PIZZA U RUDIKA |
Autor |
Wiadomość |
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 20:14 PIZZA U RUDIKA
|
|
Oto pare moich spostrzeżeń na temat tegoż lokalu.
Wystrój niezmiernie surowy,wrecz bym powiedział prostacki,ściany obite scinkami tarcicy,meble jak to w tego rodzaju lokalach,cześć drewnianych stołów cietych z bali i siedzenia rownież,na wyższym pieterku dość wygodne fotele.
Bylem tam o 17.30 i dziwko mnie wzielo ,ze byla tam samoobsługa,przypominalo mi to bar mleczny i to marnej klasy(wyrazilem swoja opinie dość glośno).
Natężenie muzyki powalajace oczywiście radio Planeta i łomot na calego.
Menu,meni,jadlospis w kolorze czarno bialym,a w nim 33 pizze o dość śmiesznych nazwach,takich jak...Helga,Ewald,Stalin,Lenin,Bercik,Adolfik i Adofla też nie zabrakło,a w/g mnie najciekawsza nazwa to Muszla Alfonsa.
Ceny bardzo umiarkowane od 8zl za Helgę(ser,sos pomidorowy,oregano) do Rudika za 14zł(kurczak,salami,zielona cebulka,kukurydza,pieczarki,ser,sos pomidorowy,oregano)lub rowniez za 14zł Francek(krewetki,małże,kalmary,czosnek,cebula,ser,sos pomidorowy,oregano).Idealna sprawa to taka,ze można zamowić 2 różne połówki pizzy.
Skladamy zamowienie przy szynkwasie,zajmujemy miejsce przy stoliku i czekamy...tak gdzieś około 20 minut...i naraz wnosi "kelnerka"pizze........mmmmmmmmm marzenie,niebo w gębie,wręcz orgastyczna.Pryskaja wszelkie niedociągniecia i mankamenty wizualne tegoż lokalu,muzyki,obslugi...jestes sam na sam z wybranym smakołykiem...pięknie wypieczone ciasto,a na nim masa dodatków w/g zamowienia oczywiście...to byla orgia smaków,wspaniale wykonaie i świeżość tryskajaca z tej pizzy.
Kobi to jest wymarzone miejsce dla ciebie i dla wszystkich milośnikow naprawde smakowitej pizzy,szkoda tylko,ze tam trza zajechać,gdyz jest to kawalek od Gliwic.
Warto ,naprawde warto,polecam z pelna odpowiedzialnością. |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 20:24
|

Zaproszone osoby: 2
Imię: Beti( dla znajomych)
|
No Piotrulek, znalazles moje tajemnicze miejsce, gdzie to szamana objada sie pizza do tego stopnia, ze nie potrafi zapinac spodni :D
Faktycznie, trzeba przyznac, ze najprzyjemniej siedzi sie na dworze, gdy cieplo i przygrywa muzyczka. Niestety warunki atmosferycznie zmuszaja nas, do zajecia miejsc w srodku. Pierwsze pomieszczenie, to typowe schronisko mlodziezowe, i chyba nie ma sie czemu dziwic, zjezdza sie tam mlodziez z okolicznych wiosek.
Nastepne, to pomieszczenie dla niepalacych smakoszy pizzy.....dodam, ze znajduje tam sie jeszcze sala " czerowna" z rurka do tanczenia.
Wada tego lokalu sa male i ciasne ubikacje, ale mam nadzieje, ze panie szefowa po przebudowie cosik z tym zrobi.
Piotrulek, zdradze tez skad pizza wziela tyle dziwnych nazw-od wszystkich slawnych alkoholikow, penerow i zuli szwendajacych sie po Sosnicowicach. :rotfl:
Co do glosnej muzyki....jest na to sposob....dzwoni sie przez telefon do bramanki i prosi o sciszenie lub zmiane plyty......to dziala!!!!! :D |
|
|
|
|
ansc
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 20:48
|

|
Przejeżdżam tam dość często ale nigdy jakoś nie miałam odwagi tam wstąpić ale po waszych zadowolonych opiniach chyba trzeba będzie tam wstąpić |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 20:58
|

