Poprzedni temat «» Następny temat
Sklep komputerowy Gliwice
Autor Wiadomość
Uldin 
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 16:51   Sklep komputerowy Gliwice  


Dołączył: 07 Paź 2008
Witam.

Mam zamiar kupić sobie nowy komputer. Dlatego chciałem się zapytać jaki sklep wy polecicie, chodzi mi co ceny :D
Ostatnio zmieniony przez Uldin Wto Paź 07, 2008 16:59, w całości zmieniany 3 razy  
Profil
PW Email Cytuj
MacSen 
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 19:51     



Imię: Matthias
Dołączył: 01 Paź 2006
Skąd: Schlesien/Gleiwitz
No to masz w zasadzie do wyboru niewiele. Ze swojej strony nie polecam sklepików na jakichś "zadupiach"
Zaś tak konkretnie to polecam PROLINE (h t t p;//w w w proline, p l/) albo Computim na Kraku lub ProfComputer w oficynie pod rynkiem
Reszta może się schować przy tych punktach.

Ostatnio zresztą nowy sprzęcik sobie składałem właśnie w proline i jestem zadowolony z sprzętu obsługi i ceny.
Ostatnio zmieniony przez MacSen Wto Paź 07, 2008 19:52, w całości zmieniany 2 razy  
Profil
PW Email Cytuj
Wieczorny 
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 19:26     



Dołączył: 17 Sty 2007
Skąd: ?abędy
do tego nowy sklep na zwycięstwa:

w w w inwazjapc, p l

w miejscu dawnego salonu peugota.
Profil
PW Cytuj
Gmeras 
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 20:41     



Imię: Piotr
Dołączył: 02 Sty 2005
Skąd: Lotników
Wieczorny napisał/a:
do tego nowy sklep na zwycięstwa:

w w w inwazjapc, p l

w miejscu dawnego salonu peugota.
ten sklep był kiedyś na bojkowskiej
Profil
PW Email Cytuj
trunks 
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 06:34     



Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
Dołączył: 24 Maj 2005
Skąd: z nienacka
tak i nazywał sie sprzetkom....swoją droga nawet niezłą miał oferte i nie drogo
Profil
PW Email Cytuj
p4cz3k 
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 08:06     



Imię: Marcin
Dołączył: 08 Lip 2005
Skąd: Gliwice - Asnyka
A ja polecam PC Store :) mieszcza sie na dworcu (jak idziesz korytarzem od strony zwyciestwa po prawej stronie)

h t t p;//allegro, p l/show_us...php?uid=1237230 tutaj masz ofertę gotowych zestawów - ale jesli cos Ci nie pasuje zawsze mozna to podmienic :)
Profil
PW Email Cytuj
Wieczorny 
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 17:17     



Dołączył: 17 Sty 2007
Skąd: ?abędy
w życiu bym nie kupił gotowego zestawu.

tylko składak.

w razie co, pisz na forum idg.
Profil
PW Cytuj
MacSen 
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 20:03     



Imię: Matthias
Dołączył: 01 Paź 2006
Skąd: Schlesien/Gleiwitz
Wieczorny napisał/a:
w życiu bym nie kupił gotowego zestawu.

tylko składak.

w razie co, pisz na forum idg.


Hah ktoś tu ma podobne uczulenie jak ja na gotowce. :]
Tylko składaki ... i tylko w punktach dobrej marce i znanych :D
Profil
PW Email Cytuj
kisia 
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 22:07     



Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
Dołączyła: 01 Lip 2004
Skąd: Gliwice
MacSen napisał/a:
Tylko składaki ... i tylko w punktach dobrej marce i znanych :D
to może coś polecicie konkretnego ?
Profil
PW Email Cytuj
MacSen 
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 23:24     



Imię: Matthias
Dołączył: 01 Paź 2006
Skąd: Schlesien/Gleiwitz
kisia napisał/a:
MacSen napisał/a:
Tylko składaki ... i tylko w punktach dobrej marce i znanych :D
to może coś polecicie konkretnego ?


