Przesunięty przez: Frycek Sro Mar 28, 2007 17:42 |
Gramofon |
Autor |
Wiadomość |
asik
Wysłany: Sro Lis 15, 2006 08:01 Gramofon
|

|
Lokal mieści się w bocznej uliczce Rynku (blisko wejścia do Iskry) dawniej było tam Poco Loco a potem Punkt G. Jak dla mnie fantastyczny wystrój, przemiła atmosfera, doskonała muzyka. Miejsce w sam raz na romantyczne wieczory we dwoje, na kawkę w ciągu dnia:) Nie za duży ale z fantastycznym klimatem. POLECAM:) |
|
|
|
|
Madzia
Wysłany: Sro Lis 15, 2006 09:55
|

|
robimy w Gramofonie w piątek spotkanko ze znajomymi to będe mogła się wypowiedziec jakie wrażenia...
ale słyszałam dużo pozytywnych opinii choć jeszcze sama tam nie byłam |
|
|
|
|
Basiorek
Wysłany: Sro Lis 15, 2006 17:13
|

|
Nie byłam jeszcze w Gramofonie, ale jest on bliźniaczą knajpą Kredensu z Katowic :) a Kredens jest moim ulubionym pubem w Katosach :) jeżeli karmią tak samo jak w Katowicach to z pewnością będę częstym gościem w Gramofonie :D |
|
|
|
|
jahu
Wysłany: Sro Lis 15, 2006 19:43
|

|
A czy moglibyscie jeszcze dokladniej okreslic jak tam trafic bo wymienione nazwy nic mi nie mowia |
|
|
|
|
Madzia
Wysłany: Sro Lis 15, 2006 20:22
|

|
ulica średnia bodajże, boczna od Raciborskiej :?: :?: takie niebieskie okiennice charakterystyczne...
jak pomyliłam ulicę to przepraszam, mieszkam tutaj dopiero niecałe 2 miesiące :hyhy: |
|
|
|
|
Monique [Usunięty]
Wysłany: Sro Lis 15, 2006 21:49
|
|
ja chce tam isc.. oj bardzo skoro asik mowi ze fajna knajpka:) to znaczy ze tak jest.. kurde.. musze tam isc.. i wiem kogo po pracy tam wyciagne :) |
|
|
|
|
asik
Wysłany: Sro Lis 15, 2006 22:28
|

|
Madzia, tez wydaje mi się ze to średnia:) |
|
|
|
|
jahu
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 16:40
|

|
a jeszcze jedno - jakie mniej wiecej klimaty muzyczne i czy w piatki jest buli sie za wjazd? |
|
|
|
|
asik
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 21:04
|

|
w sumie muzyka różna ale dużo jazzu, a co do wstępu to nie wiem:) ale jak byłam w tygodniu to nic nie płaciłam:) |
|
|
|
|
Madzia
Wysłany: Sob Lis 18, 2006 11:33
|

|
byłam wczoraj i sprawdziłam...
super miejsce, lubię takie klimaty
wczoraj było mnóstwo ludzi, całe szczeście że mieliśmy rezerwacje na stoliki bo inaczej nie byłoby szans na wolne miejsce ;)
nic się nie płaci za wejście
obsługa ok, z jednym wyjątkiem, kolega czekał 30 minut na podanie piwa az w końcu sam sobie po nie poszedł :hyhy: ale może to dlatego że wczoraj rzeczywiście był duży ruch
ogólnie miejsce z klimatem i na pewno tam wrócę :super: |
|
|
|
|
jahu
Wysłany: Sob Lis 18, 2006 12:48
|

|
a mnie sie wkoncu wczoraj nie udalo tam zajsc - skonczylo sie na promilu - ale powiadacie ze tam sporo jazz'u. A gdze mozna sie spotkac z troche odmiennymi klimatami - klasyczny rock, blues? |
|
|
|
|
Asienka
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 13:51
|

|
byłam i potwierdzam ze całkiem mlo tam jest :) i bede tez tam w nast piątek bo styśka robi tam urodzinki :D |
|
|
|
|
Basiorek
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 23:31
|

