Sympatyczna kafejka wieczorową porą |
Autor |
Wiadomość |
kk
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 09:23 Sympatyczna kafejka wieczorową porą
|

Imię: Krzysztof
|
Jako że mało "chodzę po lokalach" i niewiele znam knajpek/kafejek/kawiarenek, poprosze Was o poradę, gdzie możnaby zaprosic pewna miłą osóbkę :P
Ze względu na pogodę, preferowałbym jakiś miły lokal z "ogródkiem", nie na zatłoczonym i dość głośnym Rynku.
Co możecie polecić? Co w polecanych miejscach (i za ile) serwują? Piwko, kawka, lody ?
Czy ktoś miał w ostatnich tygodniach "do czynienia" z Secesją przy Grodowej? Na pierwszy rzut oka wygląda sympatycznie ;) Co Sądzicie o kafejce przy Alei Przyjaźni (naprzeciw Starego Teatru)?
Z góry dziękuję za pomocną dłoń :D
Szkoda że nie ma podforum "Umów sie mniejsza paczką", w którym możnaby podyskutowac na temat miejsc czy tez propozycji do spędzenia czasu w małych grupkach, w szczególności "we dwoje" ;) |
Ostatnio zmieniony przez Pon Lip 23, 2007 09:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
troyek
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 12:19
|

Imię: Kamil, ale możesz mi mówić ELVIS
|
mila z ogrodkiem ? czy ja wiem. nie znam.
a tak to polecam herbaciarnie : )
milej byc nie moze :D
w secesji kiedy robilem zdjecia, w miare fajnie tam jest.
chociaz osobiscie tam nie siedzialem :P |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 13:04
|

Imię: Mjeetek
|
Secesja całkiem całkiem, kiedyś w Opium był klimat typowo romantik ale podobno zamknęli.
kk napisał/a: | Szkoda że nie ma podforum "Umów sie mniejsza paczką", w którym możnaby podyskutowac na temat miejsc czy tez propozycji do spędzenia czasu w małych grupkach, w szczególności "we dwoje" |
A po co aż podforum? Jest temat Lokale i wystarczy tam założyć post o takiej tematyce. |
|
|
|
|
kk
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 13:12
|

|
khaman napisał/a: | Secesja całkiem całkiem... |
Nie Wisz moze, co i mniej wiecej w jakich cenach tam serwuja? Raczej piwko, pizza itp. czy moze kawka, lody ?
khaman napisał/a: | ...A po co aż podforum? Jest temat Lokale i wystarczy tam założyć post o takiej tematyce. |
W temacie LOKALE, wypada raczej (moim zdaniem) zakladac posty poswiecone konkretnemu lokalowi a nie wyborowi miejsca. |
|
|
|
|
Bot
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 13:18
|

Imię: Mjeetek
|
kk napisał/a: | W temacie LOKALE, wypada raczej (moim zdaniem) zakladac posty poswiecone konkretnemu lokalowi a nie wyborowi miejsca. |
Osobiście się nie zgodze, jest też temat gdzie ktoś szuka lokalu na 150 osób, więc moim (skromnym) zdaniem nie potrzeba do tego specjalnego działu... Howgh! ;) |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 13:47
|

Imię: Bożydar :]
|
Secesja jak najbardziej - lokal faktycznie z klimatem :)
kk napisał/a: | Nie Wisz moze, co i mniej wiecej w jakich cenach tam serwuja? Raczej piwko, pizza itp. czy moze kawka, lody ? |
Nie licz tam na pizzę czy inne typowe jedzenie. Raczej coś... zupełnie innego, ciekawie podanego ;) Polecam :)
Ceny: jeżeli chodzi o napoje to standardowe, jedzonko - nieznacznie wyższe, ale... warto :)
Polecałbym jeszcze 4art - również przytulny ogródek w zacisznym miejscu :)
khaman napisał/a: | w Opium był klimat typowo romantik ale podobno zamknęli. |
Nooo... klimacik był super, wspaniałe miejsce by zabrać tam drugą osóbkę ;) |
|
|
|
|
krzys
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 15:13
|