No Kisiu przecież już kilka postów wcześniej wymieniłem punkty gdzie można dobry sprzęt sobie poskładac.
Ale ok raz jeszcze.
Proline - h t t p;//w w w proline, p l/ ( obsługa zadziwiła profesjonalizmem nigdzie dotąd tak miło nie wydawało mi się forsy a tu sprzedawca doradził poradził i naprawdę zaopiekował się klientem, umieją przyznać się do błędu i za to mają u mnie duży plus)

Computim - h t t p;//w w w computim, c o m, p l/ (Gość który ten punkt prowadzi zna się na rzeczy można walić jak w dym mają trochę mały wybór sprzętu ale jak nie mają na stanie to sprowadzają... nie ściemniają, są warci uwagi)

Prof Computer h t t p;//w w w profcomputer, c o m, p l/ (minusem że są w oficynie ale dzięki temu są w miarę tanim punktem ..oczywiście jak na ulicę Zwycięstwa. Obsługa miła konkretna potrafiąca naprawdę dobrze obsłużyć klienta bardzo mi się u nich podoba bezpośredni kontakt serwisantów z klientami ... chłopaki umieją się dogadać nawet z totalną zieleniną informatyczną i są diabelnie cierpliwi)

Kolejność przypadkowa nie że taka bo czymś spowodowana.. poprostu tak mi się poukładało i tak ich mam w FASTDIAL-u posegregowanych :d
Reszta przy tej trójcy to fitulity które omijam z daleka.
Ostatnio zmieniony przez MacSen Czw Paź 09, 2008 23:29, w całości zmieniany 1 raz  
Profil
PW Email Cytuj
Bary i swinki 
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 07:41     



Dołączył: 05 Paź 2005
Skąd: Waryński
Kisi chyba godzilo o konkretnego skladaka, a nie konkretne punkty, ale ok ;)
Profil
PW Cytuj
kisia 
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 12:05     



Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
Dołączyła: 01 Lip 2004
Skąd: Gliwice
Bary i swinki napisał/a:
Kisi chyba godzilo o konkretnego skladaka, a nie konkretne punkty
no dokładnie
MacSen napisał/a:
Tylko składaki ... i tylko w punktach dobrej marce
o te dobre marki mi chodzi, jakie to są ?
Profil
PW Email Cytuj
MacSen 
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 15:32     



Imię: Matthias
Dołączył: 01 Paź 2006
Skąd: Schlesien/Gleiwitz
kisia napisał/a:
Bary i swinki napisał/a:
Kisi chyba godzilo o konkretnego skladaka, a nie konkretne punkty
no dokładnie
MacSen napisał/a:
Tylko składaki ... i tylko w punktach dobrej marce
o te dobre marki mi chodzi, jakie to są ?



Dobre marki Kisiu...

Płyty główne -- Producenci
1/.ASUS
2/.EPOX
3/.MSI
4/.ABIT
5/.Gigabyte

Karty Graficzne
1/.ASUS
2/.Gainward
3/.Sapphire
4/.Gigabyte
5/.MSI
Procesory(tu kolejność zamierzona ponieważ ile razy widzę AMD tyle razy są kłopoty)
1/.Intel
2/.AMD
Pamięci Ram
1/.GEIL
2/.OCZ
3/.KINGSTON
4/.A-DATA
5/.PATRIOT (jedne z najlepszych)
6/.TwinMos
Karty Dzwiękowe
1/. Creative
2/. Więcej nie ma chyba że do profesjonalnej obróbki i zarazem drogie to;
a/. Audiotrak Prodigy (cała seria)
b/. Auzen X-Fi Prelude
c/. MAYA (cała seria dzwiękówek)
d/. E-MU 1616m
e/. Creamware
f/. TC Electronic PowerCore (seria cała... warte swojej ceny)
g/. ESI Juli@

