Urlop lato 2007 |
Autor |
Wiadomość |
Kalka
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 14:38
|

|
Solid_Wood napisał/a: | Dziecko Ty moje, tożto już wczasy u babci Juzi nie starczą :-)
|
chyba nie takie już dziecko, a czy Twoje to.....no i czasem trzeba zaszaleć ;) |
|
|
|
|
Admike
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 15:14
|

Imię: Adam (dla znajomych Adaś :-) )
|
a ja będę miał urlop prawdopodobniedopiero we wrześniu |
|
|
|
|
frohike
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 11:51
|

|
Admike napisał/a: | a ja będę miał urlop prawdopodobniedopiero we wrześniu |
a ja napewno we wrzesniu :)
Bieszczady pozwiedzam sobie :P |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 13:10
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
a ja dzis wyjezdzam ale to max na 10 dni... |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 15:58
|

|
trunks, udanych wakacji :)
Ja w koncu nie wiem czy gdziekolwiek pojade i czy bede miała jakis urlop bo w tej mojej firmie to wszystko zmienia jak w kalejdoskopie wiec.... pozyjemy zobaczymy :/ |
|
|
|
|
Aessa
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 11:44
|

Imię: Paulina
|
A jakie biura podróży polecacie? Może ktoś wie czy można na wycieczkę z biura podróży zabrać psiaka? Chciałabym gdzieś wybrać się w te wakacje, po później już nie będę miała raczej takiej możliwości, a nic ciekawego nie mogę znaleźć, może dlatego, że nie wiem gdzie szukać. :( |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 17:56
|

Imię: Mjeetek
|
Aessa, jeśli chodzi o Egipt np. to tylko Alfastar, mi pare osób polecało, sam byłem i się nie zawiodłem. O inne nie wiem :) |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 20:03
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Pieska mozesz zabrac , ale musisz poszukac hotel w ktorym mozna miec swoich pupilkow i jesli lecisz samolotem takze trzeba to zglosic i dodatkowo zaplacic.
Jednak ja bym nie miala sumie nia brac psa no do Egiptu, przeciez tam teraz upal, ze az piasek na stopach parzy |
|
|
|
|
Bogna
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 21:34
|

|
co do psow w samolotach.. jest trudno takiego zabrac.. sa "cyrki" z rezerwacja miejsc.. a i peisek wazacy razem z transporterem wiecej niz 8kg musi leciec w luku bagazowym.. tam jest specjalnie meisjce na psy.. istny koszmar i w zalatwianiu i w podrozy... a na wakacje psa zabrac mozna:dwystarczy namiot i w droge:D hotele nie zawsze chca nas z psem przyjac... najlepiej zajrzec na dogomanie.. tam duzo jest watkow o podrozach i miejscach itp itd.. gdzie z psiakiem jestesmy mile widziani:) |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 22:55
|

|
Aessa, wiekszosc domkow nad morzem polskim jest z mozliwoscia zabarania pupili! trzeba tylko podzwonic. Odnosnie wyjazdow zagranicznych hmm.. wczasy pod namiotem bo samolot tak jak powiedziała bogna to tragedia :dobani: |
|
|
|
|
Bogna
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 13:43
|

|
wczasy pod namiotem sa super:Djeszzce z ekipa innych swirow i ich psami:D sprawdzone;) a czy ejchac nad morze.. zalezy gdzie.. my na palzy a peis caly dzien w domku?bez sensu.. jest jedno miejsce nad morzem na B bialogora?cos takeigo... gdzie jest faaajna plaza niepubliczna.. i psiaki nikomu nie przeszkazdaja.. n plazach publicznych jest zakaz wprowadzania psow do wrzesnia chyba... do zakopanego z psem tez nie warto ejchac.. bo po gorach razem z psiakiem nie polazimy;) jest wiele wiele pieknych miejsc gdzie wypoczniemy razem z psem.. ale sa tez meijsca gdzie wakacje beda dla nas wielkim utrapieniem.. i my i nasz peis a takze inni ludzie bedziemy sie emczyc.. |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 13:49
|
|
katarzyna35k-ce napisał/a: | wiekszosc domkow nad morzem polskim jest z mozliwoscia zabarania pupili! |
nie wyobrażam sobie spędzać urlopu w budynku w ktorym urlop spedzaja wczasowicze ze swoimi kundlami,dlatego tez zawsze szukam miejsc gdzie istnieje zakaz wprowadzania psow i innej gadziny... |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 15:51
|

