Poprzedni temat «» Następny temat
"Jedynka"
Autor Wiadomość
frohike 
Wysłany: Nie Maj 15, 2005 15:44     

Gosiak Basik koniec tych szemranych ciekawostek,
:]
PW Email Cytuj
madzia_madzik
Wysłany: Sob Maj 28, 2005 18:24     

witam wszystkich :) ja w tym roku zaczełam edukacje w LO nr 1 i na poczatku było ok i zupelnie nie kumałam o co tym wszystkim ludziom chodzi, że ta skoła jest max zryta... w krótce niestety sama sie o tym przekonałam :/ dla ścisłości wylądowałam w klasie europejskiej z językiem angielskim i niemieckim :) ludzie są całkiem spoko gorzej z kadrą dydaktyczną:
1) Szanowna Pani Urgarcz ---> nie trawie kobiety :/ mamy 3 godziny maty w tygodniu z czego normalnie przeprowadzana jest 1 godzina :| a to dlatego, że babka utwierdziła się w przekonaniu, iż nam mata do szczęścia nie jest potrzebna :| i tu się z nią moge nawet zgodzić, gdyby nie chodzące od dłuższego czasu średnio wiarygodne informacje mówiąc o powrocie obowiązkowej maty na maturce, ale olać to... Co mnie u niej boli to to, że na sprawdzianach, klasówkach i innych tego typu katorgach bierze zadanka, które większość osobników widzi 1 raz na oczy (sprawdzaliśmy wg kartki czy chociaż jedno jest takiego typu jak w podręczniku i nic :/), wiecznie ma do nas pretensje, że jesteśmy najmniej zorganizowaną klasą jaką miała podczas swojej kariery :P...
2) Szanowna Pani Majewska ---> sepleniąca się i zakompleksiona kosa z histy :P nie trawi mnie zrasztą z wzajemnością ;) na początku roku szkolnego wywaliła mnie do pierwszej ławki centralnie na przeciwko niej :/ jedyne co w niej podziwiam to o dziwo jej zawzięcie w tępieniu uczniów ---> zdąrzyliśmy już uzyskac tytuł najgorszej klasy w LO nr 1 :P <autografy później :D> a tak po za tematem... słyszeliście o dojść szybko rozwijającym się miedzy nią a Dzidkiem romansiku?? :D i tu się potwierdza hasło, że miłość jest ślepa :rotfl:
3) Szanowna Pani Mączko ---> niewiarygodnie wredna i fałszywa babka z chemii... bleee mimo, że jestem w klasie europejskiej to ona po za tą swoją chemia
4) Szanowna Pani Melzacher ---> Nasza słynna i kochana pani kisia :P lekcje z nią są po prostu zabójcze... takie emocje naprawde mówie Wam :D:D
5) Szanowna Pani Krztoń-Mikuła ---> I wreszcie moja wychowawczyni :D:D Cały czas jęczy, że jej łeb pęka, non stop na nas wrzeszczy, że się nie uczymy i takie tam, ale da sie do tego przyzwyczaic ;)

POZDRAWIAM <cmok>
PW Cytuj
Gosiak
Wysłany: Sob Maj 28, 2005 23:42     

Madziu...tak to są uroki jedynki :) .
Kochana pani kisia była moją wychowawczynią - najlepsze są z nią wypracowania, kiedy to wychodzi na fajeczkę i można ściągać do woli :) .
Majewska - też jej nie trawiłam, ale na szczęście nasz kochany kumpel umiał ją udobruchać i mieliśmy przecieki na sprawdziany :D . Tak...słyszałam o jej romansiku... BIEDNY DZIDEK!!!!!! Przeciez ona w ogóle do niego nie pasuje, ale szczegół.
Co do pani Urgacz...to polubiłam ją kiedy skończyłam Jedynkę - nas naprawdę dużo nauczyła...a sprawdziany rzeczywiście robiła dość kosmiczne - szczególnie w IV klasie :p .
Mączko - nie wspomnę, bo nie znam słów na określenie tej kobiety. Do końca życia bedzie mi spędzać sen z powiek :D . No i to na tyle wspominanek :).
Pozdrawiam i życzę wytrwania :) .

