Dobry Bank |
Autor |
Wiadomość |
Zinka
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 22:16 Dobry bank, dobry kredyt, dobry doradca :)
|

|
Witam cieplutko :)
Czy ktoś może polecić dobry bank a przy okazji jakiegoś naprawdę dobrego doradcę kredytowego, takiego co doradzi i nie odeśle na drzewo ?
Pozdrawiam
Zinka :) |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 01:04
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
Temat jak dla mnie bardzo na czasie więc przyłączam sie do pytania Zinka napisał/a: | Czy ktoś może polecić dobry bank a przy okazji jakiegoś naprawdę dobrego doradcę kredytowego | Rozważam możliwość zaciągnięcia kredytu. Ponieważ w swoim banku nie dostane :/ zaczełam rozglądam sie za innym bankiem i znajoma poleciła mi Polbank. Wydaje mi się że ten bank jako że dosyć późno wszedł na nasz rynek musi jakoś przyciągnąć klientów, dzięki czemu może mieć ciekawe oferty. Ponoć samemu można zdecydować kiedy chce się spłacać kredyt i jaka ma być wysokość raty, oprocentowanie 4,25 % Zobaczę jak to wygląda w praniu. Jestem umówiona z panią z tego banku na rozmowę. Przyjdzie do mnie do domu :D
Zinkajak będe wiedziała coś więcej to dam znać |
|
|
|
|
Grabarz
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 07:49
|

Imię: Jak wyżej ;)
|
Powiem tak, mam doświadczenie kredytowe w banku śląsku, oraz w mbanku. I ile w mbanku każdy do kogo się zwróciłem odpowiedział błyskawicznie i trafnie na moje pytania, o tyle w ING nikt nie chciał brać odpowiedzialności, szły skargi, umawianie się z "doradcą", który potrafił się spóźnić na spotkanie prawie godzinę itp. Oczywiście piszę o gliwickim oddziale ING.
Jednak odpowiadając na pytanie - jeśli miałbym teraz brać kredyt, to tylko w mBanku. Najlepiej pojechać do carrefoura lub M1 i tam w mkiosku wszystkiego się dowiedziecie, łącznie z wydrukiem symulacji kredytu. Kiedy poprosiłem o taką symulację w ING, panie powiedziała "ale to będzie tyle trwało" (trwało chyba z 2 minuty) - jak to sobie wszystko przypomnę, to przepraszam, ale qrwaaaa maććććć !!! |
|
|
|
|
kaszanna
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 08:14
|

|
A Expander? Dobiorą, policzą, podpowiedzą. Mają umowy ze sporą ilością banków. |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 13:03
|

|
kaszanna napisał/a: | Expander? Dobiorą, policzą, podpowiedzą |
a po co płacic skoro mozna za daromo uzyskac takie informacje.
w w w projekt-x, p l
polecam ;)
sama tam pracuje :rotfl: |
|
|
|
|
kaszanna
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 13:36
|

|
Ale w Expanderze przecież się nie płaci :szok: Chyba że się coś zmieniło. |
|
|
|
|
Arex30
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 13:50
|

Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
|
A w czym moge pomóc
PW jaki kredyt? Na ile? Na co ? |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 17:35
|

|
kaszanna napisał/a: | Ale w Expanderze przecież się nie płaci Chyba że się coś zmieniło. |
Expander pobiera sobie prowizje z kredytu otrzymanego.Klient tego nie widzi bo jest to w kosztach uzyskania wiec nie ma pojecia ze doradca tez na tym zarobi. No przeciez musza tez na tym zarabiac, bo kto w tym kraju robi cos za darmoche? :/
Kisiu Polbank jest obecnie najbardziej konkurencyjnym w ofercie bankiem dla klienta pierwszego kontaktu. Ja osobiscie tem tam mam kredyt bezpieczny i bardzo sobie go chwale. Z czystym sumieniem polecam! |
|
|
|
|
Grabarz
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 18:35
|

