Poprzedni temat «» Następny temat
Wasze ulubione dania
Autor Wiadomość
MissIndependent 
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 16:18     



Dołączyła: 12 Paź 2008
Skąd: Dzielnica Cudów
chłodnik litewski.... zabiłabym za niego :hyhy:
Profil
PW Email www Cytuj
alenda 
Wysłany: Wto Cze 08, 2010 21:39     



Imię: Olcia
Dołączyła: 08 Maj 2010
Skąd: ze wsi
kisia napisał/a:
kajusiaw napisał/a:
najbardziej uwielbiam śledzie pod różną postacią
a to chyba mało spotykane.


mój mąż też lubi śledzie i... płatki owsiane z wodą :zakrecony: najlepiej zmiksowane z otrebami
Profil
PW Email www Cytuj
Nikaa 
Wysłany: Sro Cze 09, 2010 11:58     


Dołączyła: 25 Lut 2010
Truskawki :) z truskawkowym sokiem :)
Profil
PW Email Cytuj
aoyaga 
Wysłany: Sro Cze 09, 2010 15:37     


Dołączyła: 11 Maj 2010
ooo jeeee ale trudny temat....jak można mieć ulubione danie..chyba że się ich ma tysiąc pięćset sto dzieięćset hehe

ja uwielbiam makararoniki z własnymi sosami, pizze, calzone.... a dobra i wszystko co se tam Włosi wymyślili :D
a do tego frytki z majonezem i keczupem!
Profil
PW Email Cytuj
Cashelmara 
Wysłany: Sro Cze 09, 2010 15:53     


Imię: Aga
Dołączyła: 03 Cze 2010
Skąd: Z odchłani :)
Jesli moge cos wtracic to ja lubie wszystko, a szczegolnie wtedy gdy ktos zrobi. Tez tak macie ze bardziej Wam smakuje jak ktos zrobi niz jak sami zrobicie????

Hmm po glebszym zastanowieniu sa dwie rzeczy ktorych nie lubie jak ktos (mąż) robi, a to jest:
-zupka chinska
- ryż
Profil
PW Email Cytuj
MissIndependent 
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 17:20     



Dołączyła: 12 Paź 2008
Skąd: Dzielnica Cudów
aoyaga napisał/a:
a do tego frytki z majonezem

ja frytki raczej nie... ale np. majonez z pomidorami :super:

co do śledzi... w occie są pyyyycha! nie zastanawiałam się, czy to mało spotykane. chyba nie. natomiast jak ja śledzie ( w ogóle rybki w marynacie, w occie) kupuję to mnieludzie o ciażę podejrzewają :hyhy:

poza tym: home made pizza, mizeria ;) takie dość proste dania.

aż się głodna zrobiłam.
Profil
PW Email www Cytuj
Dorothea 
Wysłany: Sro Cze 16, 2010 13:01     



Dołączyła: 25 Wrz 2005
Skąd: Sośnica
swieże dorodne pomidory do tego listki bazylii i mozarella z odrobiną oliwy z oliwek, pychota
Profil
PW Email Cytuj
Basia K 
Wysłany: Sro Cze 16, 2010 18:44     



Dołączyła: 15 Paź 2007
Skąd: Sośnica
Codziennie coś innego :wstyd:

Teraz np. arbuz mniammmmm
Profil
PW Email Cytuj
Nikaa 
Wysłany: Sro Cze 16, 2010 18:48     


Dołączyła: 25 Lut 2010
Basia K, a ja zrobie pychotke na sobote :) malo kalorii.. pyszne ciasto :) a i nie wiem co zrobic cieplego.. moze ktos cos podpowie
Profil
PW Email Cytuj
Basia K 
Wysłany: Sro Cze 16, 2010 19:02     



Dołączyła: 15 Paź 2007
Skąd: Sośnica
Nikaa napisał/a:
nie wiem co zrobic cieplego..


A musi byc na ciepło? Jak na razie nic mi nie przychodzi do głowy....
Profil
PW Email Cytuj
Nikaa 
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 07:19     


Dołączyła: 25 Lut 2010
No zobaczymy juz mam pomysl..
Profil
PW Email Cytuj
GosiaO 
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 07:50     


Imię: Gosia
Dołączyła: 30 Maj 2010
Skąd: Gliwice
Ulubione danie...hm dużo tego :)

Na ciepło: dewolaje, ziemniaki pieczone, kotlety z żółtym serem, rolady, kapustę z grzybami, pizza.....

na zimno: na pewno sałatka surimi, melony, i LODY :) ;)


Nabrałam smaki na te krewetki :P
Ostatnio zmieniony przez GosiaO Czw Cze 17, 2010 07:50, w całości zmieniany 1 raz  
Profil
PW Email Cytuj
wojtek631 
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 23:54     


Dołączył: 08 Sty 2011
witam
zaraz po nowym roku miałem przyjemnośc brac udział w imprezie "Gril na śniegu".
Imprezka niczego sobie (sanki pochodnie grzane wino akordeon i takie tam ) było fajnie.
Myślałem że po tylu świętach mięso z grila ?.
Tu popełniłem błąd . Podano poza szaszłykami i kiełbaską KARCZEK.
I tu moje zaskoczenie. Mięsko było wyborne, soczyste rozpływało się w ustach a smak nie do opisania.
Długo trwały moje negocjacje z kucharzem o przepis na tę potrawę, ale po wielu godzinach i wielu kolejkach zdradzono mi jak się to danie przyrządza.
To było zaskoczenie- proste łatwe i przyjemne - ale do rzeczy
Kroimy karczek na kotlety grubości ok 2,5 cm -rozbijamy do grubości 1,5cm
A teraz marynata
100 ml -Ketchup
100 ml -olej rzepakowy
100 ml -przyprawa w płynie ( ja dałem winiary )
1 mała łyżeczka musztardy (można więcej lub mniej )
wszystko dokładnie mieszamy żeby powstał jednolity gęsty sos.
Na dno naczynia dajemy kilka łyżek sosu i wkładamy kotlet smarując go z wierzchu sosem na niego kładziemy następny i znowu smarujemy sosem i następny i następny itd.
Gdyby sosu zostało to wlejmy go do naczynia.
Mięso ma byc całe pokryte zalewą.
Przykrywamy naczynie i wkładamy na 12 godz. do lodówki.
Gril ma byc bardzo gorący smażymy po 1,5 do2 min. z każdej strony.
Podawac z kiszonym ogórkiem i żytnim chlebem.

Pozdrawiam i smacznego
wojtek631 w w w gotowaniedomowe.blogspot, c o m
Profil
PW Email www Cytuj
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Themes: junFresh & Silk icon

Akcje Charytatywne - Pomogliśmy

Zbiórka dla Domu Dziecka nr 3 w Gliwicach

Sprzęt dla Kliniki Patologii Noworodka w Zabrzu

Zbiórka dla Domu Samotnej Matki w Gliwicach

Zbiórka dla Hospicjum w Gliwicach






Ważne wydarzenia

I Urodziny Forum
II Urodziny Forum
III Urodziny Forum
IV Urodziny Forum
V Urodziny Forum


Jestem w Katalogu Ciekawych Stron - Zapraszamy!
Wyróżnienia
ForumGliwice.com - GWIAZDOR


Objeliśmy patronat Medialny nad:

- Adriatic Express 2006
- Gliwickie Spotkania Dobrych Dusz 2006
- II Gliwicki Piknik Lotniczy 2006
- Biotechnology - the next GENEration 2007
- WOŚP-Gliwice 2008