Kleszcze |
Autor |
Wiadomość |
Morqana
Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 20:16
|

|
Tunia napisał/a: | Jesteście okropni panikarze z tymi kleszczami. |
Tunia, paniekarze,nie panikarze, dmucham na zimne, miejmy nadzieje, ze nie nadzieje sie na kleszcza,a raczej on na mnie ;) |
|
|
|
|
*motylek*
Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 20:24
|

|
MorQaNa tak jak ja...a jaki krzyk byl przy tym...a jakie mnei obrzydzenie wzielo jak to zobaczylam fee.. :kijemgo: |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 21:24
|

|
*motylek* hehe :D też taką miałem :P ale okazało się że to przeziębienie :) bo pogoda też była niebardzo :) i przeszło po jednej tabletce :)
Jak się nie mylę to Aiter też potem miala niewielką gorączkę :) |
|
|
|
|
*motylek*
Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 22:54
|

|
paskudne kleszcze :-) niezaleznie co ta goraczka znaczyla...mam nazieje ze nic z tym robactwem nie miala wspolnego ;-) :super: |
|
|
|
|
darkenstein [Usunięty]
Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 00:03
|
|
*motylek* napisał/a: | co ta goraczka znaczyla...mam nazieje ze nic z tym robactwem nie miala wspolnego ;-) |
obawiam sie ze masz płodne dni :D |
|
|
|
|
*motylek*
Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 11:47
|

|
darkenstein mama mi to samo powiedziala :rotfl: |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 12:54
|

|
Tunia napisał/a: | Piszecie o czarnej kropce w rance po kleszczu. Ranka swędzi? Przypuszczalnie to głowa tego owada została. |
dokładnie tak własnie mogło sie stac.
Wyciagajac kleszcza zawsze trzeba go jakby "wykrecac", nigdy wyrywac.Ja wole robic to palcami, wtedy zawsze jestem pewna ze wylazł w całosci, robiac to pensetą kilka razy przytrafiło sie ze głowa mi sie urwała i została w ciele. :szok:
Nigdy kleszcza przed wyciagnieciem nie nalezy smarowac zadnym, tłuszczem, kremem i innym paskudztwem.Smarując go zaczyna sie dusic i wtedy do naszego ciała "wypluwa"swoja paskudną sline |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 16:00
|

Imię: Piotr
|
Tunia napisał/a: | Piszecie o czarnej kropce w rance po kleszczu. Ranka swędzi? Przypuszczalnie to głowa tego owada została. | wyciagłem go z głowa ;) a kropa nieswedziała i znikła sama ;) |
|
|
|
|
*motylek*
Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 21:37
|

|
a mnie dalej swedzi ale juz coraz mniej a kropke mam dalej :(
na dodatek wyciagl mi go lekarz-chirurg :szok: |
|
|
|
|
Morqana
Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 21:55
|

|
Dorothea napisał/a: | Wyciagajac kleszcza zawsze trzeba go jakby "wykrecac" |
Ja nie mialam kleszcza...ale mi mowiono, ze nie powinno sie wykrecac go :niepewny: |
|
|
|
|
darkenstein [Usunięty]
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 00:40
|
|
MorQaNa napisał/a: | Ja nie mialam kleszcza...ale mi mowiono, ze nie powinno sie wykrecac go |
kota sie nie wykreca :D kleszcza to nie wiem ale jak mialem to tak dlugo rylem az sladu po nim nie bylo na nodze albo rece to pol biedy ale gdzie indziej to masakra :kwasny: |
|
|
|
|
Morqana
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 09:00
|

|
darkenstein napisał/a: | ota sie nie wykreca :D kleszcza to nie wiem |
O kleszczu mowie,nie o kocie :krzeslem: A chce sie dowiedziec, bo Dorotka wspomniala o tym, ze wykreca i juz niewiem sama :niepewny: :/ |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 09:37
|

|
MorQaNa, zawsze wykrecam i zawsze udaje mi sie w całosci, natomiast jak wyrywałam to głowa zostawała.Mowie Ci lata praktyki...... |
|
|
|
|
darkenstein [Usunięty]
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 23:31
|
|
Dorothea, zwazajac na to ze masz praktyke to jak mnie cos bedzie gryzlo to zadzwonie do Ciebie :D |
|
|
|
|
Basiorek
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 23:37
|

|
Dorothea wykręci, a jak nie to podrapie... ;) |
|
|
|
|
darkenstein [Usunięty]
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 23:59
|
|
Basiorek, mialem nadzieje ze przytuli i pocieszy a moze wyssa :P :D |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Sob Wrz 09, 2006 00:03
|

Imię: Bożydar :]
|
darkenstein, no właśnie miałem napisać, że najlepszą metodą na kleszcze to chyba wyssanie ;) Ale uprzedziłeś mnie dosłownie o sekundy :P
Jeszcze nigdy nie załapałem tego paskudztwa, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Miałem jednak okazję wyciągać - cholerstwo potrafi mocno się trzymać :kwasny: |
|
|
|
|
darkenstein [Usunięty]
Wysłany: Sob Wrz 09, 2006 00:50
|
|
kobi, jak teraz wiesz co potrafi Dorothea, to zaszczytem bedzie ukaszenie przez kleszcza :D |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Nie Wrz 10, 2006 19:22
|

|
ło matko a tu co sie wyprawia???
to temat o kleszczech a nie o mnie.....
ja kleszcza zawsze "wykrecam", nigdy nie robie z nim nic innego , nawet jakby sie wbił w meskie klejnoty :P :hyhy: :D |
|
|
|
|
Basiorek
Wysłany: Nie Wrz 10, 2006 19:30
|

|
a tam delikatna skóra... wykręcanie będzie boleć... ciekawe czy teraz jest chętny na zabieg? :hyhy: :rotfl: |
|
|
|
|
|