Dobry Bank |
Autor |
Wiadomość |
De_Luca
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 16:28
|

|
Tobi- a co ja bede sie w szczególy wdawać.. nie polecam tego nikomu!! to jest takie "podkonto" 'idol'. tatuś jak mu sie zachce to mi może cała kase wybrać. do tego karty b bis jak wspomnialam nie honoruje sie w polowie sklepów (dobra przyznam sie- nie mam pojecia ile kosztuje prowadzenie =P ) no oczywiście filia jest w Żernicy i to jest główny powód dla którego mam kesz w tym banq <już wkrótce to sie zmieni> |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 23:38
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
De_Luca, to rzeczywiscie jakies daremne to konto, weź se załuż w mbanku najlepiej ;) |
|
|
|
|
Tobi
Wysłany: Czw Sty 12, 2006 08:52
|

Imię: Tobiasz
|
Tak z ciekawości pytałem, zawsze to jakaś nowość :D |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Sro Lut 15, 2006 09:09
|

Imię: Bożydar :]
|
Frycek, wybrałeś już coś? |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Sro Lut 15, 2006 10:02
|

Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
|
Ja mam Ciagle w Mbanku :)
myslalem nad BPH ,ale tam oplaty maja......
wiec zostaje przy mbanku |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Czw Sie 10, 2006 17:26
|
|
ja od 3 miesiecy mam w mbanku i na razie jestem zadowlony :P praktycznie zero oplat, jedyny minus to to ze do bankomatu musze jechac do centrum, ale da sie przezyc :] no i ladna karte dostalem :P polecam ;-) |
|
|
|
|
krystian
Wysłany: Czw Sie 10, 2006 23:13
|

|
ja mam w lukas banku, tzw konto internetowe. place miesiecznie 90 groszy za karte czy za cos tam. juz sam nie wiem. ale tak prawde mowiac to jest mi to obojetne w ktorym banku mam konto. wazne zeby comiesieczne oplaty byly niskie i zebym mogl placic ta karta bez problemu w sklepach czy na stacjach benzynowych. a nazwa banku czy co tam jeszcze mnie za bardzo nei interesuje |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 15:47
|

|
Ja powiem tak . Kredyt to tylko w POLBanku lub PKO BP a konto to mbank lub lukas choc ja polecam PKOBP. :] |
|
|
|
|
Krzysio [Usunięty]
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 16:41
|
|
katarzyna35k-ce napisał/a: | choc ja polecam PKOBP. :] |
dlaczego ? ;-) |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Nie Sie 13, 2006 12:56
|

Zaproszone osoby: 2
|
Bzyki napisał/a: | dlaczego ? ;-) |
Bo tam pracuje? :D |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 22:14 Dobry Bank
|

|
Jak zwykle nie wiem gdzie umieścić temat :P
Chciałabym założyc konto i dlatego zwracam się z prośbą,aby ktoś,kto ma o tym jakieś pojecie (czyli w sumie osoby zadowolone ze swojego banku) mi coś doradził. Nie mam stałych dochodów i nie zalezy mi na oprocentowaniu. Zastanawiałam sie nad mBankiem ,ale przeczytałam potem na necie o jakiś dziurach no i teraz nie wiem.
Bardzo prosze o pomoc.. |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 22:28
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
był juz taki temat zakładany, poszukaj moze znajdziesz, w kazdym razie doszlismy do wniosku, ze najlepszy jest mbank i wiekszosc osob chyba ma tam konto. Plusy to darmowe prowadzenie konta i relatywnie wysokie oprocentowanie (jak to w banku elektronicznym). Do ekonta dają za darmo karte debetową, łatwe zarządzanie kontem przez internet.
Tymi dziurami sie nie przejmuj, juz to naprawili, a pozatym nikt ci nie moze przelac pieniedzy z konta na inne jak nie zna kodow jednorazowych, ktore masz tylko ty i nie są one w necie tylko przysyłają na kartce.
Ja tam jestem od paru lat i nie narzekam |
|
|
|
|
De_Luca
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 22:34
|

|
Ja mam 2 konta, z GetinBanku praktycznie nie korzystam (mało bankomatów, pozatym miałam karte Bbis którą w mało którym sklepie szło zapłacić, a teraz w ogóle zlikwidowali karty na ten rodzaj konta <Idol> podpinane pod rodziców) więc nie polecam. Natomiast z 2go w CitiBanku jestem w sumie zadowolna. Założenie wraz z wydaniem karty zajęło mi jakieś pół godzinki, obsługa fajna (przynajmniej w Gliwicach), rachunek bieżący, rachunek walutowy, dostęp on-line, za prowadzenie rachunku ciachają 4 zł z hakiem na miesiąc, karta Maestro =) |
|
|
|
|
Mariusz
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 22:47
|