|
oooo to musiałyśmy się rozminąć :) bo byłam tam dziś i właśnie goście się schodzili to jakiejś dziewczyny :) |
|
|
|
|
misiu_wrc
Wysłany: Nie Lut 11, 2007 23:22 Gramofon - prawdopodobnie najlepszy Pub w Gliwicach
|

|
Gramofon to rzeczywiście brat bliźniak katowickiego Kredensu-zreszta to ten sam właściciel-chociaż minimalnie jego wystrój i kimat różnią się od siebie, Gramofon sprawia wrażenie bardziej dostojnego. Jeżeli chodzi o adres to mieści sie na ul. Średniej 12, (dół budynku pomalowany na błękitny kolor z charakterystycznymi brązowymi okiennicami, zaraz obok rynku) tel: 232-39-81. Za wejście się nie płaci natomiast zwłaszcza w piatek i sobotę warto sobie zarezerwować stolik (koszt: 20zł odliczany na koniec od rachunku więc w zasadzie żaden koszt), trzeba się jedynie pofatygować tam osobiście chocby w tym dniu żeby zapłacic za rezerwację, nawet jeżeli wstępnie zarezerwuje się stolik przez telefon. Jeżeli chodzi o menu to serwują tam wyśmienitą kawę, jest irlandzkie piwo Murphy's za 7zł:) (oprócz Żywca, Heinekena i Warki Strong, w sumie wybór spory) poza tym to co wszędzie, natomiast z jedzenia to osobiście polecam tosty z serem i szynką oraz pieczywo serowo-czosnkowe (mniam). Muzyka jest bardzo dobra, spokojna, stonowana, w większości, jazz, funk i popularne starsze, wszystkim znane przeboje, w weekend jest nieco żywsza:) W każdym razie bardzo przyjemnie spędza sie tam czas zwłaszcza dzięki wystrojowi, poprostu jak w domu w dodatku stylowym.
Mankamentem napewno są ubikacje do których trzeba się wdrapać na piętro, niezbyt duża powierzchnia jak na ilość chętnych (ok 70 miejsc siedzących na oko) no i czasem mogłoby być otwarte dłużej niz do 02:00 :D:D
Za to kientela bardzo dobra takze bez obaw mozna sie tam wybrac i milo spedzic czas.
POLECAM !!! Moim zdaniem najlepszy klimatyczny Pub w Gliwicach! |
|
|
|
|
p4cz3k
Wysłany: Sob Lut 17, 2007 13:03
|

Imię: Marcin
|
od 3 godzin staram sie tam zarezerwowac stolik :P |
|
|
|
|
asq
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 22:18 Gramofon
|

|
A co sądzicie o chyba nowo otwartym w/w lokalu? Mnie osobiście podoba się ogromnie. I mogłabym polecić ludziom, którzy mają dosyć przejedzonej i wysnobiałej atmosfery rynkowej (rzekłabym nawet dobitniej braku atmosfery).
I jeśli ktokolwiek cierpiał na wrocławską bezsenność to lokal jest idealny aczkolwiek mógłby być większy, ale co tam lepiej mniej a dobrze.[/b] |
|
|
|
|
kisia
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 01:15
|

Imię: 2x5,3x7,3x9,4x7,3x4,1x2 :P
|
|
|
|
|
Justyśka
Wysłany: Nie Lip 15, 2007 19:05
|

|
Wpadałam tam w sobotę, zmuszona przez deszcz :D Ale wcale nie żałuje, miejsce genialne :rotfl: takiego mi brakowało w naszym mieście. Nie wiem czemu wcześniej na to miejsce nie trafiłam, ale lepiej późno niż wcale :] |
|
|
|
|
Amal
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 14:27
|

|
Potwierdzam, bardzo przyjazny wystrój i dośc nietypowy tak mało trzeba a taki efekt;) miękkie sofy bardzo wygodne i muzyka tez miła dla ucha:) nawet trafił się jeden arabski klimat za co duży plus ode mnie;p + |
|
|
|
|
ikuko0o
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 15:53
|

Imię: Agnieszka
|
fajnie ze otworzyli górę :D ! klimat idealny choć nie wszystkim moim znajomym odpowiada . |
|
|
|
|
|