płatne studia |
Autor |
Wiadomość |
ANIUS
Wysłany: Sro Sie 17, 2005 15:00
|

|
Cytat: | ze aby studiowac trzeba miec kase - obojetnie czy na zaocznych, wieczorowych czy dziennych...
|
czy moglabys rozwinac swoja mysl? |
|
|
|
|
Demmo
Wysłany: Czw Sie 18, 2005 01:16
|

|
też nie kumam ;) moze chodzi o to, że jak się jest na dziennych, to nie bardzo można znaleźć robotę (kolidują godziny) i trzeba mieć skądś kasę na utrzymanie? ;) |
|
|
|
|
ANIUS
Wysłany: Pon Sie 22, 2005 11:27
|

|
hop, hop, Aither chyba zgubila gdzies ten temat... |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Pon Sie 22, 2005 12:01
|

|
Aither napisał/a: | wychodze z zalozenia.... ze aby studiowac trzeba miec kase - obojetnie czy na zaocznych, wieczorowych czy dziennych... |
zgadzam się ale jeste jeszcze kwestja róznicy w kwotach....
nawet państwowe studia dzienne nie są tak naprawdę darmowe i kosztują naprawdę spore pienądze, są to jednak kwoty nieporównywalnie mniejsze niż nastudiach odpłatnych... |
|
|
|
|
ANIUS
Wysłany: Pon Sie 22, 2005 12:06
|

|
dokladnie ziutek997
zawsze pieniadz jest potrzebny, tylko tu pojaiwa sie kwestia ile, wiec kiedy dziennie stana sie tak naprawde platne to bedzie to juz napewno spora sumka, wlacznie z reszta innych oplat tj materialy do nauki, dojazdy, posilki, czy akademiki, w wielu przypadkach studia plus koszty utrzymania beda bardzo trudne do przejscia... |
|
|
|
|
ziutek997
Wysłany: Pon Sie 22, 2005 12:11
|

|
innym aspektem studjów dziennych jest to że przy dzisiejszych zarobkach "wisi" się rodzicom na karku do 25 roku życia...
a czym człowiek starszy tym potrzeby większe....
niektórzy w wieku 25 lat są już ustawieni, często mają rodzinę, dom, pracę....
a tu taki student końćzy szkołę, dyplom w zęby i co ??? dalej jest jest na uczymaniu rodzicó i dopiero zaczyna od zera :| |
|
|
|
|
Admike
Wysłany: Pon Sie 22, 2005 12:12
|

Imię: Adam (dla znajomych Adaś :-) )
|
Ja to zarówno na Politechnice Opolskiej jak i teraz w nauczycielskim Kolegium Językow Obcych studiowałem i studiuję zaocznie,więc dużo mnie to kosztowało i kosztuje nadal.
Najgorsze jest to,że na polibudzie powiedziano nam,że nia mmy sobie myslec iż dzięki naszemu czesnemu uczelnia się utrzymuje i jest to malutki procent ich budżetu. :zly: To ja sie pytam po co przyjmują na studia zaoczna po 100 osób na dany kierunek? :kwasny: :zly: Na PO było tak na budowie maszyn. |
|
|
|
|
|