety mniej,chyba ze jestem na urlopie wtedy wysylam mase kartek.
To mile uczucie,gdy oprocz rachunkow jakie sa w skrzynce znajdzie sie czasami list od kogos znajomego
szkoda jednak,ze tak rzadko :(
za to moja wirtualna skrzynka zawsze jest pelna :(
chyba lubimy isc na latwizne :kwasny: |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 21:12
|
Smoczyca
|
burek, pobilas mnie o 3 kartki :) osobiscie uwielbiam pisac listy... a kocham je dostawac :) czasem mi odbija i pisze list do bratowej, ktora mieszka 2 ulice ode mnie :) czasem wole napisac list niz powiedziec to co chce... moj jezyk mnie ogranicza niestety bo zacina sie i juz koniec z mowienia, a reka swobodna :)
jednym zdaniem lubie i pisac i dostawac, to chyba najlepsza forma niespodzianki dla mnie :) |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 21:19
|
|
w liście mozna nieraz dokładniej wyraźić to co chce się powiedzieć... możńa zastanowić sie nad kazdym zdniem i słowem... i nikt Ci nie przerywa :)
Zresztą zaletą listu nad @ jest jego materialność... nie jest to tylko ulotny ciąg zer i jednek który jednym kliknięciem usuwamy z komputera....
[ Dodano: 2005-09-16, 23:20 ]
Tradycyjny list ma swoją "duszę" wysyłając do kogoś list wysyłąmy jakąś maleńką cząsktkę siebie :). |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 21:27
|
Smoczyca
|
Szamanka napisał/a: | chyba lubimy isc na latwizne |
tak... to jest na pewno prawda... czlowiek jest takim wlasnie stworzeniem co maxymalnie ulatwia sobie zycie. Osobiscie... wkladam w kazdy list sporo serca a jesli jeszcze osoba do ktorej pisze jest uradowana to chyba nie ma nic lepszego niz wlasnie ta radosc :) Uwielbiam ozdabiac listy :) roznymi sposobami :D ale tez lubie kolorowa papeterie :) |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 21:31
|
|
Aither napisał/a: | wkladam w kazdy list sporo serca |
Aither napisał/a: | Uwielbiam ozdabiac listy |
no i własnie o tym pisałem... w ten sposób przesyłąsz w korespondencji kawałęczek siebie :). W ten sposób list nie jest bezimienny i nijaki :) |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 21:33
|
Smoczyca
|
ziutek997, hehehehe zreszta przekonasz sie :) juz prawie koncze list do Ciebie :) mam nadzieje ze w poniedzialek uda mi sie go wyslac :) |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 21:44
|
Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Aither, napiszesz tez do mnie?
obiecuje odpisac :D |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 22:21
|
Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
pisze tylko maile bo szybciej i za darmo |
|
|
|
|
Dev
Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 23:42
|
|
ja nigdy nie pisze listow, ani nie wysylam kartek , nie lubie tego :)
sa maile, gg, i inne (...) wiec nie mecze sie :] |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 00:52
|
Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
Niestety listów już nie pisze bo nie mam do kogo, wszyscy teraz piszą tylko maile, smsy, dlatego jak tylko mam okazję to wysyłam kartki z pozdrowieniami i bardzo się cieszę, gdy jakąś dostanę :)
Kiedyś gdy przechodziłam trudne chwile w moim życiu , bardzo była mi potrzebna przyjaciółka, ponieważ jej niestety nie miałam przelewałam swoje żale na papier, popłakałam sobie i paliłam list, przynosiło mi to dużą ulge.
Obecnie długopisu uzywam dość czesto i może nie kartek ale małych żółtych karteczek, na których pisze "kocham Cię", "uśmiechnij się" "miłego dnia" lub cos w tym rodzaju i podrzucam dzieciom do zeszytów, a mężowi do portfela :D |
|
|
|
|
asik
Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 08:48
|
|
kisia napisał/a: | pisze "kocham Cię", "uśmiechnij się" "miłego dnia" lub cos w tym rodzaju i podrzucam dzieciom do zeszytów, a mężowi do portfela |
fajnie znaleźć coś takiego w zeszycie bądź portfelu:) |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 09:05
|
Smoczyca
|
Szamanka napisał/a: | Aither, napiszesz tez do mnie? |
Moja droga :) pw dokladny adres i masz liscik ode mnie w przeciagu tygodnia :) :* oczywiscie jesli lubisz... a uprzedzam moze tego troche byc :D |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 09:05
|
Imię: Mariusz
|
ja tez nie pisze juz listow,faktycznie teraz maile ,smsy , telefony..poprostu wygoda |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 09:07
|
Smoczyca
|
ja pewnego czasu wysylalam do swojej polowki wlasnie takie krotkie lisciki, dzielila nas duza odleglosc... ale codziennie z pracy wychodzac wrzucalam list do skrzynki :) nie byl on strasznie dlugi ale kilka zdan pare cieplych slow... :) |
|
|
|
|
p4cz3k
Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 09:26
|
Imię: Marcin
|
uwielbiam dostawac listy :=] i to nie maila bo one sa takie (przynajmniej dla mnei) bez polotu :p sam pisze troszke - z wakacji zawsze wysylam mase kartek - i sam otrzymuje dosc sporo :=]
kiedys mialem taki okres w zyciu ze chodzilem po ksiegarniach i wybieralem jakies ladne kartki - i wysyallem do znajomych, jakie bylo ich zdziwienie jak dostawali tak poprostu bez zadnego powodu :=] |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 09:59
|
|
Cytat: | juz prawie koncze list do Ciebie |
Aither, umieram z ciekawości :)
Pisanie listów jest równie przyjemne jak otrzymywanie..... |
|
|
|
|
Aither
Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 10:31
|
Smoczyca
|
ziutek997, ino skoncze sprzatac i ciag dalszy :D wczoraj przesadzilam bo pisalam na raz 3 listy :D hehehehe siedzialam do 1 w nocy :) w poniedzialek wysle rano :)
p4cz3k daj adresa na pw ^.^ naskrobie cos jak posprzatam chate :D
Szamanka czekam na Twoj adres Diablico :evil: |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Sob Wrz 17, 2005 11:21
|
|
Aither, Hahaha... widzę że już powoli zamieniasz się w fabrykę :P
Weź kalkę i pisz kilka na raz ;) |