Imię: Jak wyżej ;)
|
A ja się będe upierał przy mbanku (Polbanku akurat nie znam). Polecam to, co mnie nie zawiodło :)
Co do korzystania z pośredników, to na prawdę szkoda kasy. Jeśli nie ma się głowy do umów, to poprosić kogoś z rodziny lub znajomego, a potem odpalić na piwo - wyjdzie taniej ;) |
|
|
|
|
Zinka
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 20:34
|

|
Witam serdecznie :)
Bardzo dziękuję za wszystkie porady. Jesteście THE BEST :),. Z ciekawoscia będę śledzić ten wątek. Kisiu jak sie umówisz z tą panią z Polbanku, to daj znać i podziel się wrażeniami. Sama jestem ciekawa co proponują i czy są elastyczni :) Sama jestem ciekawa tego kredytu , który ma nasza katarzyna35k-ce.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 10:52
|

Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
|
Ja mam kredyt w GE money i sobie chwale jak narazie,chociaz poniewaz chce dokonac kilku zmian napewno przejde sie do Polbanku :) |
|
|
|
|
Aessa
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 19:07 Banki
|

Imię: Paulina
|
No i jednak temat się znalazł :P Jakie są najlepsze waszym zdaniem? W jakim jest najbardziej opłacalne wzięcie kredytu, karty kredytowej, etc ? Najbardziej mi zależy na waszym zdanie co do kont osobistych, a raczej wspólnych. W którym banku można założyć takie konto i gdzie jest najkorzystniejsze? |
Ostatnio zmieniony przez Aessa Sro Maj 30, 2007 03:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mariusz
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 19:27
|

Imię: Mariusz Damian
|
BPH.
Stawiam na profesjonalizm.
A temat odnośnie banków już był ... |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 21:36
|

|
h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=3282&postdays=0&postorder=asc&highlight=bank&start=0]dobry bank |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 21:55
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
|
|
|
|
nemo1125
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 00:18
|

|
Aessa napisał/a: | waszym zdanie co do kont osobistych, a raczej wspólnych. W którym banku można założyć takie konto i gdzie jest najkorzystniejsze? | Lukas Bank. Mam tam konto internetowe od 1999r i nie marudzę, ostatnio właśnie przekształciłem je w wspólne. Mam wersję płatną 7 zł miesięcznie ale wszystkie przelewy i wypłaty z bankomatów Banku Zachodniego i Euronetu za darmo no i dostęp do konta w placówce, przez telefon i internet.
Niewielkie kredyty konsumpcyjne (lodówka, pralka itp.) też Lukas bo mam je łatwo dostępne jako znany klient ale większa gotówka to Polbank - mają zdecydowanie najtańsze kredyty. |
|
|
|
|
Aessa
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 03:42
|

Imię: Paulina
|
A wiecie coś jeszcze na temat kont wspólnych? W jakich innych bankach można takie założyć? :niepewny: |
|
|
|
|
nemo1125
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 09:09
|

|
Aessa napisał/a: | A wiecie coś jeszcze na temat kont wspólnych? | No np w Lukasie :-) ale chyba w każdym można :oczami: |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 10:17
|

|
h t t p;//banki.maxlinks.org/inteligo/55/
polecam gdyz jest stały dostep internetowy.
W sumie w wiekszosci banków mozna takie konto załozyc. Odradzam ING Bank Sląski!
Jest najbardziej konfliktowym bankiem jaki znam. |
|
|
|
|
kaszanna
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 13:31
|

|
katarzyna35k-ce napisał/a: | Odradzam ING Bank Sląski!
Jest najbardziej konfliktowym bankiem jaki znam. |
Kochana, jak zamykałam jedno konto to tkwiłam w banku po parę godzin bo: coś zgubili, ktoś inny musi to załatwić itd. Gdyby nie to, że mam u nich konto już parę dobrych lat i nie chce mi się tkwić w kolejkach żeby zamknąć następne konta, to na pewno wyniosłabym się od razu. Dobrze, że tak mało u nich bywam i wszystko załatwiam przez internet. |
|
|
|
|
|