617 - dzien dobry, kontrola biletow |
Autor |
Wiadomość |
Tom@k
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 18:16
|

|
a ja dzisiaj miaem 2 razy kontrole w jednym dniu :P i ani razu nie zapłaciłem, ma się to szczęście :) raz w 194, drugi raz własnie w 617, jak wracałem z Zabrza, gdzieś ok. 14 :)
Dlatego wole autobusy typu 710, którymi jezdze od paru lat i kontrola jest raz na 5 miesięcy. I i tak zawsze udaje mi się wyjsc z tego żywo.. 710 najlepszy, po co w innych tracić nerwy :D |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Pią Lip 13, 2007 10:28
|

|
mefkm, jade A-4 skrecam na 3 Stawy i pozniej odrazu na Graniczna a tam znajduje sie moje biuro |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Pią Lip 13, 2007 10:30
|

|
mefkm napisał/a: | ale niezgodze sie ze jest to ekonomiczne wyjscie - ktos tak wczesniej napisal, ze taniej wychodzi autem |
napewno nie wychodzi taniej ale dla mnie to duza oszczednosc czasu, ktorego ciagle mi brak i jazda pociagiem ktora zabierala mi 4 godziny dziennie ,wiecej nie wchodzi w rachube |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Pią Lip 13, 2007 12:39
|
|
trunks napisał/a: | ano tak z Sosnicy nie tak blisko na pociag... |
I tu się mylisz, bo możesz zawsze jechać do Zabrza na pociąg ;)
Za ten czas co pociąg będzie jechał z Gliwic, można sobie 32 podjechać do Zabrza i zawsze gdzieś 20-30 minut jest się do przodu ;] |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Pią Lip 13, 2007 15:28
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
w sumie racje Krzysio, jakos dziwnie nie dotarło do mnie, ze z Gliwic blizej moze byc na stacje do Zabrza niż do Gliwic hehe |
|
|
|
|
Grabarz
Wysłany: Pią Lip 13, 2007 15:35
|

Imię: Jak wyżej ;)
|
trunks napisał/a: | nie dotarło do mnie, ze z Gliwic blizej moze byc na stacje do Zabrza niż do Gliwic hehe |
i biedaku pół życia spędziłeś na dojścia do stacji w Gliwicach :deszcz: |
|
|
|
|
Harcerka
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 18:36
|

|
Dorothea to znaczy ze praktycznie pracujemy w tym samym miejscu:)) hehe
ja rowniez tam zjezdzam:) |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 10:56
|

|
Harcerka, no widzisz, jaki ten swiat mały, moze sie kiedys spotkamy........ |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 11:50
|

|
Harcerka, no to jest nas juz 3 :ok: |
|
|
|
|
Harcerka
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 18:51
|

|
no pewnie;)))
Chopin i eine tasse caffee |
|
|
|
|
sabina
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 09:22
|

Imię: Sabina
|
A mnie złapano wczoraj,nie buntuję się bo jezdze codziennie od 2 lat za free,a dlaczego a dlatego,że syf w autobusach na maksa, usiąść to zapomnij, często się spóźniają.Zresztą może mnie 3 razy złapali to i tak płacę bo to i tak mało,jeśli miałabym kupoważ co miesiąc bilet za prawie 100 zł to bym chyba zbankrutowała, czasami to się nawet przejdę pieszo do roboty (tra to jakieś 70 minut),a le nie mam zamiaru kupować biletów ani mi się śni. Zresztą jakby kobuchy były uczciwe to może inaczej bym na to patrzyła, a tak kobuchy sobie piszą mandaty komu chcą, albo przymykają oko, albo np umawiają się z ładnymi dziewczynami na przysłowiową kawę jeśli dziewczyna nie ma biletu, ale ma za to ładne cycki i dupę,albo jak im kilku kolesi pogrozi,że dostaną w papę. I tak to wygląda,albo wszyscy płacą i kupują bilety ,albo nie ot co. |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 11:34
|

