Do jakich miast Gliwice są podobne |
Autor |
Wiadomość |
KMGKW
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 17:11 Do jakich miast Gliwice są podobne
|

|
Witam Ciekawi mnie co uda nam się wymyślić mianowicie myśle do jakich miast podobne są Gliwice możecie przedstawiać porównania np.ul.Zwycięstwa u nas a tą samą w innych miastach ja jueszcze szukam jakiegos fajnego pomysłu :] |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 17:14
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
KMGKW napisał/a: | możecie przedstawiać porównania np.ul.Zwycięstwa u nas a tą samą w innych miastach | z tą samą o nazwie Zwycięstwa w innych miastach, czy z ta samą główną ulicą ? |
|
|
|
|
Alinka
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 18:21
|

Imię: Ala
|
Kazde miasto ma taka ulice zwyciestwa!! czytaj ulice z samymi sklepami.. |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 20:39
|

Imię: Piotr
|
Alinka napisał/a: | czytaj ulice z samymi sklepami.. | nie u nas jest z samymi bankami :( |
|
|
|
|
trunks
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 20:42
|

Imię: Jakub Piotr Aleksander :]
|
zwycięstwa jest tez w szałszy :P. Podobne miasta ? To pewnie każde poniemieckie średniej wielkości miasto, starasze niż 200 lat :P |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 20:51
|

Imię: Bożydar :]
|
Sądzę, że autorowi chodziło troszku o coś innego, raczej o podobieństwa w wyglądzie a nie nazewnictwie ;)
Jak dla mnie, to gliwicki Rynek jest troszku podobny do wrocławskiego. Co prawda skala nie ta, ale centralnie umieszczony ratusz i te ogródki latem wraz z tłumami ludzi naprawdę są miniaturką Wrocławia :) |
|
|
|
|
KMGKW
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 10:26
|

|
kisia napisał/a: | z tą samą o nazwie Zwycięstwa w innych miastach, czy z ta samą główną ulicą ? |
z tą samą nazwą żałuje bo jak niedawno jechałem przez jakieś wiochy to była taka polna uliczka Zwycięstwa.
A co do podobieństw to jeszcze Kościuszki (koło szpitala Wielospecjalistycznego) to takie osiedle TAZ w Zawierciu ;) |
|
|
|
|
|