Urlop lato 2007 |
Autor |
Wiadomość |
HELGA
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 13:45
|

|
Aisha Yildirim napisał/a: | to nie jest dziwna cena za wyjazd wakacyjny 3osobowej rodziny,gdzies dalej niz na Plawniowice |
Wiesz mnie ta kwota nie dziwi i nie uwazam ja za wysoką. Ale zwrócmy uwage, ze to było tylko 7 dni i to nie w sezonie wiec pewnie jadąc w lipcu czy sierpniu na 14 dni musielibyśmy ta kwote podwoić ( lekko) . Dla jednych 6-7 tysiecy za wakacje to normalne dla innych wydatek nie do przeskoczenia.
A co do cen w grecji : 1,5 kg owoców ( bez znaczenia , chłop miał na pace auta,brzoskwinie,winogrona,nektaryny,figi ),wszystko w jednej cenie 1 euro, średno wypad do tawerny na 3 osoby z winkiem dla 2 bez zupy 25-30 ( tawrena nie restauracja ), woda 1 iltr 1 euro ,piwo roznie zaleznosci od marki 0,80-1,35, gorace ciasto francuskie z serem feta 1,20 euro itp :) |
|
|
|
|
HELGA
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 13:50
|

|
Aisha Yildirim napisał/a: | od lat jezdzimy do rodziny |
To zdecydowanie masz inny koszt . |
|
|
|
|
HELGA
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 13:52
|

|
Hanka napisał/a: | a masz racje ze mozna kupowac tanią zywnosc |
To napiszcie gdzie w marketach ? |
|
|
|
|
Hanka
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 13:54
|

|
Słuchajcie dziewczyny. Jakby na to nie patrzec kazdy wyjazd na wakacje jest w ten czy inny sposób drogi. I tak naprawde nie mozna tego kalkulowac tak szczegółowo. W całej Europie jest drozej niz u nas nie liczac moze Bułgarii i Rumunii ...ale tez inna relacja pieniądza , inne koszty ... dla przecietnego Polaka kazdy wyjazd za granicę jest drogi. Jak juz sie jedzie to trzeba wrzucic na luz bo inaczej z wakacji noci :) |
|
|
|
|
HELGA
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 14:09
|

|
Hanka napisał/a: | wrzucic na luz bo inaczej z wakacji noci |
Co racja to racja ;) bawmy sie a potem na nowo bedziemy zbierać na nastepne wakacje na cos trzeba pracowac cały rok hiihihih :) |
|
|
|
|
Aisha Yildirim
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 18:47
|

|
HELGA napisał/a: | potem na nowo bedziemy zbierać na nastepne wakacje |
fakt :D
nastepne jade do Grecji :upal:
Retsina jest pyszna :D |
|
|
|
|
HELGA
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 20:17
|

|
Aisha Yildirim napisał/a: | Retsina jest pyszna |
Wiem :) ale ja rozsmakowałam sie w ouzo z sokiem ananasowym pychotka ! zresztą w wielu potrawach równiez jutro własnie mam na obiad musake w wykonaniu mojego męza :) kocham grecje moze dlatego ze ja mam tam rodzine :) |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 22:02
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
Faktycznie, aby dobrze wypoczac trzeba siegnac glebiej do kieszeni, choc czasami mozna tanim kosztem tez miec rewelacyjny urlop.
Moj brat w tamtym roku jechal na urlop do Grecji.....wczasy mial wykupione z kopalni i nie byl wcale to majatek.Podroz niestety odbywala sie prawie 2 dni w autobusie.
Ze zdjec widzialam przesliczna, zielona okolice....co np wyspa Rodos nie ma porownania....przepiekne dzikie i wcale nie zapelnione plaze. Bratowa opowiadala, ze kosze z pieczywem staly i nikt ich nie pilnowal, poprostu sie bralo i wrzucalo przyslowiowy grosik, a po winogrona trzeba tylko wyciagnac bylo reke i juz mozna bylo sie zajadac. Miejscowosc nazywa sie Kokino Nero, a ludzie tam bardzo sa przyjazni Polakom. |
|
|
|
|
HELGA
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 20:33
|

