Ikea Gliwice...słyszał ktoś kiedyś o tym?? |
Autor |
Wiadomość |
Siergiej [Usunięty]
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 17:10 Ikea Gliwice...słyszał ktoś kiedyś o tym??
|
|
Jechałem ostatnio od autostrady A4 w kierunku centrum ulicą pszczyńską, zatrzymałem sie naprzeciw rabena przy krzaczkach na siusiu, patrzę na wprost - stoi tablica informacyjna a na niej: obiekt: centrum handlowo usługowo, inwestor: Ikea Polska
Byłem mocno zszokowany |
|
|
|
|
Wieczorny
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 18:13
|

|
ciekawa sprawa z tą ikeą.
bo z tego, co wiem, kiedyś miała być. potem okazało się, że inwestycja będzie nie opłacalna, z powodu ikea w k-cach.
koniec końcem, sam jestem ciekawy, i w sumie nie miałbym nic przeciwko. |
|
|
|
|
szyja
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 19:37
|

|
siergiej, rozbudziles nadzieje :D
bardzo rzadko przejezdzam tamta okolica, ale wiem, ze gdzies tam ma byc ten Helical Park Handlowy, ale o Ikei pierwsze slysze. Wprawdzie oczywiscie wiem, ze miala byc, ale myslalam, ze zostalo zarzucone.
ale tam jest tylko tablica, czy juz jakies prace? |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 19:38
|

Imię: Piotr
|
działka czeka na zabudowę choć wygasło już pozwolenie na budowę |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 20:02
|

|
A tak poza tematem troche to czy ktos wie co ma być kolo Areny? :niepewny: Bo zbroja tam spory teren a ja nie wiem co mi tam buduja :zdziwko: |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 20:20
|

|
Cytat: | A tak poza tematem troche to czy ktos wie co ma być kolo Areny? :niepewny: Bo zbroja tam spory teren a ja nie wiem co mi tam buduja :zdziwko: |
GLIWICE. Zapełnia się teren wokół centrum handlowego Arena. W bezpośrednim sąsiedztwie, na niezagospodarowanych gruntach inwestycje planują: Norauto oraz Decathlon.
Powstanie tam również raj dla rolkarzy – rekreacyjny obiekt sfinansuje miasto.
Firma Norauto Polska, która rozpoczęła działalność w naszym kraju w 1998 roku, posiada obecnie 16 punktów. Gliwicka inwestycja byłaby 6 w woj. śląskim po Zabrzu, Bielsku – Białej, Katowicach, Żorach i Sosnowcu. Centrum będzie miało standardową powierzchnię ok. 1200m2. W jej skład wejdzie sklep o powierzchni około 700m2 z częścią handlową i magazynem oraz stacja obsługi o powierzchni około 500m2.
Norauto oferuje prawie 10 tys. artykułów znanych producentów. Wszystkie popularne części, rozmiary opon oraz akcesoria są dostępne na miejscu. Potrzebny element lub część można również zamówić.
Otwarcie nowego punktu Centrum Norauto oznacza stworzenie około 20 nowych miejsc pracy dla osób z przygotowaniem samochodowym lub zainteresowanych branżą motoryzacyjną
Według zapowiedzi, obok Norauta, swój supermarket z artykułami sportowymi zamierza otworzyć Decathlon. Jak dowiedzieliśmy się od Beaty Madejczyk z Decathlon Polska, wszystkie szczegóły odnośnie tej inwestycji będą znane za miesiąc.
Ten, mega sklep sportowy oferuje artykuły do uprawiania ponad 60 dyscyplin, przeznaczone zarówno dla początkujących jak i zawodowców. Oprócz zakupów można tam skorzystać również z usług dodatkowych, takich jak serwis rowerowy i narciarski czy też naciąganie rakiet tenisowych.
Zanim obie te inwestycje nabiorą konkretnych kształtów, miłośnicy rolek będą mogli szaleć do woli na specjalnie przygotowanym placu. Skate-park powstanie przy zbiegu ul. Okulickiego i wewnętrznej drogi do Areny. Ogólnodostępny obiekt o nawierzchni betonowej wyposażony zostanie w 60 elementów o zróżnicowanych wymiarach. Znajdą się tam m.in. rampy proste, do zjeżdżania, schody, stoły oraz elementy z rurami i kątownikami do ślizgów i ewolucji. Rolkowisko zostanie zabezpieczone barierkami. Oprócz tego na zagospodarowanym terenie wokół skate – parku pojawią się ławki.
Realizowana z miejskich środków inwestycja, zgodnie z planami ma być gotowa w październiku.
Nina Drzewiecka
informator rynkowy |
|
|
|
|
Czarnulka
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 22:17
|

