Otwarty przez: Bot Wto Maj 10, 2011 19:44 |
Pytanie do miłośników tańca |
Autor |
Wiadomość |
izaubisoft
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 14:40 Pytanie do miłośników tańca
|

|
Cześć,
chciałam poznać Wasze zdanie na temat gier tanecznych na konsole.
Czy uważacie, że mogą pomagać w nauce kroków?
Wyszło kilka ciekawych tytułów na konsole (ostatnio Michael Jackson: The Experience na XBOXa z Kinectem i PlayStation3 z PS Move) i czy te gry mogą być dla nas czymś więcej niż tylko rozrywką?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
sebek
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 15:29
|

|
Szkoda mi kasy na xbox'a czy coś w tym stylu, za mało zarabiam a za dużo mam innych wydatków. Wg mnie szkoda że PC odchodzi powoli do lamusa.
Co do takich kier, myślę, że jakichś podstawowych kroków można by się nauczyć w ten sposób, nie mniej jednak nic nie zastąpi partnerki i sporej ilości godzin spędzonych na parkiecie ;)
Swoją drogą czyżbyś pracowała dla tego Ubisoft'u który swego czasu wypuścił Raymana ? :hyhy: |
|
|
|
|
izaubisoft
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 15:48
|

|
Winna :) Tak tenże sam Ubisoft od Raymana...
A co do PC - nie sądzę by odchodziły do lamusa. Myślę, że wszystkie nośniki gier się po prostu profilują w różnych kierunkach.
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Bot Wto Maj 10, 2011 19:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sebek
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 21:06
|

|
izaubisoft napisał/a: | Winna :) ..... |
a co przeskrobałaś że czujesz się winna :hyhy:
a tak na serio, w sumie to tak sobie wydumałem, że może tańca towarzyskiego za bardzo się tak nie da nauczyć, ale jakieś "tańce skakańce" jak to nazywam to czemu nie. Pasowałoby zintegrować to z kamerą, która śledziłaby ruch tańczącego, dołożyć do tego jakiś mechanizm "uczenia" który potrafiłby identyfikować co trzeba by poprawić w naszych ruchach i zaznaczałby to na ekranie na którym porusza się na przykład jakaś postać. Taki jakby wirtualny nauczyciel tańca.
Oprócz tego można by spróbować wejść na rynek z jakąś grą, gdzie tańczy się na przemian i są na przykład sędziowie, którzy oceniają jak dobrze odwzorowaliśmy "nauczyciela" na ekranie czy coś w ten sposób pokombinować. Mogłaby powstać wtedy gra w którą grałoby się większą ekipą, jedna osoba nagrywa swoje ruchy a pozostałe muszą naśladować ;) |
|
|
|
|
plusz0wy
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 21:53
|

Imię: Grzesiek
|
myślę, że realizacja z kamerką mogłaby być trochę kłopotliwa ale pomysł fajny :) |
|
|
|
|
izaubisoft
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 13:48
|

|
Witajcie!
plusz0wy To nie jest problem, bo przecież każda gra na xbox kinect jest oparta na skanowaniu przez kamerkę Twoich ruchów.
sebek Również motyw "pojedynku" na przemian również jest standardem w grach tanecznych pod kinect.
Pozdrawiam,[/b] |
|
|
|
|
|