Imię: Mariusz Damian
|
BPH - prawie wszystko za friko dla studentów przy koncie studenckim :)
Potrzebna tylko legitymacja.
Przelewy, wybieranie kasy z bankomatu, bankowość internetowa za darmo.
Płacisz raz na miesiąc 5zł za używanie karty do bankomatu.
Mam od pół roku i jestem zadowolony. |
|
|
|
|
Major
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 23:34
|

Zaproszone osoby: 2
|
Konto w BZWBK od prawie roku, koszt utrzymania od 0zł do iles tam w zaleznosci od opcji. W tym masz prowadzenie konta online, opcjonalne bezpieczne przelewy z wiadomoscia sms na telefon komorkowy z kodem potwierdzajacym. 2zł miesiecznie za ubezpieczenie, do tego bardzo duze mozliwosci tworzenia funduszy. Jedyny minus malo bankomatow i przy opcjach jakie ja wybralem 7zł miesiecznie za utrzymanie konta, ale nie trzeba ich miec. |
|
|
|
|
p4cz3k
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 23:50
|

Imię: Marcin
|
ostatnio sie zastanawiam nad zmiana banku :)
obecnie w inteligo - i niejestem zadowolony - oplaty miesieczne w moim przypadku to ponad 10 pln - stara umowa - bez mozliwosci renegocjacji :P (za wydanie nowej karty 20 pln :P chore :) )
ing bank slaski - tam wlasnie planuje otworzyc rachunek - zaproponowano mi prowadzenia konta 3 pln / karta za 0 pln / przelewy internetowe 0 pln (do wszystkich bankow) / nie pamietam co tam dalej :) narazie nie mialem czasu dokladnego przejzenia oferty |
|
|
|
|
Harcerka
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 23:51
|

|
Lukas Bank:)
konto wysoko oprocentowane, karta gratis
oplaty w zaleznosci od opcji a opcja od dochodow;)
ja nie dosc ze nie place za konto (ekonto-pro) to dodatkowo dostaje Bonus 2 PLN miesiecznie za stałe wpływy:)
latwy dostep do funduszy i staly podglad - minusem jest iz nie ma jak w Mbanku supermarketu funduszy i opcji emakler |
|
|
|
|
jahu
Wysłany: Pią Sty 12, 2007 09:48 Re: Dobry Bank
|

|
=CzArNuLkA= napisał/a: | Jak zwykle nie wiem gdzie umieścić temat :P
Chciałabym założyc konto i dlatego zwracam się z prośbą,aby ktoś,kto ma o tym jakieś pojecie (czyli w sumie osoby zadowolone ze swojego banku) mi coś doradził. Nie mam stałych dochodów i nie zalezy mi na oprocentowaniu. Zastanawiałam sie nad mBankiem ,ale przeczytałam potem na necie o jakiś dziurach no i teraz nie wiem.
Bardzo prosze o pomoc.. |
Wszystko zalezy jakie masz potrzeby - warto sie zastanowic np jak czesto korzystasz z przelewow, czy masz zlecenia stale, korzystasz z internetu i chcesz miec dostep on line (opcja nie wszedzie bezplatna), czy moze chcesz korzystac z uslug powiazanych (np suermarket w mBanku) ale i czy np czesto masz zamiar wplacac gotowke (tu np mBank w zasadzie dyskwalifikowany bo wplatomatow malo :( ). Wszystko tez zalezy od twojego statusu - np dla studentow wiekszosc bankow ma uslugi profilowane specjalnie pod nich :-)
Ooglnie internetowy mbank nie jest z tak zlym wyborem dla osob nie majacych stalcyh dochodow - oprocentowanie srednie, sporo uslug dodatkowych, przelewy atrakcyjne bezplatna karta debetowa - a z tymi dziurami to troche przesadzaja - podobne wpadki mialo juz wiele innych bankow - tych z polskeij czolowki Pamietaj jednak o klopotliwej sprawie wplat gotowki do mBanku. |
|
|
|
|
Arex30
Wysłany: Sob Sty 13, 2007 22:24
|

Zaproszone osoby: 10
Imię: Arkadiusz
|
ING Bank Śląski!!!!!!!
Citibank!!!!!!!!