pamiętacie te czasy?? |
Autor |
Wiadomość |
kisia
Wysłany: Wto Sie 31, 2004 21:33 pamiętacie te czasy??
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
to były czasy :) człowiek brało co popadnie i był zadowolony :D |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Wto Sie 31, 2004 23:12
|

Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
|
Ja pamietam :) mieso i zywnosc na kartki :] |
|
|
|
|
prezes_g_sz
Wysłany: Wto Sie 31, 2004 23:56
|

|
a ja nie pamietam :) za mlody jestem :) |
|
|
|
|
Fenix
Wysłany: Sro Wrz 01, 2004 07:58
|

Imię: Krzysztof
|
Wszystko pamietam ale wydaje mi sie ze wtedy życie było lepsze i bezrobocie było mniejsze...... :567: |
|
|
|
|
luciddreamer
Wysłany: Sro Wrz 01, 2004 14:22
|

Imię: Tomek
|
wez fenix idz sobie... dobrze to bylo nierobom.
czasy byly (...), ale co by nie mowic i pisac bylo napewno weselej :) a tak w ogole to gdzies jeszcze mam taka ksiazeczke "poczytaj mi mamo" jak tutaj to zobaczylem to az mi sie lza w oku zakrecila |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Czw Wrz 02, 2004 01:31
|

|
Też uwazam, że pod niektorymi wzgledami życie było lepsze. Wnioskuję to z opowiadań ludzi starszych, bo sama byłam wtedy małą dzieczynką, która cieszyła się z tego co dostała. Osobiście pamiętam tylko że musiałam stawać w bardzo długich kolejkach nie wiadomo za czym, ale np. młodemu małżeństwu przysługiwało jakieś mieszkanie, małe, ciasne ale było, a teraz jakie perspektywy mają ludzie chcący założyć rodzine??ochrona socjalna była dużo dużo lepsza, nie zwalniali tak szybko z zakładów pracy, na ulicach nie było tak niebezpiecznie. Oczywiście była tez bieda i puste półki. Teraz jest niby dobrobyt, półki sie uginaja od towarow i co z tego jak nie ma sie za co kupowawć ,bo nie ma sie pracy, albo pieniądze ledwo wystarczaja na podstawowe opłaty. A młodzi ludzie, jaka ich czeka przyszłość?? |
|
|
|
|
h0lek
Wysłany: Czw Wrz 02, 2004 12:48
|

|
Gdyby moj post dotarl na forum przeczytalibyscie wielki manifest polityczny na temat rozwazan na temat wyzszosci ustroju demokratycznego nad socjalistycznym. teraz mi sie nie chce. Po prostu Polak ma taka nature, ze zawsze narzekal, nawet jak nie mial na co i wspominal.. nie, nie, nie... panie i panowie obywatele RP.. przestancie mitologizowac komune. TO BYL JEDEN WIELKI SYF !!!.. ktore jak to zwykle bywa dzieki ofiarnosci naszych obywateli zostal wypedzony!!
p.s. o:) udalo mi sie bez przeklenstw :551: |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Czw Wrz 02, 2004 18:21
|

|
Cytat: | TO BYL JEDEN WIELKI SYF |
nie idealizując minionej epoki zapytam a co jest teraz??? |
|
|
|
|
h0lek
Wysłany: Pią Wrz 03, 2004 03:20
|

|
|
|
|
|
luciddreamer
Wysłany: Pią Wrz 03, 2004 10:03
|

|
no wlasnie.... moze nie SYF+FREEDOME, ale (pol)SYF+(pol)Freedome ;-) zawsze to jednak lepiej, a ludzie narzekaja i narzekac beda, a tak naprawade az tak zle nie jest. to tylko kwestia lenistwa i przyzwyczajen (ze wszystko mi sie nalezy - ot dziedzictwo minionej epoki)
a to ze nie chce pracowac za 600zl to twoj problem i mozesz narzekac ze pracy nie ma. nie chcesz nie musisz, tylko nie jecz :> |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Sob Wrz 04, 2004 08:54
|

|
No tak ,Tomciu ale powiedz co zrobisz za 600zl ?? jesli jestes sam to jeszcze ok , ale jak chcesz zalozyc rodzine to juz sie nie da.
teraz masz duze bezrobocie i jakie jest wyjscie ??? Otwierja coraz wiecej hipermarketow zatrudniaja ludzi za 400 -600 zl i juz nie ma bezrobocia , a warunki maja taki ze szkoda gadac.
A porpos po co mi w mojej okolicy Tesco ,biedronka, teraz buduja lidla , a juz niedlugo ruszy budowa cerffura .
Czy ktos z was jeszcze chodzi na miasto ??
Teraz jak ktos chce kupic n. prezenty na gwiazdke to idzie do Tesco , akiedys sie latalo po calych Gliwicach :)
Czasy jak czasy co zrobic --- cieszyc sie tym co sie ma
ps. a wiecie ze srednia krajowa to 2500 zl :D
Ciekawe tylko kto tyle ma?? |
|
|
|
|
oaza
Wysłany: Sob Wrz 04, 2004 21:11
|
Gość
|
zeby miec trzxeba krecic i oszukiwac bez tego nie da sie zyc ale ma sie znacznie wiecej kosiory |
|
|
|
|
luciddreamer
Wysłany: Sob Wrz 04, 2004 22:50
|