|
Szamanka napisał/a: | Podroz niestety odbywala sie prawie 2 dni w autobusie. |
To niestety traumatyczne przezycie ( sama zakosztowałam i nigdy wiecej ) chyba, ze ktos lubi miec potem nogi o 4 rozmiary grubsze. Nie bede wychwalac grecji bo musiałabym pisac poł dnia a nie wszystkich to musi interesować. Jest pieknie jest cudownie jest...... a grecy hmm chyba najbardziej podoba mi sie w nich ten spokój i radosc zycia . |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 12:48
|

|
HELGA napisał/a: | chyba najbardziej podoba mi sie w nich ten spokój i radosc zycia . |
własnie wiele bym dała zeby takie miec podejscie do zycia jak oni |
|
|
|
|
HELGA
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 19:36
|

|
katarzyna35k-ce napisał/a: | własnie wiele bym dała zeby takie miec podejscie do zycia jak oni |
W duzej mierze to chyba zasługa słońca :) jak tu mieć pesymistyczne nastawienie do zycia jak 11 godzin dziennie nasłonecznienia :) |
|
|
|
|
Jacek13 [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 12:46
|
|
Niestety nici z moich wakacji w tym roku :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 19:42
|

|
HELGA, słonca i nie tylko! Tam jest całkiem inne nastawienie , oni sie nie spiesza maja na wzystko czas i przede wszystkim non stop usmiech na twarzy! Jacek13 napisał/a: |
Niestety nici z moich wakacji w tym roku |
moze jeszcze nie wszystko stracone? |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 20:03
|
|
katarzyna35k-ce napisał/a: | moze jeszcze nie wszystko stracone? |
stracone,stracone,trza sie do prawdziwej ,tworczej pracy wziąść,a nie balować co roku nad morzem... :D :D :D ;) ;) |
|
|
|
|
HELGA
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 20:34
|

|
Piotrulek napisał/a: | trza sie do prawdziwej ,tworczej pracy wziąść,a nie balować co roku nad morzem |
Chyba o to chodzi zeby co roku pobalowac gdzies na wakacjach jak tylko mozna , zycie wszak tak krotkie jest.
katarzyna35k-ce napisał/a: | HELGA, słonca i nie tylko! Tam jest całkiem inne nastawienie |
Masz racje tam nikt sie nie spieszy i nikt nie bedzie sie wkurzał jak przyjdzie ci poczekać w knajpie poł godzinki na zamowione danie :) nie to co u nas hiihhi. |
|
|
|
|
Anula [Usunięty]
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 12:51
|
|
a ja jade w Polske :)
najpierw Zamość , Zwierzyniec i tamte okolice a potem miła wioseczka i same pola, pola i pola :)
start juz w tą sobote :) |
|
|
|
|
katarzyna35k-ce
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 12:52
|

|
ja jezeli wszystko wypali tak jak powinno to jade na all w ciepłe kraje chocby na tydzien :hurra: :hurra: :hurra: |
|
|
|
|
Kalka
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 23:08 Urlop we Włoszech
|

|
Chciałabym poznać wasze opinie o uropach spędzanych we Włoszech, ktoś był?, co warto wiedzieć, zobaczyć a czego unikać. Jeśli gdzieś jest podobny temat to przesuncie bo ja nie widze :) |
|
|
|
|
Solid_Wood
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 00:39
|

|
Tak pytasz, jakbyś się do Włoch wybierała. Dziecko Ty moje, tożto już wczasy u babci Juzi nie starczą :-)
Ona naprawdę mnie zabije.... już więcej nie będę :cieplo: |
|
|
|
|
Morqana
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 13:01
|

|
Zapowiadaja się wakacje na wsi u babci mojej przyjaciółki :padam:
I znów krówki zobacze :hurra: |
|