Pozostałe marki (albo udające markowość) których nie wymieniłem omijać z daleka jak kupe na chodniku. I wiem że nie są to nazbyt tanie firmy(niektóre z nich) ale wychodzę z założenia że "Biednego nie stać na kiche albo się kupuje konkretnie albo wcale"
Dyski - tu już zalezy od tego jaki interfejs preferujesz ATA133/SATA/SATAII

Natomiast konkretnego konfigu tobie Kisiu nie podam bo nie wiem do czego komputer będzie używany. Inna sprawa że ilu juserów tyle konfiguracji więc jeśli gotowca nie chcesz to na trud dobierania podzespołów się skazujesz ale jeśli mądrze dobierasz z kimś kto się w tym obraca to można niezłe zestawy wysmażać.

Ja zaś mam taki zestaw.(całość w Proline)
Intel Core 2 Duo E8500 3,16 GHz 6MB cache s. 775 Box
Asus P5Q s.775 P45
ASUS HD4850 TOP 512MB 256bit PCI-E
Sound Blaster X-Fi mX Extreme Gamer FPE
Kingston 2GB DDR2-800 Dual Chanel Kit Non-ECC ( w planie dokupienie kolejnych 2GB)
Zasilacz Chieftek 500W
I wiem że mi on na kolejne 2-a lata lekko starczy a potem znów wymiana
Profil
PW Email Cytuj
loki 
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 21:05     


Dołączył: 16 Cze 2005
Skąd: Gogolin
dodam, ze za kilka stowek (4-6) mozna miec markowego dell'a polesingowego... w Gliwicach zajmuje sie tym firma na chorzowskiej... nie pamietam nazwy ale byla jakos zwiazna z marka dell... idealne rozwiazanie jesli chodzi o komputery do biura i dla mniej wymagajacych uzytkownikow domowych

jesli chodzi o gliwickie sklepy komputerowe to Proline, ProfComputer i Komputronik wydaja mi sie najwlasciwsze... Computim swego czasu "lekko" mi podpadl i zrazilem sie do nich...

cenowo wygrywa Proline
Profil
PW Email Cytuj
p4cz3k 
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 11:51     



Imię: Marcin
Dołączył: 08 Lip 2005
Skąd: Gliwice - Asnyka
ja w proline pokazuje sie w ostatecznosci ... nie wiem co ludzie widza w tej "niby" genialnej obsludze ... gdy za kazdym razem sie tam pojawialem i pytalem sie o cos co bylo mi potrzebne to koles chcial mi wcisnac cos "2 razy lepszego / 3 razy drozszego" mimo iz mowilem: ze potrzebuje tylko to i nic wiecej ... to po 10 minutach namawiania laskawie podawal mi cene tego co naprawde chcialem ...

z drugiej strony ... przegladajac ich strone internetowa i "stany magazynowe" mozna sie dobrze przejechac ... ile razy na stronie zaznaczone bylo ze "sprzet dostepny od reki w gliwicach (zielony kwadracik :P)" pojawiam sie na miejscu ... i slysze "niestety nie mamy" i znow to samo - ale moge panu polecic to ... cena x 2.


w Computimie kupilem a pozniej nazwijmy to "ulepszalem" komputery firmowe - i jestem zadowolony (choc bylo to kilka lat temu to nadal milo wspominam)

---

a co do tego ze "gotowe zestawy sa do @#$%" to dziwne podalem linka ... z gotowymi zestawami ^_^ ale napisalem ze przeciez wszystko mozna wymienic na cos co akurat nam bardziej pasuje :)


a co do posta MacSena z wymienionymi producentami to moglbym toczyc tu wojne na slowa bo sie nie zgadzam w 80 % z tym :)

tu nie chodzi o to ktory producent jest najlepszy etc itd ... tylko o to co chce kupic klient / na co go stac / i jakie ma zapotrzebowanie ...