|
Frycek napisał/a: | No tak ,Tomciu ale powiedz co zrobisz za 600zl ?? jesli jestes sam to jeszcze ok , ale jak chcesz zalozyc rodzine to juz sie nie da.
teraz masz duze bezrobocie i jakie jest wyjscie ??? Otwierja coraz wiecej hipermarketow zatrudniaja ludzi za 400 -600 zl i juz nie ma bezrobocia , a warunki maja taki ze szkoda gadac.
A porpos po co mi w mojej okolicy Tesco ,biedronka, teraz buduja lidla , a juz niedlugo ruszy budowa cerffura .
Czy ktos z was jeszcze chodzi na miasto ??
Teraz jak ktos chce kupic n. prezenty na gwiazdke to idzie do Tesco , akiedys sie latalo po calych Gliwicach :)
Czasy jak czasy co zrobic --- cieszyc sie tym co sie ma
ps. a wiecie ze srednia krajowa to 2500 zl :D
Ciekawe tylko kto tyle ma?? |
farmazony i tyle :> ale z doswiadczenia wiem (bo widze) ze ludzie nie chca pracowac nawet za te 600zl, wola siedziec w domu, pierdziec w fotel i narzekac. poza tym piszesz, ze kto jest w stanie sie utrzymac? nikt przy zdrowych zmyslach, ale jesli zrobisz sobie dziecko majac 20 lat (zakladam brak wyksztalcenia i doswiadczenia) to pretensje mozesz miec tylko do siebie. i powtarzam PRACA JEST tylko nam (Polakom) sie nie chce i stad ten caly syf, nic nam sie nie chce! i sprostowanie, srednia to moze 2500 ale brutto misiu, odlicz sobie podatki to ci wyjdzie ile masz na reke.
ale przyklad, popatrz na Rolka, pracuje od pol roku i dostaje 1200zl na reke!! i co? nudzi go ta praca i teraz szuka lepszej. wystarczy chciec :> |
|
|
|
|
Fenix
Wysłany: Sob Wrz 04, 2004 23:35
|

Imię: Krzysztof
|
Ciekawe ile ty zarabiasz jeśli już pracujesz luciddreamer ????? |
|
|
|
|
Frycek
Wysłany: Nie Wrz 05, 2004 12:28
|

|
No wlasnie a czemu tu nie ma Roliego :562: |
|
|
|
|
luciddreamer
Wysłany: Nie Wrz 05, 2004 18:50
|

|
Fenix napisał/a: | Ciekawe ile ty zarabiasz jeśli już pracujesz luciddreamer ????? |
nie twoja sprawa :P (i pracuje od ladnych paru lat misiu) |
|
|
|
|
h0lek
Wysłany: Wto Wrz 07, 2004 02:54
|

|
to jest (...) wymowka - pracy nie ma, firmy upadaja, jak cos do tesco artykuly ustawiac. a ja na to powiem dla chcacego nic trudnego. bo wystarczy poswiecic na znalezienie pracy 1,2 miesiace, napisac cv list motywacyjny cos posciemniac na rozmowie i wszystko do skutku. gdyby znalazl sie tu czlowiek, ktory intensywnie poszukiwal pracy i jej nie znalazl to prosze wybaczyc ale mi dziwnym trafem poszlo to latwo (byc moze zbyt latwo, dlatego takie sady) :556: i nawet sam sie zwolnilem z powodow edukacyjnych (+lenistwa) |
|
|
|
|
lisza
Wysłany: Sro Wrz 08, 2004 00:22
|

Imię: Rafał
|
No nie prosze tylko nie rozmawiajmy o pracy! - w pracy ;) |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Sro Wrz 08, 2004 00:39
|

|
no wiesz kto w pracy to w pracy, ja na ten przykład w pracy nie jestem :P |
|
|
|
|
lisza
Wysłany: Sro Wrz 08, 2004 00:51
|

Imię: Rafał
|
No ty Kisia to pewnie ze soba nosisz jakiegos laptopa albo nie wychodzisz z pracy/domu;) |
|
|
|
|
|