Parkingi czy parkometry?? |
Autor |
Wiadomość |
Frycek
Wysłany: Czw Sty 27, 2005 04:11 Parkingi czy parkometry??
|

Zaproszone osoby: 1
Imię: Mariusz
|
Jeżdząc po naszym miescie nie tylko w godzinach szczytu chcąc zaparkowac gdzies w centrum to chyba graniczy z cudem....
Czy uwazacie ze Parkometry zalatwily byc sprawe ??
czy powinno powstac wiecej parkingów ??bezpłatnych |
|
|
|
|
h0lek
Wysłany: Czw Sty 27, 2005 04:37
|

|
parkometry to kasa dla panstwa, a jak cos jest dla panstwa to nie dla nas. chyba jednak lepiej zaparkowac dalej i kawaleczek jogingu chodzonego pouprawiac niz bawiec sie w akcje parkometr niz z przyslowiowym "nacisnij przycisk by otworzyc drzwii" Ci ktorzy czasem wsiada w tramwajke wiedza ze nie wszyscy ten napis rozumieja.. ;) |
|
|
|
|
frohike
Wysłany: Czw Sty 27, 2005 06:54
|

|
ja tez jestem przeciwny parkometrom,
za te kase ulic nie zremontuja tylko sobie cos kupia |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Czw Sty 27, 2005 08:58
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
powinni zrobić więcej bezpłatnych parkingów :mg: |
|
|
|
|
LuKaSh
Wysłany: Czw Sty 27, 2005 09:14
|

|
strzeżonych bezpłatnych :D |
|
|
|
|
Demmo
Wysłany: Czw Sty 27, 2005 13:12
|

|
a ja zwykle się gdzieś wryję ;) czasem trzeba się kawałek przejść, ale zwykle coś znajdę.. mimo że jeżdze wielką krową, krązownikiem szos ;) ha ha ha... :D co prawda czasem trzeba złamac zakaz wjazdu na dany teren dla osób postronnych, ale co tam ;)
jakiś czas temu na zwycięstwa były jakieś zegarki, no nie? że można sobie stanąć chyba na 20 minut... na mercedesy nie działa :P raz widziałem jak strażnicy wiejscy szli sobie wzdłuż zwycięstwa i tylko wystawiali mandaty tym którzy przekroczyli 20 minut... przez jakiś czas krązyli wokół jednego mesia który chyba wogle nie miał tego głupiego zegarka i poszli dalej.. czyżby ktoś się bał podpaść? :P
parkometry nie są dobrym pomysłem, bo tak jak już zostało napisane będzie się buliło za stanie w centrum i... tylko to.. te pieniądze pójda do czyjejś kieszeni - jak zwykle :|
porobią np strefy płatnego parkowania, tak jak w całym centrum krakowa to też bedzie śmiesznie.. w sumie tam da się zaparkować bez problemu ale zaraz biegnie do ciebie kolo w oczojebnej kamizelce... a potem są sytuacje z udziałem Demmusia :P
-"dzień dobry :twisted: " - kolo w oczojebnej kamizelce
-"dzień dobry... :| o co chodzi?" -> :lol:
-"strefa płatnego parkowania :D"
-"dziękuję..." i wsteczny :lol: |
|
|
|
|
PAKuS
Wysłany: Czw Sty 27, 2005 13:59
|

Zaproszone osoby: 3
Imię: RAFA?
|
kisia napisał/a: | powinni zrobić więcej bezpłatnych parkingów :mg: |
a ja uważam tak jak KISIA napisałe że powinni zrobić więcej parkingów bezpłatnych |
|
|
|
|
h0lek
Wysłany: Czw Sty 27, 2005 17:07
|

|
czasami zastanawiam sie dlaczego parkingow bezplatnych jest tak niewiele. sytuacja ta dotyczy zwlaszcze centrum bo z reszta jakos mozna sobie poradzic. w zasadzie powinno to lezec w interesie miasta by cos takiego istnialo. mamy:
a) konkretne miejsce, gdzie moglyby parkowac wieksze ilosci samochodow
b) skupisko ludzi czyli konsumenci potencjalnych sklepow czy barow ect wokol parkingu
c) koniec problemu z zastawionymi chodnikami w centrum
d) bezpieczne miejsce dla samochodow
e) odtloczenie centrum
pewnie jeszcze ktos dopisze pare argumentow ktore teraz nie przychodza mi do glowy
najciekawsze w tej sprawie jest rozmiar inwestycji ktora trzeba by bylo zmontowac:
1. kwadrat wielkosci hm 300 m x 300 m wybetonowany
2. ilesc tam litrow farby by pomalowac liniei
3. tereny w centrum gliwic.
czy to tak ogromne wymogi.. ?? |
|
|
|
|
Demmo
Wysłany: Czw Sty 27, 2005 19:45
|

|
tak.. bo za ten kwadrat ktoś wybuli dużą kasę żeby w centrum sobie coś postawić.. to wolą olać parking i na tym zarobić a nie wykładać kasę...
kazdy patrzy jak się nachapać na maksa póki trzyma stołek.. co ich obchodzą ludzie? :P |
|
|
|
|
emez
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 10:56
|

|
A ja nie mam takich problemów, bo do miasta z Zatorza miałem blisko, z Sikornika też niedaleko. Spacerek albo autobus. Zakaz poruszania się po centrum powinny mieć auta tylko z kierowcą :P |
|
|
|
|
|