bo po kiego ... kupowac np plyte glowna asusa za 600 pln ... tylko dlatego ze to asus gdy np gigabyte oferuje ten sam poziom za 380 pln (ceny podaje czysto teoretycznie nie mam czasu grzebac i porownywac - kiedys tak bylo nie wiem jak jest teraz)
Profil
PW Email Cytuj
MacSen 
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 15:31     



Imię: Matthias
Dołączył: 01 Paź 2006
Skąd: Schlesien/Gleiwitz
p4cz3k napisał/a:
ja w proline pokazuje sie w ostatecznosci ... nie wiem co ludzie widza w tej "niby" genialnej obsludze ... gdy za kazdym razem sie tam pojawialem i pytalem sie o cos co bylo mi potrzebne to koles chcial mi wcisnac cos "2 razy lepszego / 3 razy drozszego" mimo iz mowilem: ze potrzebuje tylko to i nic wiecej ... to po 10 minutach namawiania laskawie podawal mi cene tego co naprawde chcialem ...


Nie bardzo rozumiem jakim cudem próbowali Cię naciągnąć, mnie się raczej wydaje że po prostu przyszedłeś i zacząłeś szukać niestworzonych rzeczy ale ok.


p4cz3k napisał/a:
z drugiej strony ... przegladajac ich strone internetowa i "stany magazynowe" mozna sie dobrze przejechac ... ile razy na stronie zaznaczone bylo ze "sprzet dostepny od reki w gliwicach (zielony kwadracik :P)" pojawiam sie na miejscu ... i slysze "niestety nie mamy" i znow to samo - ale moge panu polecic to ... cena x 2.


Pączku a nie łaska pierw zadzwonić i się spytać? Przecież oni raz na tydzień aktualizują bazę produktów więc jeśli byłeś we czwartek a oni się wyzbyli całości w powiedzmy środę to sorry ale jesteś sam sobie winien.


p4cz3k napisał/a:
w Computimie kupilem a pozniej nazwijmy to "ulepszalem" komputery firmowe - i jestem zadowolony (choc bylo to kilka lat temu to nadal milo wspominam)


Fakt dobrzy są tylko asortyment troche mały :/
---

p4cz3k napisał/a:
a co do tego ze "gotowe zestawy sa do @#$%" to dziwne podalem linka ... z gotowymi zestawami ^_^ ale napisalem ze przeciez wszystko mozna wymienic na cos co akurat nam bardziej pasuje :)


Pączku to się nazywa reklama za którą winieneś adminowi w w w forumgliwice, c o m zapłacić ponieważ podałeś link do bezpośrednich produktów a nie jak ustawa nakazuje tylko do strony producenta.

p4cz3k napisał/a:

a co do posta MacSena z wymienionymi producentami to moglbym toczyc tu wojne na slowa bo sie nie zgadzam w 80 % z tym :)

Chcesz mi wmówić że taki ASUS jest gorszy od nie wiem Asrocka albo Gigabyte-a ?

p4cz3k napisał/a:

tu nie chodzi o to ktory producent jest najlepszy etc itd ... tylko o to co chce kupic klient / na co go stac / i jakie ma zapotrzebowanie ...

bo po kiego ... kupowac np plyte glowna asusa za 600 pln ... tylko dlatego ze to asus gdy np gigabyte oferuje ten sam poziom za 380 pln (ceny podaje czysto teoretycznie nie mam czasu grzebac i porownywac - kiedys tak bylo nie wiem jak jest teraz)


Pączku... Gigabyte nigdy nie będzie tym czym jest ASUS lub MSI albo ABIT podobnie jak ASROCK którego nie poleciłbym nawet najgorszemu wrogowi mimo niskiej ceny

Po prostu wychodzę z założenia że kupuje się najlepsze na co nas stać. I jak dotąd to się sprawdza.