Imię: Bożydar :]
|
Heh, dzięki Piotrulek za polecenie :D Tylko jeszcze napisz gdzie to dokładnie jest ;) |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 21:04
|

|
kobi, jak jedziesz w strone " Chata Polaka" to skrecasz na Kozlow, a nastepnie kierujesz sie na Lany.....szyld widac z daleka :D
Mysle, ze dobrze wytlumaczylam
Lub kierunek Sosnicowice( jesli jedziesz od Ostropy) i potem na Lany :D |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 21:09
|

Imię: Mjeetek
|
kobi napisał/a: | Tylko jeszcze napisz gdzie to dokładnie jest ;) |
Piotrulek napisał w tytule (nie w poście):
Cytat: | ?any Wielkie k/Sośnicowic ul.Wiejska 39(jak to na wsi)tel. 32 2387052 |
|
|
|
|
|
Jacek13 [Usunięty]
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 10:09
|
|
Bywałem tam kilka razy i mogę powiedzieć że jestem zadowolony z tego lokalu Piotrulek napisał/a: | ze byla tam samoobsługa,przypominalo mi to bar mleczny i to marnej klasy(wyrazilem swoja opinie dość glośno). | Bo jak co niektórzy mają wyższe aspiracje to polecam PIZZA HUTT. :hyhy: :hyhy: :hyhy: |
|
|
|
|
Fenix
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 22:21
|

Imię: Krzysztof
|
No to już wiemy gdzie robimy spotkanie :hyhy: |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Pon Wrz 10, 2007 10:41
|

|
Fenix, obawiam się, że dla większości będzie za daleko. |
|
|
|
|
Szamanka
Wysłany: Pon Wrz 10, 2007 10:43
|

|
Dojechac tam nie ma problemu, w koncu mozna sie umowic i po drodze wziasc kilka osob.
Z reszta ostatnio na " wspolnym piwku" rozmawialismy o tym, by tam wlasnie sie spotkac...ja jestem ZA!!!! :D |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Pon Wrz 10, 2007 11:02
|

|
Szamanka, no tak tylko wiesz nie wszyscy mają niepijących kierowców a w 2 albo 3 auta nie zabierzesz 30 osób.
Ale dobra to w temacie o spotkaniu bo mały offtop robimy :P |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pon Wrz 10, 2007 11:14
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
Szamanka napisał/a: | rozmawialismy o tym, by tam wlasnie sie spotkac |
myśle ze to wypali ale w mniejszym gronie |
|
|
|
|
ansc
Wysłany: Pon Wrz 10, 2007 15:36
|

|
To jakby co to proszę o info może akurat będę miała po drodze ;) |
|
|
|
|
veronica
Wysłany: Pon Wrz 10, 2007 21:34
|

Imię: Weronika
|
no Wy to musicie tą pizzą smaczek robić.... :P |
|
|
|
|
troyek
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 08:23
|

Imię: Kamil, ale możesz mi mówić ELVIS
|
ano ano. trzeba pojechac
ja na szczscie wczoraj sobie wlasna zrobilem :hyhy: :hyhy: |
|
|
|
|
ansc
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 10:25
|

|
Byłam tam wczoraj przejazdem po pizze na wynos, nawet była całkiem dobra, brakowało mi tylko sosu. Wystrój knajpy przypominał mi klimat chatko wy ;) mój małżonek natomiast stwierdził że mam tam już pizzy nie kupować :/ |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 12:13
|
|
ansc napisał/a: | mam tam już pizzy nie kupować |
a jaki podał powód,jeśli mozna wiedziec?? |
|
|
|
|
ansc
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 12:35
|

|
Powód taki, że w Bomboli robią lepszą, hehehe |
|
|
|
|
magusia24
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 13:18
|

|
Mnie tez zrobiliscie smaka na pizze. Wybiore sie tam wkrotce skoro tak zachwalacie :) |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 14:48
|
|
ansc napisał/a: | Powód taki, że w Bomboli robią lepszą, hehehe |
to napiszę tak w/g mnie oczywiście,to tak jakbyś chciala porownać najgorszą szkapę(bombola)od czystej krwii araba(rudik),oczywiście gustow sie nie wybiera,gusty sie ma i bez urazy proszę... |
|
|
|
|
|