Poprzedni temat «» Następny temat
Układ komunikacyjny wokół strefy
Autor Wiadomość
Siergiej
[Usunięty]
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 00:21   Układ komunikacyjny wokół strefy  

Dochody dla UM dzięki strefie to 11mln/rok za podatek od osób fizycznych i 9 mln za grunty (informacja z bieżącego miejskiego serwisu informacyjnego)...tylko gdzie ta kasa do h... wacława idzie, wydaje mi sie że powinni za to udoskonalać strefe, głównie mam na myśli układ drogowy który jest beznadziejny. mi osobiście kilka razy udała sie sztuka dojechania do domu ze strefy (6km) w czasie ponad 50 minut, w mniej zatłoczony dzień dojeżdzam w 20-30 minut zaś w dzień wolny jak tamtędy jade to trzeba mi ok 10min, do pracy wyjeżdzam z podwójnym zapasem czasu "bo może korki" a i tak nie raz musiałem przemierzać bezdroża, chodniki i pola żeby wyrobić się na czs. Miasto też ewidentnie nie stara się zmniejszyć ruchu na przykład przez poprawienie komunikacji miejskiej. Dla przykładu powrót ze strefy do knurowa po 2 zmianie jest paranoją (1 przesiadka i autobus do knurowa dojeżdza trochę przed północą...i kończy trasę w centrum knurowa) wcale nie lepszy jest dojazd do pyskowic albo choćby nawet kopernika (powrót z 2 zmiany grubo ponad godzine) a jest to zaledwie 6 km od strefy

Gdyby komunikacja u nas lepiej działała to z przyjemnością przesiadłbym sie do autobusu
Aither 
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 09:36     
Smoczyca

Zaproszone osoby: 1
Siergiej napisał/a:
Miasto też ewidentnie nie stara się zmniejszyć ruchu na przykład przez poprawienie komunikacji miejskiej. Dla przykładu powrót ze strefy do knurowa po 2 zmianie jest paranoją (1 przesiadka i autobus do knurowa dojeżdza trochę przed północą...i kończy trasę w centrum knurowa) wcale nie lepszy jest dojazd do pyskowic albo choćby nawet kopernika (powrót z 2 zmiany grubo ponad godzine) a jest to zaledwie 6 km od strefy

Gdyby komunikacja u nas lepiej działała to z przyjemnością przesiadłbym sie do autobusu

Pozwol ze cos powiem... z tego co ja wiem to komunikacja, znaczy autobusami i ich liniami zajmuje sie kzkgop na wniosek miasta ;) w tym przypadku Gliwic ale jesli do miasta nie naplynie zapotebowanie na utworzenie np dodatkowych kursow czy nawet nowej linii to miasto "samo od siebie" nie bedzie inwestowac w cos na co nie ma zapotrzebowania ;) sadze ze duzym ulatwieniem bylyby wnioski samych przedsiebiorstw ze strefy aby przedluzyc kursowanie autobusow lub utworzyc inne linie ;) co do przejazdu przez strefe... osobiscie jak mam linie jadace przez strefe mam w gotowosci cos na uspokojenie :D opoznienia sa i to bardzo duze... sadze ze tego nie da sie poki co przeskoczyc... odcinki remontowane sa nie do przejechania w szczycie :)
PW Email Cytuj
Odpowiedz do tematu