PISSS :D
Ostatnio zmieniony przez MacSen Wto Paź 14, 2008 15:32, w całości zmieniany 2 razy  
Profil
PW Email Cytuj
trunks 
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 20:43     



Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
Dołączył: 24 Maj 2005
Skąd: z nienacka
MacSen napisał/a:
Pączku... Gigabyte nigdy nie będzie tym czym jest ASUS

za firme placisz, a te nowe plyty Gigabyte sa całkiem dobre
Profil
PW Email Cytuj
MacSen 
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 21:31     



Imię: Matthias
Dołączył: 01 Paź 2006
Skąd: Schlesien/Gleiwitz
trunks napisał/a:
MacSen napisał/a:
Pączku... Gigabyte nigdy nie będzie tym czym jest ASUS

za firme placisz, a te nowe plyty Gigabyte sa całkiem dobre


Wybacz że stanę znów po drugiej stronie barykady. Ale czy sprawdziłeś jakie podzespoły są wykorzystywane do budowy "lepszych MOBO/VGA/etc" no właśnie takie zdeczko lepsze.
A to że płacę za markę...huh jakoś mi to nie przeszkadza. Forsy i tak ze sobą na tamten świat nie wezmę nawet grosza:D
Profil
PW Email Cytuj
p4cz3k 
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 09:02     



Imię: Marcin
Dołączył: 08 Lip 2005
Skąd: Gliwice - Asnyka
Macku :) nie od dzis wiadomo ja mam swoj rozum Ty masz swoj :) mnie nie przekonasz ja Ciebie tez nie przekonam :)


---
mowiac wprost : wole wydac 250 pln na gigabyta i np powtarzac ta operacje co 2 lata lub co poltora, niz wydac 500 pln na asusa i powtarzac ta operacje co 3 lata - rachunek ekonomiczny jaki jest taki jest a i tak zawsze bede o krok do przodu

---

a jesli chodzi o innych producentow to juz wynika mozliwe z osobistych uprzedzen - abita mialem - posypal sie tydzien po zakonczeniu gwarancji

msi pakuja tyle niepotrzebnych badziewi czasem w te swoje plytki ze az mi sie odechciewa

epox jasne...ale to juz mowimy o wysokich cenach :)

---

a jesli chodzi o sam fakt zakupu komputera - to nadal nalezy pamietac - ze wszystko zalezy od tego do czego ten komputer ma sluzyc ... bo mozemy zlozyc zestaw za 800 pln ...i zestaw za 5000 pln a bedza spelnial dokladnie ta sama funkcje

---
Ostatnio zmieniony przez p4cz3k Sro Paź 15, 2008 09:02, w całości zmieniany 1 raz  
Profil
PW Email Cytuj
Bot 
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 11:32     



Imię: Mjeetek
Dołączył: 28 Paź 2005
Skąd: z Marsa
Oj panowie kłocicie się o konfiguracje sprzęt i producentów itp... a Uldin po prostu zapytał:

Uldin napisał/a:
jaki sklep wy polecicie, chodzi mi co ceny
Profil
PW Email Cytuj
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Themes: junFresh & Silk icon

Akcje Charytatywne - Pomogliśmy

Zbiórka dla Domu Dziecka nr 3 w Gliwicach

Sprzęt dla Kliniki Patologii Noworodka w Zabrzu

Zbiórka dla Domu Samotnej Matki w Gliwicach

Zbiórka dla Hospicjum w Gliwicach






Ważne wydarzenia

I Urodziny Forum
II Urodziny Forum
III Urodziny Forum
IV Urodziny Forum
V Urodziny Forum


Jestem w Katalogu Ciekawych Stron - Zapraszamy!
Wyróżnienia
ForumGliwice.com - GWIAZDOR


Objeliśmy patronat Medialny nad:

- Adriatic Express 2006
- Gliwickie Spotkania Dobrych Dusz 2006
- II Gliwicki Piknik Lotniczy 2006
- Biotechnology - the next GENEration 2007
- WOŚP-Gliwice 2008