|
sabina napisał/a: | albo wszyscy płacą i kupują bilety ,albo nie ot co. | dokładnie!
Ja kiedys jechałam bez biletu i weszło 2 kanarów. Podeszli do grupy górników ktorzy jechali z roboty( z KWK Wujek) i poprosili bilety , jeden z nich sie spojrzał i parsknoł smiechem a reszta olala kanarów. I nie mieli odwagi juz sprawdzac reszty biletow wiec wysiedli na najblizszym przystanku :P |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 13:42
|

|
sabina napisał/a: | A mnie złapano wczoraj |
a płaciłaś pełną kare czy taką mniejszą ? ;)
sabina napisał/a: | Zresztą jakby kobuchy były uczciwe to może inaczej bym na to patrzyła |
nie ma co gadac wiekszosc kobuchow wygląda jak żulki i wchodzą do autobusu jak chcą na flaszke wydębić :oczami: |
|
|
|
|
Tom@k
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 22:02
|

|
Cytat: | nie ma co gadac wiekszosc kobuchow wygląda jak żulki i wchodzą do autobusu jak chcą na flaszke wydębić :oczami: |
ciekawe stwierdzenie, nie powiem :P prawda jest taka, że zwykle kobuch się uczepi kogoś, kto mu sie nie spodoba... bo jakby miał wszystkich spisać w autobusie, którzy nie mają (normalnie) skasowanego biletu, to by mu czasu nie starczyło :) |
|
|
|
|
Wieczorny
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 12:09
|

|
Tom@k napisał/a: | ciekawe stwierdzenie, nie powiem prawda jest taka, że zwykle kobuch się uczepi kogoś, kto mu sie nie spodoba... bo jakby miał wszystkich spisać w autobusie, którzy nie mają (normalnie) skasowanego biletu, to by mu czasu nie starczyło |
nie zgodzę się. jakieś pół miesiąca temu, zgarnęli w 126 mnie i jeszcze 11 innych osób. jeden typ tylko zdążył na światłach wyskoczyć przez okno... |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 12:10
|

|
Wieczorny napisał/a: | jeden typ tylko zdążył na światłach wyskoczyć przez okno... |
hahahahahahha normalnie sie rozbawiłam , juz widze goscia przez okno wyskakujacego buhahahahhaha |
|
|
|
|
Tom@k
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 19:18
|

|
Wieczorny napisał/a: | mnie i jeszcze 11 innych osób. jeden typ tylko zdążył na światłach wyskoczyć przez okno... |
:rotfl:
jeden madry :D
jak ja jade busem, to kasuje tylko jedna osoba.. tak jak ostatnio w 187 wieksza czesc osob nie miala biletu, a koles doczepil sie do takiej fajnej brunetki (ok. 19 :P ). |
|
|
|
|
Alinka
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 19:36
|

Imię: Ala
|
Tom@k napisał/a: | jak ja jade busem, to kasuje tylko jedna osoba.. tak jak ostatnio w 187 wieksza czesc osob nie miala biletu, |
skad wiesz ze nie mieli?? moze mieli miesieczne :P |
|
|
|
|
Tom@k
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 19:45
|

|
no moze mieli... ale jakos nie kwapili sie, zeby je wyciagnac i na pierwszym przystanku (dziwnym zbiegiem okolicznosci) wysiadlo bardzo duzo osob :P |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 22:05
|

|
katarzyna35k-ce napisał/a: | hahahahahahha normalnie sie rozbawiłam , juz widze goscia przez okno wyskakujacego buhahahahhaha |
nic w tym smiesznego, to normalne, ze jak jest okazja czyli autobus stoi, to sie probuje uciec, kiedys z qmplem tez wyskakiwalismy przez okno na światlach...dobrze, ze byla duza ciżba i zanim kobych zorientowal sie, to juz nic nie mogl zrobic... |
|
|
|
|
|