|
Bogna napisał/a: | my na palzy a peis caly dzien w domku?bez sensu | ja od 7 lat jezdze zawsze z psami i nigdy nie miałam wiekszych problemow jezeli chodzi o wypoczynek. wybrzeze jest tak wielkie ze spokojnie koło plaz strzezonych znajda sie niestrzezone gdzie psy bawia sie do woeli! bez przesady!
Piotrulek napisał/a: | nie wyobrażam sobie spędzać urlopu w budynku w ktorym urlop spedzaja wczasowicze ze swoimi kundlami |
Piotrus wierz mi ze moje pieski bys pokochał ;) :] |
|
|
|
|
Bogna
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 15:51
|

|
a co ci przeszkadzaja psy?jesli jest odpowiedzialny wlasciciel to psa widzisz tylko przy ewentualnym spotkaniu podczas wychdozenia badz wchodzenia do osrodka... ;/ coraz wiecej jest normalnych i odpowiedzialnych wlascicieli... zaczynaja sprztaac po psach.. i staraja sie aby ich psy nie przeszkadzaly nikomu... wiecej wyrozumialosci... a jelsi jzuktos razaco doprowadza Cie do szlau a raczej jego zwierzak bo zrobil cos tam gdzie nie powinien i wlasciciel nie posprzatal albo biega luzem bez andzoru to sa odpowiednie sluzby zeby zrobic z tym porzadek czyt. straz miejska;) |
Ostatnio zmieniony przez Bogna Wto Lip 17, 2007 15:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Monique [Usunięty]
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 13:06
|
|
no wiec wlasnie co do sprzatania.. tam gdzie ja spedzam wakacje (w domu rodzinnym) jest bardzo mocno przestrzegany obowiazek sprzatania po swoim psie.. bylam ostatnio w Mielnie-Uniescie i rozmawialam z ludzmi i wlasnie powiedzieli ze teraz bardzo duzo osrodkow wczasowych nie zezwala na zabieranie pupili.. bo pozniej jest "problem" a ja uwazam ze to bardzo dobry przepis zeby zbierac kupki pupili.. pozniej idziemy z kocem na plaze a tam jedna kupa druga.. az nie dobrze sie robi |
|
|
|
|
Bogna
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 13:12
|

|
co do plazy- jest zakaz wprowadzania psow na plaze publiczne do wrzesnia! wprowadzac psy mozna na plaze niepubliczne... a juz najbardziej wkurzaja mnie sytuacje gdy ktos idacy z duzym psem, ktory idzie spokojnie przy ndoze i na smyczy jest obrzucony zlymi spojrzeniami.. ale panisuia idaca z malym yorkiem lub niby yorkiem wrezszczacym i chcacym zaatakwoac wszystko jest spostrzegana normalnie a agresywny peis jest taki slodziutki bo malutki.. |
|
|
|
|
Monique [Usunięty]
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 13:18
|
|
wogole czy to publiczne czy nie psow na plaze w sezonie nie powinno sie brac.. i na osrodkach wypoczynkowych tez ich nie powinno byc |
|
|
|
|
Bogna
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 13:23
|

|
ale dlaczego nie powinno ich byc?a palze neipubliczne tj neistrzezone sa neibezpieczna dla ludzi.. plywac tam nie mgoa.. sa tez palze takie o ktorych tylko miejscowi wiedza.. to zcemu tam psa nie brac? jesli pies chodzi na smyczy, sprzataja po nim, nie szczeka za duzo itp.. to w czym problem?takim tokiem myslenia moze w ogole zabronmy trzymania ludziom psow w miastach? i no i uwazajmy nadal,ze dzieci ktore rozrabiaja,niszcza, draznia psy, i sprawiaja wiele problemow przez mamusie niezauwazane.. ale przez lduzi tak..-sa wspaniale itp.. |
Ostatnio zmieniony przez Bogna Sro Lip 18, 2007 13:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dorothea
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 13:25
|

|
ja tam wszedzie biore mojego psa, chyba nie po to go mam aby calymi dniami siedzial sam w domu |
|
|
|
|
Bogna
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 13:30
|

|
Dorothea napisał/a: | ja tam wszedzie biore mojego psa, chyba nie po to go mam aby calymi dniami siedzial sam w domu | dokladnie!!chcoiaz Ty masz ten +, ze Twoj pies ebdzie maly docelowo.. i co przy tym idzie wiele lduzi przymyka oko.. no a peis to peis... wiec mnie zcasami wkuzraja sytuacje jakie wczesniej opisalam.. ale tez mam psy, i malego i duzego.. i tez staram sie ejz abieram wszedzie gdzie tylko moge |
|
|
|
|
|