Poprzedni temat «» Następny temat
aparat cyfrowy-pomocy
Autor Wiadomość
jan 
Wysłany: Wto Lis 14, 2006 21:23     

nowakm napisał/a:

A jeżeli chodzi o zakup w sklepach, to absolutnie sie nie opłaca, maja takie przebicie cenowe, ze szok !! :szok:

polecam stronę h t t p;//w w w ceneo, p l/Aparaty_cyfrowe
PW Email Cytuj
jan 
Wysłany: Wto Lis 14, 2006 21:38     

=CzArNuLkA= napisał/a:
Ja nie potrzebuje lustrzanki bo nie chce profesjonalnych zdjęć tylko dobre zdjęcia.

Bardzo rozsądne podejście, bowiem co z tego ze bedziesz chodziła z wypasionym sprzetem jezeli jego mozliwości beda wykorzystane w kilkunastu procentach. Zwykły kompakt naprawdę potrafi bardzo dobrze zapamietac obraz pod warunkiem ze bedzie wyposarzony w dobre oko. Ilosc pikseli którymi tak bardzo sie czesto podniecamy to nie najwazniejszy niestety parametr. Jeżeli oko ( czytaj obiektyw) jest do kitu, to piksele niewiele już zdziałają
Osobiscie od kilku lat foce Olkiem UZ c770 i uwazam go za naprawde udany model. :ok:
Niestety nie produkowany już :/
PW Email Cytuj
nowakm 
Wysłany: Sro Gru 06, 2006 13:05     

Imię: Dolphinek
Hmmm, a co sądzicie o Canonie S3?? może, ktos używał tego aparatu i może go ocenic?? Bo zamierzamy zmienić aparat, ale na jakiegoś Canona, niekoniecznie Eosa :P
PW Email Cytuj
Makavelio 
Wysłany: Czw Gru 07, 2006 17:06     

Hmm może Sony H5 :D
PW Email Cytuj
Bestja13 
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 10:56     

KISIA Jesli jeszcze nie kupilas aparatu to dam ci dobra rade lepiej wydac wiecej i cieszyc sie z dobrych jakosci niz szybko znudzic sie gorszym choc tanszym aparatem.Mam Kodaka Z650 6.1megapiksel 10Xzoom Zabawa byla swietna ale już mysle o dokupieniu lepszego obiektywu i różnych bajerow .Ps.Zastanow Sie

*poprawiłam błędy i nieczytelne wyrazy-kisia
Ostatnio zmieniony przez kisia Wto Sie 28, 2007 13:53, w całości zmieniany 2 razy  
PW Email Cytuj
kisia 
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 11:29     

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
Bestja13, nie znam się na aparatach i muszę mieć taki, który sam sobie wszystko ustawi ;)
Poza tym juz mam i jestem z niego zadowolona, no prawie :D
PW Email Cytuj
charon 
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 15:07     

Bestja13 napisał/a:
Jesli jeszcze nie kupilas aparatu to dam ci dobra rade lepiej wydac wiecej i cieszyc sie z dobrych jakosci niz szybko znudzic sie gorszym choc tanszym aparatem.

a mi sie jednak wydaje ze na "1" aparat dla amatora itp to bez sensu jest wydawac kokosy skoro, jak juz było pisane wczesniej, nie wykorzysta mozliwosci aparatu a strasznej różnicy widzieć nie bedzie. Najpierw pobawic sie troche tanszym a jak najdzie ochota i zacznie sie bardziej interesowac fotografią - wtedy kupic cos lepszego. Poza tym aparaty co roku tanieją i za rok kilka stówek mniej zapłaci za niezła maszynke, lub kupi sobie supermegahiperwymiatacz wielkosci komórki a mozliwosciach teleskopu :)
Pozdro
PW Cytuj
Bestja13 
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 10:32     

KISIA dzieki za poprawe ja osobiscie nieprzywiazuje do bledow wagi.Niekture aparaty same sie ustawiaja morzna takrze wybierac w opcjach.A propo ja tez nieznam sie na aparatach,poprostu ma on robic zdjecia...HMM ajakosc zawsze mozna poprawic w roznych programach do obrubki cyfrowej ZYCZE MILEJ ZABAWY Z APARATEM
PW Email Cytuj
Odpowiedz do tematu