Imię: Krzyś
|
nad Pr%milem jest ToTU Cafe, ceny lody koło 7zł o ile mnie pamięc nie myli, a piwko, standard, piątak, kawa 3zł bodajże :)... Pizzeria Dominium tez godna polecenia, jak dla mnie mily klimat tam jest. Dość romantyznie może być w IL PALAZZO na rynku w Gliwicach, tam za iglo, świetny lokal. Piwo zagłoba po prostu miodzio ... |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 18:41
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
krzys napisał/a: | nad Pr%milem jest ToTU Cafe | zamknięte do 13 sierpnia krzys napisał/a: | kawa 3zł bodajże | zależy jaka bo tam wybór kaw jest duży, i kosztuja troszke więcej, ale warto, bardzo polecam po wiedeńsku :oczami: krzys napisał/a: | Dość romantyznie może być w IL PALAZZO | ale jest tam dość drogo z tego co mi wiadomo. kobi napisał/a: | Polecałbym jeszcze 4art | ja też :).
Ponoć w Gramofonie tez jest bardzo romantycznie, ale nie mają ogródka. kobi napisał/a: | Secesja jak najbardziej | i do tego sie przyłącze :)
jest jeszcze Cynamon Cafe na środku ul. Zwycięstwa w okolicach sklepu Wawel na piętrze, ale tez bez ogródka |
|
|
|
|
Piotrulek [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 19:21
|
|
mioze teraz powiem coś dziwnego...ale świetnym miejscem na spotkanie oczka w oczka moze być Cafe Nescafe w Forum obok CC |
|
|
|
|
kk
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 19:34
|

|
Piotrulek napisał/a: | mioze teraz powiem coś dziwnego...ale świetnym miejscem na spotkanie oczka w oczka moze być Cafe Nescafe w Forum obok CC |
Cafe-Nescafe?
To nie to miejsce w którym serwują najróżniejsze, najznakomitsze czekolady na zimno bądź gorąco ? |
|
|
|
|
kobi
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 19:58
|

Imię: Bożydar :]
|
kk napisał/a: | To nie to miejsce w którym serwują najróżniejsze, najznakomitsze czekolady na zimno bądź gorąco ? |
Nie mylisz z Totu Cafe? ;) |
|
|
|
|
Harcerka
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 20:01
|

|
jezeli o mnie chodzi to mniemozna zaprosci na wino sliwkowe do SushiRestaurant:) kazdej - nie jestem wybredna;) |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 20:05
|

|
kk napisał/a: | To nie to miejsce w którym serwują najróżniejsze, najznakomitsze czekolady na zimno bądź gorąco ? | wydaje mmi sie że to własnie takie miejsce , jednak w Totu Cafe możesz liczyc na bardziej intymna atmosfere, zwłaszcza wieczorem :)
ja tam tez lubie pizzerie Capri :) |
|
|
|
|
troyek
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 23:10
|

|
ostatnio bylem w cynamon cafe
polecam bardzo :-)
na przeciwko MC :-) jak sie patrzy do gory na kamienice :) :D |
|
|
|
|
Noemi
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 23:21
|

Imię: Katarzynka
|
;)
troyek napisał/a: | cynamon cafe |
..tez polecam...pyszna kawa mrożona.. :P
jak dla dwoje to polece jeszcze dawny benson (blisko Secesji) :) |
Ostatnio zmieniony przez Noemi Pon Lip 23, 2007 23:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kk
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 23:23
|

|
troyek napisał/a: | ostatnio bylem w cynamon cafe
polecam bardzo :-)
na przeciwko MC :-) jak sie patrzy do gory na kamienice :) :D |
W tej kamienicy gdzie na dole jest taka kawiarnia z ogródkiem (czyli po drugiej niż MC stronie Zwycięstwa) czy też nad bankiem (po drugiej stronie Alei Przyjaźni) ? |
|
|
|
|
mathe
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 00:01
|

|
A ja bardzo bardzo polecam 4art na mniejsze i większe spotkania ;) |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 00:26
|

|
kk napisał/a: | W tej kamienicy gdzie na dole jest taka kawiarnia z ogródkiem (czyli po drugiej niż MC stronie Zwycięstwa) | no po tej stronie tylko trochę dalej w str Rynku, za aleja przyjaźni jest na rogu sklep ze słodyczami Wawel, potem komórki uzywane i zaraz za nimi wejście do bramy. Cynamon Cafe jest na 1 piętrze jeżeli dobrze pamiętam |
|
|
|
|
troyek
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 00:57
|

|
kisia, ano ano...
polecam tam szarlotke
8 zl chyba :D
duuuuuza, i z lodami i z bita smietana : )
no i jakas cafe :>
klimacik tez fajny. |
|
|
|
|
troyek
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 01:01
|

|
h t t p;//serwisy.gazeta, p l/cjg/1,33256,4021313.html