Poprzedni temat «» Następny temat
Odbiór Telewizji w Gliwicach
Autor Wiadomość
KMGKW 
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 18:11   Odbiór Telewizji w Gliwicach  

Witam mam bardzo ważne pytanie poniewaz interesuje sie radiotechnika i rozchodzeniem fal radiowych mam pytanie jakie wam odbierają kanały (nie chodzi o tel.kablową ani satelite) u mnie odbierają niestety
TVP1
TVP2
TVP3
POLSAT
TVN
CT - brzydka i wy powiedzcie mi jaka jakość odbioru

za niedługo (mam nadzieje) jak dam 2 antena na dach to wam poweim mam nadzieje wiecej na ten temat co odbiera i co moze i co w Gliwicach odbiera
PW Email Cytuj
Bot 
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 22:13     

Imię: Mjeetek
z dachu:
TVP 1
TVP 2
TVP 3
Polsat
TVN

PRIMA
CT1
CT2 (kiepsko)
2 (kiepsko)
NOVA (kiepsko)

Jednak eksperymentując ustawieniem anteny da się poprawić jakość czeskich - kosztem polskich.
PW Email Cytuj
ZWM is my home 
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 22:24     

No cóż w kanały w Gliwicach odbierzesz wszystkie, tylko że na większości będzie tylko szum. Natomiast stacje TV, które można odebrać w Gliwicach to oprócz tego co wymieniłeś odbierzesz tylko CT1, CT2, czeską NOVA, PRIMA, słowackie Markize, czasami TV JOJ, a tak poza tym nic innego tylko polskie stacje z róznych lokalizacji jak np Chrzelice, Św. Krzyż, Wręczyca no i oczywiście Kosztowy.

aha czasami udaje mi się złapać TVP3 Wrocław na kanale 42, ale to tylko w czasie dobrej propagacji np po burzy gdy powietrze jest mocno zjonizowane i fale elm. dobrze sie rozchodzą, swego czasu łapałem również TVP3 Kraków na kanale 50 (mocno zakłócony przez CT2), ale od kiedy Czesi podkręcili moc CT 2 na tym samym kanale skonczył sie nawet taki odbior TV Krakow...
PW Cytuj
Jordan 
Wysłany: Pią Mar 09, 2007 09:13     

jesli ktos ma mozliwosc podpiecia sie pod jakis talerz czy tez zalozenie swojego. to mimo wszystko polecam satelite i tv cyfrową, najtanszy abonament to 10zl/mies i zadnych szumow i innych problemów już nie zaznasz. To chyba naprawde niewiele. Poza tym Cyfra wczoraj wprowadzila nowy najtanszy pakiet za 18zl/mies i tam jest juz chyba 20kanalów po polsku i setki obcojezycznych. Dwie paczki papierosow mniej czy tez 5 piw i masz spokoj z odbiorem tv. Za dwa trzy lata i tak wszyscy bedą zmuszeni do przesiadki na tunery cyfrowe.
PW Email Cytuj
ZWM is my home 
Wysłany: Pią Mar 09, 2007 11:28     

to pojscie na łatwizne i zero emocji... dla "agenta wykazu", radiomaniaka to wlasnie eksperymentowanie z naziemnym odbiorem to frajda, szukanie co sie na danym terenie da odebrac ze stacji Radio i TV. Ktos kto w tym nie siedzi nie zrozumie.

Przypomnialem sobie ze kiedys udalo mi sie (bardzo silna propagacja) odebrac slady austriackiej TV ORF. Mapy propagacji dla Europy mozna znalezc w necie, przydaje sie to, bo wiadomo kiedy zabawic sie w "łapacza fal", ciekawe rzeczy mozna odebrac, np z Turcji, Bulgarii, Skandynawii, Wloch itd...
PW Cytuj
Jordan 
Wysłany: Pią Mar 09, 2007 13:27     

hehe skoro to lubisz :) też przez to przechodzilem ale w dawnych czasach jak nie bylo innego wyjscia. 99% tvmaniaków chyba woli oglądać niż łapać :)
PW Email Cytuj
p4cz3k 
Wysłany: Pią Mar 09, 2007 15:06     

Imię: Marcin
w czasach gdy nie mialem jeszcze kabla i siedzialem na zbiorczej antenie to odbieralem : tvp 1 / tvp 2 / tvp 3 / polsat / tvn / jako ze byl to stary telewizor gdzie moglem zaprogramowac jedynie 4 kanaly to zazwyczaj program gdzie mialem ustawione tvp3 zawsze sluzyl do przeszukiwania i udawalo mi sie znalesc ct 1 i 2 / nove i cos jeszcze nie pamietam :)

ile bylo radosci gdy na jakims z tych kanalow wyswietlano jakis fajny film ;] a teraz mam kablowke 60 kanalow ... a i tak tv prawie nie ogladalm ... czasem jakies tvn turbo czy jakis mecz...w sumie telewizor sie kurzy ... i tylko zajmuje miejsce w pokoju :]
PW Email Cytuj
KMGKW 
Wysłany: Pią Mar 09, 2007 17:07     

Tiaa jutro montuje antene na dachu na południe zobaczymy co z tego bedzie mam nadzieje ze jak najwiecej kanalow bo uwielbiam czechow i ich jezyk :)
PW Email Cytuj
ZWM is my home 
Wysłany: Sob Mar 10, 2007 00:15     

ceska televizie nova uvadi americky serial "doktorka quinowa"
PW Cytuj
Alinka 
Wysłany: Nie Mar 11, 2007 11:13     

Imię: Ala
Ja mam Tvp 1, 2, 3, Polsat, Tvn, i tez ten czeski...
PW Email Cytuj
KMGKW 
Wysłany: Sob Mar 24, 2007 10:58     

od niedawna na kanale 48 wkrada mi sie rowniez prima
PW Email Cytuj
KMGKW 
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 17:03     

na jakim kanale MARKIZA i JOJ ???
PW Email Cytuj
Odpowiedz do tematu