P.S. Z kim masz WF?? :) .
Ja w I i chyba II klasie miałam Bilską - wrrr...jak ja jej nie trawie :)
później z Kierat...ale poszła na macierzyński. Super kobieta :) ....może wróciła??
A na koniec z Niegowską - też fajna :) .
PW Cytuj
Ilonka 
Wysłany: Nie Maj 29, 2005 07:58     

Imię: Ilona
Ja wiem jedno, na pewno swojego dziecka nie poslalabym na te rzez.
Ja nie mam nic przeciwko wymagajacym nauczycielom. Ale czego nie znosilam w jedynce, jesli chodzi o wiekszosc nauczycieli, to niesprawiedliwosc, klapki na ooczach, a z pedagogiki stawiam kape.
PW Email www Cytuj
Piotrulek
[Usunięty]
Wysłany: Nie Maj 29, 2005 08:09     

madzia_madzik napisał/a:
Szanowna Pani Urgarcz ---> nie trawie kobiety

madzia_madzik napisał/a:
Szanowna Pani Majewska ---> sepleniąca się i zakompleksiona kosa z histy

madzia_madzik napisał/a:
Szanowna Pani Mączko ---> niewiarygodnie wredna i fałszywa babka z chemii

madzia_madzik napisał/a:
Szanowna Pani Melzacher ---> Nasza słynna i kochana pani kisia lekcje z nią są po prostu zabójcze

madzia_madzik napisał/a:
Szanowna Pani Krztoń-Mikuła ---> I wreszcie moja wychowawczyni Cały czas jęczy, że jej łeb pęka, non stop na nas wrzeszczy, że się nie uczymy i takie tam

Mam doskonałą radę,zmień szkołę,jest tyle innych zapewne fajniejszych i z prawdziwymi nauczycielami,a nie katami twojej mlodej duszyczki...Pogadaj z twórczynią tego podtematu,ANIUŚ,ona jest wytrawnym pedagogiem zapewne ci doradzi co masz w takiej dennej szkole zrobić,aby było ci lepiej... :) :) :) głowa do gory na forum znajdziesz zapewne pomoc... :) :)
madzia_madzik
Wysłany: Nie Maj 29, 2005 09:08     

Gosiak WF mam na szczęście z Pania Niegowską :D do niej nic nie mam całkiem spoko babka :) Sks-y mam za to z Bilską łooo normalnie ogień ta to dopiero potrafi wytresować człowiekaa :P Co do tego romansiku Dzidka z Majewską to mnie to naprawde rozwala LoL bynajmniej jest się z czego posmiać :D:D Nie rozumiem tego przecież on nie ma takich grubych szkiełek w okularkach ;)
Piotrulek szkoły zbytnio nie moge zmienić bo moja starsza cche mnie mieć na okuu, także o tym to moge zapomnieć :/ ciotka ---> Husakowa to mam lekki przypał :| najgorsze to bylo przekonywanie klasy do siebie zwlaszcza weteranów ZSO nr 10 :D
Czasami jak tak patrze sobie za okienko na przeciwko sali z chemii to, aż żal mi tyłek ściska, gdy patrze w strony Szkoły Rzemiosł na Konaraa :P jakie oni mają loozy podczas gdy nam każą wchłaniać wiedze jak gąbki :) ale jakoś się w końcu do tego przyzwyczaje :) Pozdrawiam <cmok>
Ps. co do Melzacher :D:D wypracowania z nią to jest po prostu piękna sprawaa :D:D daje nam kartki na początku pierwszej lekcji wychodzi i wraca dopiero po dzwonku konczącym wypracowanie :P lol gorzej z dyktandami... dawno się tak nie ośmieszyłam takiee kapskoo a zaznaczam, że miałam tylko 3 orty :P
PW Cytuj
ANIUS 
Wysłany: Pon Maj 30, 2005 14:46     

madzia_madzik
obawiam sie, ze jak niektore twoje nauczycielki trafia na to forum i Cie zdemaskuja to moga Cie jeszcze bardziej nielubic :rotfl: i wtedy nawet
madzia_madzik napisał/a:
ciotka ---> Husakowa

(ja juz trzese gatkami) moze nie pomoc....
PW Cytuj
madzia_madzik
Wysłany: Pon Maj 30, 2005 15:56     

ANIUS mnie już to wali :P i tak mam przewalone... a dzisiaj w szkole miałam ubaw :rotfl: mielismy zastepstwo na macie z ciotunią :] i się zdrowo wkurzyła... qpel zaczął się z niej nabijac i pod nosem przyśpiewywał sobie ,,Halinka, Halinka...'' i go wzieła do odpowiedzi a on nic bo się nie skapnął, zawias zareagował dopiero po chwili :P i na swoje szczęście przekręcił na: ,,Chwilka, chwilka...'' bo gdyby sie skapła to byśmy mieli wszyscy całkiem przwalone... ale i tak wszyscy z tego pruli :P
PW Cytuj
Gosiak
Wysłany: Pon Maj 30, 2005 16:25     

Ja z Malzacher miałam przeważnie 3 z dyktanda :) . wiec sie nie wypowiadam :P .
Eee...no to macie lepiej...Malzia wychodziła u nas z wypracowań na max 20 min. Ale i tak mozna było się konsultować ze wszystkimi :) .
Masz geografię ze Staniek?? Ja ja miło wspominam, choć za dużo zadawała do nauki. O i...i katechetka...hmm...tylko jak jej tam było?? A mniejsza z tym :). Z nia można było pogadać o wszystkich nauczycielach, poobgadywać ich równo, a ona nigdy nic nikomu nie powiedziała :). Widzę, że już jej nie ma w kadrze dydaktycznej :( . Może z powodu zżywania się z uczniami ;) .
Pozdrowionka!
PW Cytuj
madzia_madzik
Wysłany: Pon Maj 30, 2005 16:30     