|
O super Gmerasku,dziekuje :) Wstyd,ze mieszkam blisko a nie wiedziałam ;) |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 17:37
|

Imię: Bartłomiej
|
wow, to super, ale to nie jest na terenie dawnego parku Szwajcaria prawda ??? |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 17:42
|

|
glewitz napisał/a: | ale to nie jest na terenie dawnego parku Szwajcaria prawda ? ?? | nie inny rejon miasta to jest kolo pszczyńskiej
Szwajcaria jest niedaleko tesco |
|
|
|
|
glewitz
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 18:02
|

Imię: Bartłomiej
|
ale chodzi mi o to Norauto i te inne, bo z tego co zrozumiałem, to to ma być koło Areny |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 18:14
|

|
aaa a to tak to ma byc koło areny i nawet sie buduja juz ;) |
|
|
|
|
ksiemek
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 22:18
|

|
Cytat: | wow, to super, ale to nie jest na terenie dawnego parku Szwajcaria prawda ? ?? |
Z tego co kojarzę to, Szwajcaria jest chyba jednak trochę oddalona od Areny. Ale to nie "moja dzielnica" ;) wiec mogę się mylić. |
|
|
|
|
veronica
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 10:03
|

Imię: Weronika
|
glewitz, Szwajcaria jest zaraz za LOKiem.
a gdzie oni coś robią koło Areny bo nic nie widziałam? z której strony? |
|
|
|
|
Gmeras
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 11:03
|

|
veronica napisał/a: | a gdzie oni coś robią koło Areny bo nic nie widziałam? z której strony? | po 2 stronie parkingu |
|
|
|
|
Solid_Wood
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 11:29
|

|
Kiedyś jedyną nadzieją na zakupy było Tesco, teraz markiiiety będą za każdym rogiem. Fajnie/nie-fajnie? ciężki temat... :rekin: |
|
|
|
|
veronica
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 09:41
|

Imię: Weronika
|
słyszałam ostatnio że to wcale nie ma być IKEA tylko jakiś skate park gigantycznych rozmiarów czy coś tego typu i oczywiście serwis i sklep gdzie można kupić rowerki, kłady itd |
|
|
|
|
martinextra
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 10:22
|

|
veronica napisał/a: | słyszałam ostatnio że to wcale nie ma być IKEA tylko jakiś skate park gigantycznych rozmiarów czy coś tego typu i oczywiście serwis i sklep gdzie można kupić rowerki, kłady itd |
Ikea miała powstać przy ulicy Pszczyńskiej tuż obok planowanego Helical Parku. Z pewnoscia jednak przynajmniej na razie nie powstanie. Najpierw ma powstac sklep w Lodzi. Pozniej w Szczecinie, Bydgoszczy i Lublinie. To o czym piszesz to skate park koło centrum handlowego Arena. Ma tam tez powstac co juz zostalo wspomniane Decathlon i Norauto a takze stacja paliw z logo Carrefour. |
|
|
|
|
nosek5
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 10:22
|

|
Ikea ma być na Pszczyńskiej tylko pozwolenie na budowę wygasło
Koło Areny na 100 % budują 4 rzeczy:
1. Skate Park
2. Norauto
3. Decathlon
4. Stacja Paliw |
Ostatnio zmieniony przez nosek5 Sob Lip 21, 2007 10:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|