Gosiak Staniek jest całkiem spokoo :D:D nigdy mi nie podpadła ;) co do katechetki to mamy z Lipką taka fajna drobna blondynka :P może znasz:P z nią można o wszystkim pogadać :D
PW Cytuj
Gosiak
Wysłany: Pon Maj 30, 2005 22:10     

madzia_madzikChyba Twoja katechetka zaczynała prace w tamtym roku...bo coś mi świta ten wygląd :D .
A właśnie przypomniało mi się nazwisko mojej katechetki - Dubel :D .
PW Cytuj
madzia_madzik
Wysłany: Wto Maj 31, 2005 08:49     

Gosiak Dubel u nas juz dawno nie ma :P jest tylko Lipka i dwóch księży... a tak w ogóle to kiedy skonczyłaś jedynkę ?? :D
PW Cytuj
Gosiak
Wysłany: Wto Maj 31, 2005 18:04     

madzia_madzik Rok temu...wiec dawno to być nie mogło hehe, bo w IV klasie mialam z nia jeszcze zajecia - ostatnie chyba w kwietniu czy coś takiego :D.
Ciekawe kto jeszcze z rozpaczy za nami uciekł z Jedynki?? :hyhy:
PW Cytuj
madzia_madzik
Wysłany: Wto Maj 31, 2005 19:07     

Gosiak heh no tak :P hmm nie mam pojęcia ja w jedynce dopiero roczek siedze :zawstydzony:
PW Cytuj
Gosiak
Wysłany: Wto Cze 07, 2005 13:54     

Hehe
Jak jechalam w busie to siedziala kolo mnie jakas dziewczyna i uczyla sie j.polskiego. Przeczytalam kilka zdan...i poczulam sie jakbym czytala swoj zeszyt :).
Chcialam sie zapytac czy chodzi do Jedynki i czy ma polski z Malzacher, ale wysiadła na przystanku koło straży :)
Ale jestem w 90% pewna, ze to lekcje Malzi :D. Pewnie umie notatki na pamięć a później dyktuje każdemu rocznikowi to samo :):):):):)

Pozdrawiam!
PW Cytuj
madzia_madzik
Wysłany: Nie Cze 12, 2005 14:04     

hehe... niech zgadne... panienka maglowała oświeceni i Krasickiego?? :D
PW Cytuj
ANIUS 
Wysłany: Pon Cze 13, 2005 09:06     

pozwole sobie Kochane poprosic Was i siebie takze, bo takze sie tutaj udzielam, abyscie nie uzywaly nazwisk, ze wzgledu na kulture, bo bardzo czesto kogos "obsmarowujemy", a mysle, ze nie w tym rzecz, aby powiedziec, ze pani x jest wstretna wiedzma wszem i wobec...prosze o xywki, jak juz:)
PW Cytuj
madzia_madzik
Wysłany: Sob Cze 18, 2005 09:27     

No oki to teraz skoncze sypac nazwiskami chociaz kazdy doinformowany bedzie wiedzial o kogo mi chodzi :D:D
PW Cytuj
To^^uŚ 
Wysłany: Pią Paź 28, 2005 16:15     

LO1 mat-fiz... oj co to byly za czasy obijania sie uciekania a budy i bajerowania nauczycieli... ale maturke sie zdalo i teraz mozna szalec na architekturze :cwaniak:

A Malti rox... uwielbialem polski z ta kobieta... jak sluchanie nagrania 3 minutowego bez przerwy :hyhy:
PW www Cytuj
Bobson 
Wysłany: Czw Gru 22, 2005 20:50     

Trzecia klasa w Jedyneczce. Fajna szkoła. Szczególnie PANI PROFESOR HUSAK, która na całe szczęście mnie lubi, więc nie mam z NI? większych problemów.
Najlepsza i najbardziej ciekawa jest jednak bez wątpienia fizyka. Nigdy nie wiadomo jak się skończy. I jeszcze PANI KWITEK zawsze powie coś śmiesznego ;) . Ostanio się cieszyłem, że przetrwałem miesiąc bez kapy z fizy, ale potem przyszła klasówka i wspaniała seria się skończyła :D . Trzeba zacząć następną :P .
I oczywiście PANI MALZACHER, która na każdej lekcji przez 10 minut mówi nam, że nie mamy na nic czasu. A w tym czasie sobie z kumplem krzyżówki rozwiązujemy :) .
PW Cytuj
Odpowiedz do tematu